-
-
Re: Filmik dla Host Family w USA
anik > 14-03-2011, 22:20
hej
Mam mały problem z video, bo jest długie na ok 3.40 min i nie chce mi się załadować ( cultural care) . Mogłybyście mi powiedzieć co trzeba zrobić w takim przypadku, ponieważ wiem, że nie jedna z was też miała takie długie , a nawet dłuższe.
pozdrawiam :wink: -
Insula > 14-03-2011, 23:01
[quote name="anik"]hej
Mam mały problem z video, bo jest długie na ok 3.40 min i nie chce mi się załadować ( cultural care) . Mogłybyście mi powiedzieć co trzeba zrobić w takim przypadku, ponieważ wiem, że nie jedna z was też miała takie długie , a nawet dłuższe.
pozdrawiam :wink:[/quote]
AnyVideoConverter załatwi sprawęnajlepiej zapisz to w Avi -
anik > 14-03-2011, 23:32
OOO Matulooo udało sięInsula jesteś kochana! dziekowac :wink: -
Insula > 14-03-2011, 23:42
[quote name="anik"]OOO Matulooo udało sięInsula jesteś kochana! dziekowac :wink:[/quote]
Wiem ;D a tak poważnie to przydatne programy do nagrywania i obróbki zdjęć/video to:
Sony Vegas
AnyVideoConventer
Gimp
After Effects<dla zaawansowanych>
W pierwszych 3 wymienionych jestem w stanie pomóc, ostatni mnie przeraża
Ps. W przeciągu paru dni wrzucę filmik AP i same zobaczycie co potrafiąszkoda, że akcentu nie poprawiają -
floouwww > 08-05-2011, 16:06
wszystkie agencje mowia jak zrobic od strony merytoryczne film, ale co kwestia techniczną? szaleństwo!!1 ktos wie w ajkich programach to najlepeij zrobić?
jak połączyc i skompilowac rozne nachdzące na sebie filmiki? typu jak jade autem jak bawie sie z dziecmi muzyke napisy i ewentualnie jakies slajdy zdjec?
ktos pomoze? potrzebue pilnie jakiegos instruktażu do opcji zrobienia filmiku!!!! -
Insula > 08-05-2011, 16:45
Gimp - do obróbki zdjęć (możesz od razu na zdjęciach dodać napis-to łatwiejsze niż w sony vegas, poza tym można ciekawe czcionki zrzucić z neta)
AnyVideoConverter - sprowadza wszystkie sceny do jednego formatu i zmniejszania "wagi" pliku
Sony Vegas Studio - do łączenia wszystkich scen (tutoriale znajdują się na Youtube)
Ja sama używałam tylko tych programów by stworzyć swoje video jeśli jesteś zainteresowana jak wyszło to zapraszam na mój blog. Link jest w stopce. -
anetaar > 08-05-2011, 16:56
Ja korzystalam w programu Ulead Video Studio, program jest w polskiej wersji i wersja testowa jest na 30 dni, wiec wystarczajaco,zeby zrobic filmik. Ja juz zrobisz filmik, mozna go zapisac w roznych formatach w zaleznosci gdzie go potem chcesz odtwarzac. -
Kama^^ > 09-05-2011, 0:41
Też używałam Ulead Video Studio i jest NIEZASTĄPIONY. Pierwszy raz miałam kontakt z obróbką filmów, i mimo że program jest profesjonalny jest prosty w obsłudze. Da się robić wszystko, wstawiać zdjęcia, sceny z innych filmów, podkładać muzykę, dodawać napisy, no dosłownie wszystko wszystko wszystko. Polecam, bo był niasmowicie przydatnyA zdjęcia i obraz początkowy obrabiałam w Gimpie. -
patrycjamarkowska > 22-05-2011, 20:14
o matko, od rana ładuję video do aupairroomu i nic. wściec się można, czy któraś z was też miała takie problemy z załadowaniem? -
Insula > 22-05-2011, 22:06
kiedyś miała jakaś dziewczyna z forum i jak doradziłam jej by zmienić za pomocą AnyVideoConverter na AVI to się udało, więc może spróbuj