• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat

• Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat
  • Re: Opieka nad malymi dziecmi 0-3 lat

kamildzianka > 04-05-2009, 16:34

Patrzylam na stronki, na craigslist, wszedzie.

Nie wiem, tez myslalam o agencji, ale to chyba totalne zdzierstwo... Placisz im za to, ze oni ci poszukaja rodzinki ze stronek. Troche to smieszne. Jak juz nie bede miala wyjscia, to pojde.

Kolo mnie jest day care; chyba zadzwonie i zapytam, czy szukaja kogos do pracy. Tez tutaj kiepsko to widze, bo na jedna opiekunke przypada 3 dzieci. Ilosc dzieci musi wspolgrac z iloscia metrow kwadratowych pomieszczenia. Moze juz nie moga przyjac wiecej dzieci, a wiec nie potrzebuja opiekunki...

Nigdy nie myslalabym, ze tak bedzie tutaj ciezko z praca.

dominikan@ > 04-05-2009, 16:35

Kamildzianka a tam w USA ludzie nie wywieszają ogłoszeń w okolicznych sklepach?? Rzeczywiście masz ciężej bo jesteś ograniczona jednym tylko regionem. Ale nie możesz się poddać! Napewno coś znajdziesz. Długo mieszkacie w tej okolicy? Może popytaj sąsiadów czy się nie orientują czy ktoś szuka może niania?

Johnson > 04-05-2009, 16:36

kamildzianka,

a inna branza ?

dominikan@ > 04-05-2009, 16:37

Pozostaje inne branża albo ewentualnie przeprowadzka

kamildzianka > 04-05-2009, 16:49

Wiecie, niania to najbardziej oplacalne zajecie. Zarabia sie krocie...

Myslalam, ze zwyczajnie wywiesze ogloszenie w budynku na dole przy skrzynkach pocztowych, moze akurat ktos szuka.

A inna branza? Jaka? Ja sie na niczym innym nie znam...

nowa123 > 04-05-2009, 16:51

min godzinka samochodem

dominikan@ > 04-05-2009, 16:57

Kamildzinak a nie ma tam jakiegoś job centre w okolicy? A twoj facet nie moze ci jakoś pomóc?

kamildzianka > 04-05-2009, 17:10

Gdy pojde do Job Center, to mi znajda prace jako kasjerka lub inne maloplatne zajecie, a i zabierajace 12 godzin dziennie... Moze ja jestem wybredna, ale naprawde oplaca sie byc niania! Moze zaopiekuje sie jakims psem, ludzie potrzebuja, zeby wyprowadzic zwierzaka... Albo tylko praca na pare godzin w tygodniu z jakims dzieckiem... Chociaz zeby troche grosza wpadlo.

Akurat sprzatam (piore sukienke z Victorii, wiec zobaczymy, czy sie zbiegnie), pozniej bede dzwonic i szukac.

kamildzianka > 04-05-2009, 23:07

Znalazlam rodzinke z dwojka dzieci szescioletnich. Nie wiem, jaka plec. Potrzebuje niani od 2:30 do 6, przygotowac obiad, pojechac na zakupy, itd. Czekam na odpowiedz.

Jesli wypali (a to praca gdzies w mojej okolicy, mniej niz mila odleglosci), to na rano poszukam sprzatania, albo innej pracy nad dzieckiem. Jakos wypelnie sobie ten czas.

Jest jeszcze praca calodzienna z 22-miesieczna dziewczynka. Od rana do wieczora. Mysle, ze to juz taki lepszy wiek, niz dziecko, ktore ciagle spi, placze i sra. Z taka dziewczynka mozna sie troche pobawic, a ja wlasnie szukam bardziej kompana do zabawy. Ja mam tyle dziecka w sobie, lubie czytac bajki, moge ukladac z klockow, rysowac, bawic sie lalkami. U pierwszej rodzinki mialam swoja Barbie (dostalam przydzial od dziewczynek, ze ta jedna bedzie juz moja do zabawy), to samo z Polly Pocket. Ja sie moge bawic caly dzien! Albo rysowanki, ukladanki, uczenie sie pisania, ksztalty... To cos dla mnie. No i nie wiem, w jakim wieku sa dzieci, ktore wlasnie sie tym zajmuja. Wiem, ze 5 i 6, bo takie mialam. Czy dwuletnie, roczne tez sie tak bawi?

Ta moja kolezanka, ktora zarabia ponizej 1000$/tyg. mowila, ze rano ma chyba jaka dziewczynke, w poludnie idzie do innego domu podlac kwiatki, wyprasowac pare rzeczy, wlaczyc zmywarke - taka opiekunka domu na czas, kiedy wlascicieli nie ma; wieczorami ma sprzatanie w innym domu. Caly dzien ma wypelniony, ma chyba 5 roznych zajec, pieknie jej to w grafiku sie laczy i zarabia pieknie. Tez tak chce!

dominikan@ > 04-05-2009, 23:12

Roczne i 2 letnie nie potrafi jeszcze się długo skoncentrować na jednej zabawie. Ale sama zobaczysz ze spodoba ci się ten wiek.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna