-
-
Re: Wyjazd do UK bez agencji?
orvokki > 24-11-2009, 0:57
po prostu nr domowy, tak mi się wydaje
pewnie taniej im wychodzi niż na komórkę
jej, powodzenia;* -
tootalna > 24-11-2009, 1:01
oh now I'm not ready for it!
uhm -
orvokki > 24-11-2009, 1:02
no, uważam, że to najbardziej stresująca częśc...pierwszy raz porozmawiać z nimi przez telefon! xD
Dasz radę -
tootalna > 24-11-2009, 19:44
no, Pan jednak był w szoku, że zapytałam jak daleko mieszka od jakiejkolwiek szkoły....
zdziwiony, że chcę iść...więc niby tam nie ma takiej możliwości;(
teraz rozmawiam z pewną Panią z Birmingham. Jedno roczne dziecię ma
znalazłam też super ofertę gdzie matka to Polka...ale nie mogę nic robić na koncie dopóki nie zweryfikują danych;( mam nadzieję, że się pośpieszą bo chcę się dowiedzieć czy są aktualni -
orvokki > 24-11-2009, 19:52
mówisz o językowej?
ja jednak na czas wakacji sobie to daruję, chcę mięc też trochę wolnego, i tak będę ciągle angielskim się posługiwać (;
a do rodziny polskiej nie chciałabym jechać, bo właśnie raczej po pl by sięz nimi gadało... a przez 2 miechy chcę zapomnieć, że ten język istnieje xD
I jak, przez tel już z nimi rozmwiałaś, czy na razie jeszcze meile?I widzę, że już na własną rękę szukasz, a nie agencja? -
Yoanna > 24-11-2009, 20:50
jak tylko hostka polka to i tak pewnie po ang rozmawiaja.
bylam kiedys w rodzinie polsko-niemieckiej. hostka (niemka) mowila do mnie po ang, a host (polak) po niemiecku. zebym sie uczyla :lol: -
Yoanna > 24-11-2009, 20:52
[quote name="orvokki"]a głupim pomysłem byłoby znaleźć rodzinkę na np greataupair czy czyms takim i spróbować z nimi zagadać, żeby nawiązać współpracę przez jakąś agencję (no o Cincerelle mi teraz chodzi akurat)? W ogóle przeszłoby coś takiego?[/quote]
w anglii? nieeeeee. rodziny nie beda placic za cos co moga miec za darmo -
tootalna > 24-11-2009, 23:00
hehe;p
szukam z nudów....
może akurat
ta oferta całkiem
samotny ojciec, dzieci ma 3 razy w tygodniu, do szkoły 10km, auto, net, 100ero for week
2 dni wolnego, jak dzieci nie ma po prostu opieka nad domem
zobaczymy......zarejestrowałam się...
zobaczymy ile mam odwagi -
orvokki > 24-11-2009, 23:04
hehe, odwaga odwagą
u mnie jeszcze jedna opcja - rodzice.
dla mnie nie ma problemu, żeby jechać bez agencji bo od razu nie umrę, na poczekaniu mogę znaleźc inną rodzinę w razie problemów ;P
mam nadzieję, że chociaż na angielską się zgodzą... chociaż pewnie nie będą cieszyć, bo ani nie zapytają o nic SAMI agencji i w ogóle (; hehe
tootalna, mogę wiedzieć, ile masz lat? -
tootalna > 24-11-2009, 23:11
23;-)