• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

polska komórka

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• polska komórka

• polska komórka
  • Re: polska komórka

dominikan@ > 09-06-2009, 12:31

Brzmi super. Ale przyznam się Wam szczerze że ja jestem strasznie tępa co do takich nowości typu jakieś tam ekstra nowe z 1500 pierdołami komórki, laptopy, mp3! Lubie takie zabawki ale totalnie się na nich nie znam.

kamysia > 09-06-2009, 13:37

.

agulka > 09-06-2009, 15:24

dokladnie. wszystko w jednym malym telefonie. jest milion przydatnych aplikacji itd.

kamysia > 09-06-2009, 16:16

/

agulka > 13-06-2009, 16:21

sprawdzilam opcje abonamentu na tel w usa. model iPhone 3G S ( swoj 3G oddam bratu w PL )

jednorazowa oplata w sklepie to 235 $ :/

( 199 $ za tel model 3GS 16 GB + 36 $aktywacja w sieci AT&T - JEDYNEJ, KTORA POSIADA TELEFONY IPHONE W OFERCIE )

abononament miesieczny to 158.97 $ - zawiera : nielimitowane rozmowy na terenie usa i do wszystkich sieci

oraz nielimitowana ilosc sms`ow. nie wiem jak to sie ma do rozmow miedzynarodowych - niestety strona AT&T jest do kitu.

w sumie cenowo wyglada to mniej wiecej tak samo jak w Szwajcarii.

dominikan@ > 13-06-2009, 19:41

A powiedzcie mi jak to jest z prądem w USA. Mam na myśli to czy jak mam zamiar zabrac ze sobą laptopa, komórke ( a co za tym idzie ładowarkę), prostownice itp itd to czy wystarczy do tego tylko kostka do kontaktu czy niestety bede musiała kupić do lap i kom ładowarki a prostownicy mogę podziękować już teraz?

agulka > 13-06-2009, 20:07

przelacznik do kontaktu. ja tak uzywam prostownicy i laptopa w szwajcarii. zwykly przelacznik wystarcza.

dominikan@ > 13-06-2009, 20:56

Myślisz ze nic się nie stanie z laptopem. Bo w USA jest inne natezenie pradu no nie ? Wiec boje się ze go szlag trafi (czego bardzo bym nie chciała)!

agulka > 13-06-2009, 21:50

na moje skoro amerykanskie produkty dzialaja w europie i sie nie psuja..to polskie tez powinny dzialac w usa bez zarzutu. tak jak mowie, uzywam komputera kupionego w usa , przelacznik dziala ok zarowno w pl jak i w szwajcarii.

ja sie na tym za bardzo nie znam, ale wydaje mi sie, ze nic sie nie stanie z Twoim laptopem

papryczka > 14-06-2009, 17:38

nie warto brac sprzetu elektronicznego do stanow. Jesli chodzi o telefon kom to w wiekszosci rodzin operke podpina sie pod tzw. rodzinny plan. Abonament wynosi okolo $15/miesiac, za ktory zazwyczaj placi rodzina, ale warto wczesniej o to zapytac. Z prostownica w moim przypadku bylo tak, ze wzielam z pl, kupilam 'przelaczke', ale po kilkumiesiecznym uzytkowaniu zauwazylam, ze nie nagrzewa sie juz tak dobrze, jak wczesniej, w sensie inne natezenie pradu w amerykanskim gniazdku troche ja zepsulo. Najlepiej kupic na miejscu.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia