• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kieszonkowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• kieszonkowe

• kieszonkowe
  • Re: kieszonkowe

dominikan@ > 03-05-2009, 17:24

Słuchajcie ja absolutnei wam nie mówie że macie pracowac za najniższą kasę. Nie orientuje się zbytnio w kieszonkowym au pair z poza Uk i USA i napewno bym sama nie pracowała za mniejsze kieszonkowe niż przewiduje program w danym kraju. Rozbrajają mnie tylko niektórzy ludzie którzy chcą odrazu dostawać bóg wie jakie kieszonkowe, nie znają języka praktycznie wogóle (nawet podstaw) albo mają nie prawdziwe referencje czy brak doświadczenia. Bo wiele słyszałam o czymś takim jak sama byłam w UK.

nowa123 > 03-05-2009, 17:28

Agulka ile masz lat? Jakie sa twoje marzenia?

Moim marzeniem byly zawsze podroze... hostka mowi idzcie/jedzcie tu czy tam... to kosztuje a ja nie chce oszczedzac, chce kupowac to na co mam ochote.

Wiem, ze gdybym tu zostala i sie przemeczyla, pozniej ona pomoglaby mi wyjechac np. do Stanow.

Ma tam znajomych wiele lat tam mieszkala, ciezko zdecydowac.

Ciesze sie, ze jest to forum

dominikan@ > 03-05-2009, 17:30

Nowa jestes u nich przez agencje?

nowa123 > 03-05-2009, 17:33

Dominikan@ moj angielski jest bardzo dobry, wiec nie moge powiedziec, ze przyjechalam bez jezyka i chce nie wiem jakiej kasy.

W Holandii, nie ma polskich au perek, przewaga to dziewczyny z filipin, rosji, macedoni, te pierwsze tyraja od rana do nocy, sa bardzo wdzieczne rodzinom ze daly im szanse, rodziny to wykorzystuja na maxa...

nowa123 > 03-05-2009, 17:34

tak przez agencje, slono mnie to kosztowalo.

agulka > 03-05-2009, 17:36

Oczywiscie, masz racje dominikan@. Mi sie kiedys poskarzyla dziewczyna z sasiedztwa, ze rodzina jej strasznie malo placi - dostawala 1200 CHF na miesiac, ale pracowala tylko 3 dni i to niepelne. A zalila sie, bo kolezanka zarabia 2000 ( ale pracuje ponad 30 godzin... )

Wiadomo, trzeba gdzies podszkolic jezyk , zdobyc doswiadczenie w opiece nad dziecmi i potem mozna stawiac swoja warunki ;-)

Ja mam 26 lat, marzen milion trzysta...i wiem, ze kazde predzej czy pozniej zrealizuje Chcialabym w koncu skonczyc studia ( jeszcze troche mi zostalo.. ), przeniesc sie na stale do DC ( w trakcie - przenosze sie w styczniu 2010), znalezc prace tam, ustabilizowac zwiazek - jestem w tym na odleglosc :/ i zwiedzac...tyle jeszcze miejsc chcialabym zobaczyc!

W jakims sensie pmoglaby Ci z wyjazdem do USA?

dominikan@ > 03-05-2009, 17:38

Wiesz co z tego co się zdążyłam zorientować to min stawka w Holandii to własnie 300Euro. Wiec w sumie nie możesz mieć do nich pretensji że ci za mało płacą. Tym bardziej że jechałas przez agencję więc wiedziałas o tym wczesniej. Tak czy siak rodzina się na 100% nie zgodzi zebyś w czasie wakacji sobie pracowąła na lotnisku a po wakacjach do nich wróciła bo założe się ze tylko jak im powiesz że rezygnujesz z pragramu to już się wkurzą.

nowa123 > 03-05-2009, 17:40

ona ma tam rodzine i znajomosci. sama spedzila wikszosc zycia za granica.

dominikan@ > 03-05-2009, 17:43

A tak wógóle to ile god pracujesz tygodniowo? Może poprostu znajdź sobie jakąś dodatkową pracę np: babysittini u sasiadów.

Johnson > 03-05-2009, 17:43

ahh no to jak przez agencje....i tak jak Dominikan@ pisze ,ze taka stawka

to niestety jestes troszke na straconej pozycji
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia