• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czy dużo operek poznaje kogoś w USA i tam zostaje ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• czy dużo operek poznaje kogoś w USA i tam zostaje ?

• czy dużo operek poznaje kogoś w USA i tam zostaje ?
  • Re: czy dużo operek poznaje kogoś w USA i tam zostaje ?

aivie > 09-03-2012, 19:42

Wprost nikt nie powiedzial, ale moge sie zalozyc ze tak pewnie jest. Przeciez my tylko po to do stanow jezdzimy zeby znalezc meza i dostac zielona karte Z drugiej strony moj maz jest czarnoskory, a ja jestem w ciazy wiec polowa pewnie wspolczuje jak ja sobie zycie zmarnowalam

Tośka > 09-03-2012, 20:01

no to niezle.. mi ostatnio tez powiedzieli... zebym sobie tam meza znalazla ..;/ a przeciez ja nie jade po to .. bedzie co bedzie jak sie zakocham to świetnie jak nie to tez nie bede płakac... w koncu to ma byc przygota jakies nowe doswiadczenie ....

no to gratulacje .. niech sie maluszek zdrowo chowa

aivie > 09-03-2012, 20:03

dzieki

Tośka > 09-03-2012, 20:11

alez nie ma za co czyli ty tam juz na stale jestes tak .. ?? hmm i powiedz mi trudno bylo ?? pozalatwiac wszystko ?

aivie > 09-03-2012, 21:42

dopiero jestem w trakcie zalatwiania. jeszcze tych wszystkich papierow nie powysylalam.

paulaw > 22-03-2012, 17:10

Gratulacje! Ale się niektórym szczęśliwie układa. Ja dopiero wyjadę na au pair, ale przyznam szczerze - miło byłoby kogoś poznać. W końcu skoro dotychczas nie spotkałam w Polsce nikogo, z kim by mi się ułożyło, to w kraju w którym jest taka różnorodność i tak dużo ludzi musi być ktoś... ktoś dla kogo stracę głowę Ale to nie jest mój główny priorytet.

KajaWroc > 22-03-2012, 20:24

bozeeeeee ja co prawda nie jestem w USA ale w Italii ale ile sie musialam nasluchac ze jako blondynka to bede miala rwanie i pewnie poznam kogos i "to co bede mial/-a gdzie wpadac na wakacje" yhy tak juz odrazu w ustach znajomych to jedynie zarty ale jak wpadlam na swieta do polski i babcia mnie dorwala..ludzie...

niestety w Polsce dalej pokutuje to komunistyczne przekonanie ze jak polka jedzie na zachod to musi dorwac meza bo to sie oplaca no i wogole "życie na zachodzie" takie kolorowe , w Italii to się przecież tylko lezy na plaży ,slucha italo disco i je pizze i jest super cool a "nasze piekne dziewczyny z Polski" to maja tu super lekkie zycie ,sa noszone na rekach...

szkoda ze w rzeczywistosci Polki tu charuja jak woly ,czesto od 5 rano na nogach po 12 godzin , a slonce to widza chyba w TV

Piotr > 22-03-2012, 23:15

Temat torche nie dla faceta ale sie odniose to tego.

Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.Nie tylko u starszych osob w Polsce jest przekonanie ze za granica to pieniadze leza na ulicy.Moze standard zycia jest lepszy,ale musimy na to zapracowac.Ja obecnie jestm w Angli ale za chwile w USA.Pamietam z 10 lat temu ogladalem zielona karte chyba w typ2 i ludzie za przeproszeniem zapieprzali po 12 lub wiecj godzin dziennie.Jezeli chce sie cos miec musimy na to zapracowac,dobra obcja wyjazd za granice ceny niemal jak w polsce a placa nawet 3 razy wieksza ta minimal,zalezy od kraju.Raczej to przekonanie nie zniknie ludzie bede myslec ze za granica to jest raj na ziemi.

Troche odskoczylo sie od tematu, ale takie sa realia.Wracajac do tematu,jezlei dana osoba sie zakocha w obcokrajowcu to good lock.Milosc fantastyczna sprawa a gdzie ja znajdziemy nie ma znaczenia.

Raczej nikt nie zostaje au-pair zeby znelezc druga polowke? moze sie myle.

Insula > 18-04-2012, 15:38

Niestety Piotrze mylisz się, niektóre dziewczyny naprawdę przyjeżdżają tu tylko, żeby męża złapać, szczególnie dziewczyny z Ameryki Płd.

Niech przykładem będzie historia moich Hostów .

Brazylijka, która u nich pracowała przyjechała do USA na 2 lata w ramach programu AuPair, niestety nie udały jej się łowy, więc musiała wrócić do swojego po 2 latach znowu spróbowała (chyba na wizie studenckiej, mniejsza o to) pracowała dla moich Hostów przez 1,5 roku po czym wyszła wieczorem, zostawiając list na łóżku i nigdy więcej się nie pojawiła u nich - podobno zakochała się w żołnierzu, zaraz potem wzięli ślub.

marvellous > 19-04-2012, 0:27

o matko to faktycznie desperatka!

swoja droga program au pair to dobra furtka dla takich osob
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna