• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

moje rozterki

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• moje rozterki

• moje rozterki
  • Re: moje rozterki

ell > 03-10-2009, 16:35

sama nie wiem... muzułmanie? :| Powiem Ci tak - w Polsce nie zwracamy na to uwagi, ale kiedy wyjeżdżamy zagranicę i zaczynamy żyć w takim mixie religijnym, przekonujemy się, że religia naprawdę ma znaczenie (w sensie że bardzo wpływa na styl życia). Dopiero zaczęłaś szukać rodzinki, nie spiesz się, bo wiesz, nie sztuka wyjechać do byle kogo 8)

A dlaczego tej drugiej rodzinie ufasz bardziej?

carly15 > 03-10-2009, 16:44

No dokładnie Ell. Ci muzułmanie chcą bym jak najszybciej przyjechała... ale mi nie o to chodzi żeby szybko to się odbyło. A druga rodzinka z Gosport z 5 letnim Antonym zadaje bardzo poważne pytania związane z tym co chcą robic w przyszłosci, dlaczego chcę byc au pair u nich, co jest dla mnie ważne, i wogle widać ,że traktują to bardzo serio. Znowu teraz 3 rodzinka bardzo pojawiła się ze Szkocji. Mama starszy oficer policji ;-) ojciec tez podobnie. Maja dwoch blizniakow 4 latka. Nie chcą bym gotowała sprzątała tylko byla z dziecmi i psy dwa wyprowadzała przez godzinke. Piszą ,że moge także miec prace inna w weekendy. Tylko ,że Szkocja.... Edynburg.

monita > 03-10-2009, 17:31

Edynburg jest piekny a moja kolzanka tak sie w szkocji zakochala, ze jezdzi tam co wakacje

ell > 03-10-2009, 18:07

czyba zawsze to lepiej być w szkockiej stolicy niż na angielskiej wiosce :wink: . Wybierz taką rodzinkę, którą "podejrzewasz" o to, że będzie Cię szanować. Zobaczysz jak się będzie Wam pisało, rozmawiało przez telefon. Jasne, że to żadna gwarancja,ale zawsze coś.

A dlaczego zrezygnowałaś z USA? Stany są super do operowania, mam nadzieję, że jednak kiedyś tam trafisz

carly15 > 03-10-2009, 18:13

No własnie. Narazie popisze z rodzinkami i zobaczymy. A co myslicie o polsko-greckiej rodzince?bo ja chyba nie za bardzo. Wole jezyk szkolic.

A z USA nie zrezygnowałam tylko poprostu chce do miesiąca wyjechac z domu. Zmeczylam sie pobytem tutaj. A zeby znalezc rodzinke w USa trzeba troche czasu co najmniej 3 miesiące. Z uk pewnie bede starac sie jakas fajną rodzinke szukac. Chce lepsze referencje zdobyc by rodzinki z USA mnie chciały ;-)

ell > 03-10-2009, 18:20

[quote name="carly15"] Chce lepsze referencje zdobyc by rodzinki z USA mnie chciały ;-)[/quote]

No i słusznie.

Polsko-grecka rodzina? Urocze, ale może jeszcze poczekaj :wink:. Mam nadzieję, że jak już znajdziesz swoją "dream family" i wyjedziesz, będziesz tutaj do nas pisać, co?

carly15 > 03-10-2009, 18:32

Ell NO PEWNIE ,że bede pisać!! to forum strasznie mi sie podoba. Wszyscy szczerze doradzają sobie bo wiedzą co to znaczy byc au pair. wiec bede wracac napewno i moze nawet nowy watek zaloze ;-) hehe np gosiek w szkocji :mrgreen:

karolinka > 03-10-2009, 18:39

wlasnie dostalam maila od tej rodzinki z Birmingam napisali do mnie na aupair-world ale im odmowilam (napisali mi 25.09) i dzis dostalam od nich maila..;/ a poki masz mozliwosc wybory rodziny, to przebieraj i wybierz te najlepsza..

carly15 > 03-10-2009, 19:09

kurcze rodzinka z Gosport ta z 6 letnim antony zdecydowali sie ,ze chca bym byla ich au pair!! kurcze a maile wymieniamy od przedwczoraj. Nie wiem co mam zrobic czy szukac dalej...

carly15 > 03-10-2009, 19:14

i nie bylo mowa o pocket money jak do tej pory..... hmmmmmm
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia