-
-
Re: Florida dream ??
kamildzianka > 16-08-2009, 18:53
Karolka, dzieki za docenienie moich opowiesci.Staram sie otworzyc i pisac prawdziwie, bo przeciez nie bede pieprzyc, jak nam pieprza w biurze:
wspanialy rok!
podroze i poznawanie kultury amerykanskiej!
195$ kieszonkowego na tydzien!
nauka w collegu!
niezapomniane przezycia!
itd.
To prawda, fakt, ale ile sie kazda nacierpi i nameczy z dzieciakami, hostami, to juz ta druga strona medalu. -
karolinaaa > 16-08-2009, 22:47
Jak czytam Twoje opowieści, to opluwam monitor ze śmiechu. Moja mama wchodzi do mnie i pyta, czemu śmieję się do monitora...Ale fajnie, że są takie osoby, które coś wiedzą i chcą się tym podzielić. To są bardzo cenne informacje. Tylko nie wiem, czy ja się doczekam swojego wyjazdu. Dopiero się zarejestrowałam i tak naprawdę nie wiem, ile to potrwa. Wiem, że muszę zdobyć zaświadczenie o niekaralności i wyrobić prawko międzynarodowe, więc jutro rano drżyjcie urzędnicy!!! Mimo, że jeszcze ta pani z Proworku do mnie nie zadzwoniła. Ale w ostatniej rozmowie powiedziała, że jak się pospieszę, to uda mi się wylecieć pod koniec września. Ciekawe, ile w tym prawdy. W szczególności, że marzy mi się Floryda :roll: -
edytakrotoszyn > 16-08-2009, 23:10
pewnie kazda z nas , obojetnie jak wspaniala rodzine bedzie miala w usa to w chwilach zalamki bedzie chciala z tamtad spierniczac :lol: :lol: :lol: a prawko miedzynarodowe wyrobisz w ciagu 7 dni wiec nie masz sie co spieszyc, zaswiadcz o niekaralnosci masz od reki wiec wyluzuj -
edytakrotoszyn > 19-08-2009, 16:32
huraaaa dostałam wizezostalo pakowanie i za tydz lecimy -
aaleeksaandraa > 19-08-2009, 16:48
Gratuluję!
I oczywiście zazdroszczę
też chciałabym już czekać na wylot -
karolinka > 19-08-2009, 16:54
ja rowniez gratuluje -
edytakrotoszyn > 20-08-2009, 0:32
dziekuje -
monita > 20-08-2009, 0:39
Gratuluję wizy i standardowe pytanie- jak strasznie było?? -
edytakrotoszyn > 20-08-2009, 11:18
nie no z tym strasznie to przesadzonestrasznie to bylam przestraszona.. 3 godzinne stanie w kolejkach, pootem oczekiwanie na rozmowe, jak wyswietlil sie moj nr pamietam 178 to podeszlam do okienka, byla BARDZO przemila babka. spojrzala ze jade na au pair, i pytala po polsku czy potrafie po angielsku no to ja mowie ze troche tam umiem ale jade sie nauczyc ;p potem gora 5 zdan po ang typu ile mam dzieci, ile lat, czy juz go widzialam i czy rozmawialam z hostami, i na koniec You are very lucky because you go to Florida a ja skromnie I know no i koniec rozmowy. pogratulowala mi i zyczyla milego roku w usa i tyle. takze nie bylo sie czym stresowac bo bylo bardzo sympatycznie -
aaleeksaandraa > 20-08-2009, 11:43
A ja się bardzo boję, że nie dostanę wizy...
Wiem, że au pairki odstają, ale ja mam takie głupie "szczęście" :roll: