• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

"Tanie" linie lotnicze

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• "Tanie" linie lotnicze

• "Tanie" linie lotnicze
  • Re: "Tanie" linie lotnicze

leena_m > 27-05-2010, 19:35

A co do tematu - lecąc z ryanairem, w dwie strony jakieś 380 zł, może troche wiecej. Sam bilet taniocha, ale za każdą walize (15 kg) życzą sobie jekieś 120 zł! (w dwie strony oczywiście)

dosiunia > 27-05-2010, 21:21

Dlatego sie korzysta w Wizzaira ;d jak sie moze oczywiscie, 70 zl za bagaz 32kg ;p

Ash > 15-09-2011, 16:42

rayaner jest chyba ciut tanszy od wizzair aczkolwiek ja latam do Polski tylko wizzair bo luton mi pasuje, a stansted już trochę za daleko. Poza tym w wizzair obecnie bagaż może ważyć 32kg bez żadnych dodatkowych opłat

Agata3443 > 02-05-2012, 22:49

Cześć!

Odkopałam wątek o liniach lotniczych, bo szukam lotu do Bristolu. Będę leciała samolotem pierwszy raz w życiu i kompletnie nie orientuję się w tych dodatkowych opłatach.

Szukam lotu z Wrocławia lub Poznania, ale jak widzę ceny i ilość przesiadek to wymiękam.

Znalazłam jeden lot na esky, który cenowo jest jako taki. Kraków-Bristol, easyJet. Bilet z opłatami lotniskowymi 200zł, ubezpieczenie 37,76zł, bagaż rejestrowany 80zł (ale nie ma nigdzie podany jaki jest limit kg i nie wiem ile będę mogła wziąć), opłata transakcyjna 60zł i jeszcze jest do wyboru sposób płatności 75zł.

Czyli łącznie z kuszącej ceny 222zł zrobiło się 452,76zł.

Mam jeszcze pytanie, w jaki sposób rezerwujecie bilety? Czy mogę to spokojnie zrobić przez esky.pl? Jak sprawdzić czy w ogóle są jeszcze miejsca?

antoninatosia > 02-05-2012, 22:53

Polecam do wyszukiwania lotów tej strony

http://www.skyscanner.pl/

Jeśłi bedziesz leciała wizzair to daj znać pomogę ominąć haracz i obniżę cene

rosario > 03-05-2012, 0:30

[quote name="Agata3443"]Cześć!

Odkopałam wątek o liniach lotniczych, bo szukam lotu do Bristolu. Będę leciała samolotem pierwszy raz w życiu i kompletnie nie orientuję się w tych dodatkowych opłatach.

Szukam lotu z Wrocławia lub Poznania, ale jak widzę ceny i ilość przesiadek to wymiękam.

Znalazłam jeden lot na esky, który cenowo jest jako taki. Kraków-Bristol, easyJet. Bilet z opłatami lotniskowymi 200zł, ubezpieczenie 37,76zł, bagaż rejestrowany 80zł (ale nie ma nigdzie podany jaki jest limit kg i nie wiem ile będę mogła wziąć), opłata transakcyjna 60zł i jeszcze jest do wyboru sposób płatności 75zł.

Czyli łącznie z kuszącej ceny 222zł zrobiło się 452,76zł.

Mam jeszcze pytanie, w jaki sposób rezerwujecie bilety? Czy mogę to spokojnie zrobić przez esky.pl? Jak sprawdzić czy w ogóle są jeszcze miejsca?[/quote]

A kiedy chcesz lecieć?

Np przez cały czerwiec są śmiesznie tanie bilety ryanairem z Poznania do Bristolu (bezpośrednie). A w lipcu ceny też dość przystępne.

Tak samo z Wrocławia - na czerwiec są tanie bilety (od 230 zł z bagażem, opłatami itd), a i w lipcu takie bilety też się zdarzają. Też loty bezpośrednie.

Jeśli chodzi o rezerwację - najlepiej przez stronę danej linii lotniczej.

PS. zauważyłam, że sporo wyszukiwarek lotów nie pokazuje ofert tanich lanich lotniczych, tylko te droższe opcje. Pewnie wynika to z faktu, że mają prowizję za sprzedany bilet i im on droższy, tym ta jest większa

Agata3443 > 03-05-2012, 21:18

Będę lecieć 9 lub 10 czerwca. Nie widziałam nawet tych lotów. Faktycznie większość wyszukiwarek nie pokazuje tych tanich lotów. Dziękuję za pomoc

ayumi_ > 18-08-2012, 15:35

Ja teraz kupowałam bilet z wizzair.com ( odprawa online ) i zapłaciłam :

Lot w jedną stronę Katowice (KTW) → Londyn Luton (LTN) 359,00 zł

Bagaż 113,00 zł ( 32kg )

Potwierdzenie SMS-em 5,00 zł

Opłata rezerwacyjna 36,00 z

Łączna cena - 513,00 zł

eve.marie > 20-08-2012, 21:48

Nie wiem, czy któraś z Was leciała Easy Jetem do Anglii. Ja jestem po jednej podróży do Paryża tą linią lotniczą i uważam ją za całkiem niezłą (ale prawda jest taka, że ja się nie znam) :mrgreen: 29 sierpnia lecę z Krakowa do Bristolu właśnie tą linią i zapłaciłam nieco ponad 400 zł - razem z bagażem 20 kg. A co do innych linii, to jeszcze nie miałam z nimi styczności, ale może to się jakoś niebawem zmieni, bo planuję przylot na kilka dni pod koniec listopada.

Jacko777 > 13-11-2012, 20:31

w tej chwili to już chyba nie ma tanich linii lotniczych... jak ja sprawdzałem koszt dojazdu do np Aberdeen to tanimi liniami z Warszawy Modlin jest tak Wizz Air 350pln plus z prestwick do Aberdeen z tego co pamiętam pociąg 50 funtów, plus wcześniej dojazd do modlina minimum 30 pln, daje to jakieś 600-650 pln.

A druga opcja jest taka, żeby odpowiednio wcześniej kupić bilet np lufthansą - ważne - w dwie strony! Wtedy bilet wychodzi nam ok 790pln mamy przesiadkę we Frankfurcie, ale lecimy z Okęcia i do samego ABE!.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna