• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?

• Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?
  • Re: Ile czekalyscie za RODZINA/MATCHINGIEM?

Kajtka > 20-10-2009, 20:59

ale w cc nie płacisz na poczatku hmm wiec why not, a pozniej sesja, pisanie pracy wiec lepiej po prostu miec to z głowy

89dzoana89 > 20-10-2009, 21:02

Tu nie chodzi o oplate dla agencji tylko o dodatowe koszty;P

Ja tylko uprzejmie doradzam ale zrobicie jak uwazacie...

nina15 > 20-10-2009, 21:05

dzoana kolezanka chyba nie bardzo chce Cie zrozumiec ;]ale po co doradzac innym zle jak sammeu sie nie wie! zastanów sie sie troche! nawet jesli zlozysz aplikacje w styczniu dokumenty zaakceptuja w lutym i co i tak rodzinki zaczna sie zglaszac w czerwcu lipcu jesli chcecie jechac w sierpniu. a to ze narzekalysmy czy narzekamy ze nie mozemy wyjechac w terminie nie jest spowodowane zlozeniem aplikacji za pozno tylko tym ze po prostu rodzin jest mniej! jasne skladajcie 8 miesiecy wczesniej jak chcecie ale nie zdziwcie sie jak bedziecie musialy znowu dosylac papiery a to jest dodatkowy wydatek. zdajcie sobie sesje lepiej i potem sie martwcie papierami, bo ich sklompetowanie to nie jakas mega trudna i powazna sprawa, zreszta tak jak pisanie pracy;] chodzi o to zebys znowu nie musiala placic za zaswiadczenie o karalnosci ktore jest wazne pol roku!

Kajtka > 20-10-2009, 21:14

ja nie chce wyjechac w sierpniu tylko do konca sierpnia w tym sensie ze jesli nie do konca sierpnia to w ogole

a wyjechac najlepiej pod koniec czerwca, ale to zalezy jak sie uda

jakie dodatkowe koszty hmm ??

julita883 > 20-10-2009, 21:25

Cytat:jakie dodatkowe koszty hmm ??

Wiesz to sie tak wydaje ze ten wyjazd nas tylko koszuje te 650zl z Gawo czy tam 2000zl z CC. Ale przeciez musimy wywolac zdjecia, zaswiadczenie o niekralnosci 50zl, zasw. medyczne tez okolo 50zl, prawko miedzynarodowe okolo 30zl no i te wszystkie koszty przesylki. Wszystko nalezy wysylac poleconym wiec za kazdym razem ponad 7zl. Ja wiem ze to niby nie duzo ale to tak powoli sie zbiera potem Pani z agencji niespodziewanie sobie oczyms przpomni i znowu cos wyrabiaj dosylaj i tak w kolko.Po nowym roku zawsze sie druczki zmieniaja wiec pewnie bedziecie musialy na nowo cos tam wypelnic i doslac czy nowe zaswiadczenie dlatego lepiej sobie poczekajcie do stycznia czy tez lutego bo teraz nie warto sie zglaszac jak po nowym roku od nowa trzeba bedzie wypelniac to wszystko....

Ale wiecie decyzja nalezy do Was!!

89dzoana89 > 20-10-2009, 21:27

Dodatkowe koszty to wszystko dokumenty platne ktore musisz im dostarczyc!!

Zaswiadczenie o niekaralnosci (50zl wazne pol roku), zaswiadczenie od lekarza (nie wiem ile kosztuje bo ja nie placilam ale mysle ze w granicach 40zl), samo to ze jesli musisz dosylac papiery czy podpisywac cos od nowa to musisz drukowac, placic za znaczki itp!!! to wydaja sie gorszowe sprawy ale kasa leciiiii....Dziewczyny nie badzcie przewrazliwione, do czerwca duuuzo czasu wiec teraz skupcie sie na sesjach, pracach itp bo nie ma sensu teraz tego zalatwiac....

Kajtka > 20-10-2009, 21:34

89dzoana89 to cenne co piszesz, dzieki...

ale hmm mysle ze z tym naszym nakreceniem to jest tak, ze chcemy miec mniej wiecej wszystko przygotowane własnie na raz... i chyba to ze jestesmy przed spotkaniem z cc, gdzie mam pare pytan i ciekawa jestem

a dowiadywac sie mozna w koncu wczesniej..

i wielkie dzieki za Wasza pomoc i rady, bo sa przydatne

89dzoana89 > 20-10-2009, 21:37

NO jesli chcecie miec wszystko wypelnione tylko raz i nie pierniczyc sie z tym dlugo to poczekajcie do stycznia

Ja wypelnilam dokumenty i zalatwilam formalnosci w 2dni bo chcialam sie na promocje zalapac;P

Ewelina88 > 20-10-2009, 21:49

Dzięki Dziewczynki za porady :*. Ja jednak złożę aplikacje w nowym roku, bo faktycznie tak jak piszecie, że mają się zmienić druczki, od nowa podpisywać umowę itp.to jednak głupota. Teraz tak na spokojnie pozałatwiam sobie sprawy z dokumentami, które mają długą ważność. Poprzeglądam zdjęcia do albumu, póki mam w miarę troch czasu... Niby od stycznia, będzie 4 miesiące na znalezienie rodzinki, także mam nadzieję, że to wszystko dobrze i sprawnie pójdzie. Teraz tylko pozostaje wybór agencji tak na 100% bo w dalszym ciągu się waham :/ Bo w sumie faktycznie, która host rodzina szuka au pair już pół roku wcześniej?! A nóż widelec w styczniu jakaś promocja będzie czy cóś :mrgreen:

nina15 > 20-10-2009, 21:59

dowiadywac sie zawsze mozna...ale Ty kajtka pisalas o skladaniu dokumentow, co my odradzalysmy odlozyc do nowego roku jesli w czerwcu chcesz wyjechac, z powodow ktore mnostwo razy wymienilysmy i powtorzylysmy. no wlasnie jak pisze dzoana i w dwa dni mozna dokumenty ogarnac;p lepiej pomyslec na razie o paszporcie prawku mdz. i albumie. ja zlozylam aplikacje w czerwcu bo chcialam jechac w wakacje ale zmienilam plany i chce jechac w styczniu. babka z p. caly czas mi powtarza ze rodzinki szukaja operek dwa miesiac wczesniej, tak samo moja przyjaciolka byla operka, ze po prostu rodzinki sa zbyt zajete zeby szukac operki wczesniej. poza tym jak bedziecie skladac dokumenty to beda dla was mile a potem to o odpowiedz na maila doprosic sie nie mozna.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia