• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

• KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?
  • Re: KURSY - językowe i nie tylko, jakie wybieracie?

agulka > 17-07-2009, 17:01

bo miales zla partnerke

Przemo > 18-07-2009, 16:14

:mrgreen:

dominikan@ > 18-07-2009, 16:38

Dzoana coś mi się wydaje ze twoja rodzina ma stare informacje. Niegdyś tak było jak ja operowałam w UK że kursy te były darmowe dla ludzi z UE ale jak wracałam do domu to zrobili je spowrotem płatne. Być może znów się to zmieniło ale watpię. W każdym razie w Romford jest bardzo fajna szkoła która nazywa się Redbridge collage. Maja mnóstwo fajowych kursów od ESOLA po design, travel and tourism i kursy nauki różnych tańców. Siedziba tej szkoły jest troche daleko od miejsca zamieszkania twojej rodziny ale ona ma różne tak jak by podsiedziby więc może znajdziesz jakąć bliżej domu.

http://www.redbridge-college.ac.uk/content/how-find-us

89dzoana89 > 18-07-2009, 17:39

Dzieki dominikan;*

Zaraz spojrze i moze znajde cos dla siebie :wink:

A skad znasz te szkole?

dominika21 > 30-01-2010, 20:13

Hej , czy któraś z Was orientuje się jaki są ceny kursów w UK- chodzi mi oto ile kieszonkowego trzeba wydać średnio na jakiś podstawowy kurs( tzn 3-4 godziny tygodniowo). Oraz czy można coś odłożyć jako au pair w UK? Ja się zastanawiam nad wyjazdem bo nie wiem ile zdołam kasy odłożyć i na co mi to kieszonkowe starczy. Tak wyszło, że w wakacje 2011 biorę ślub i mam ostatni moment na wyjechanie ale boję się ,że nie dam rady finansowo a coś odłożyć muszę? ćzy pomoże mi ktoś rozwiać moje wątpliwości?

julita883 > 30-01-2010, 20:54

kursy językowe to w zależności od rejonu w którym będziesz ja byłam w Bromley czyli południowy Londyn to za kurs w Collegu płaciłam 250 Ł za 5 miesięcy miałam go 3-4 razy w tygodniu po 6 godzin.

Są także centra językowe co za 4 godziny w tygodniu płacisz 50Ł miesięcznie. To już zależy od Ciebie co wybierzesz.

Czy uda sie cos odłożyć? Hmmm to tudne pytanie gdyż przeciętne kieszonkowe au pair to 55Ł-75Ł zdażają sie rodzinki co płacą więcej ale to albo 3 i więcej dzieci albo obowiązki wziąte z kosmosu!!!!

Ogólnie to zależy od Ciebie, Anglia wcale nie jest tanim krajem zależy jakie masz wymagania i co będziesz tam robić. Nawet wyjście do kina czy do baru z innymi au pair to koszt około 10Ł, np z Bromley do Londynu travelcard 7,50Ł plus coś do jedzenia w jaikmś fast foodzie czy nawet kawa to już jest około 20Ł.

Yoanna > 30-01-2010, 22:12

w anglii wlasnie jest tanio - porownujac do innych krajow takich jak chocby irlandia.

a kursy to srednio 250f ze semestr (sa trzy) za 4 godz w tyg

dominika21 > 31-01-2010, 12:25

dziękuje za info, pozdrawiam

89dzoana89 > 04-02-2010, 14:48

Ja place teraz 255£ za pol roczny kurs w collegu i mam 6h tygodniowo Plus znalazlam dodatkowe, berzplatne lekcje bo ucza nas tam przyszli nauczyciele :mrgreen:

Moim zdaniem to nie drogo Ale niestety zycie w UK drogie jest...a pensja au pair naprawde niska... :mad:

No ale da sie wyzyc 8)

Agusska > 15-01-2011, 22:47

Hej

Ja chociaz bylam juz au pair to nie mam doswiadczenia jesli chodzi o kursy teraz jade kolejny raz i naprawiam ten blad Moja host mama polecila mi ta szkole http://www.kingsleyschoolofenglish.co.uk .Strona wyglada fajnie, wszystko jasno i prosto opisane.

Znacie ja moze?

Dodam ze chodzi o szkole w Londynie!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia