• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

POKÓJ AU PAIR

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• POKÓJ AU PAIR

• POKÓJ AU PAIR
  • Re: POKÓJ AU PAIR

kamildzianka > 04-05-2009, 16:16

Aga, brzmi to strasznie! Teraz zaczynam widziec Ohio jako stan psycholi z farmami przy boku.

Ja nie mialam takich sytuacji, bo ja zawsze wymagam, aby mnie odprowadzono/przywieziono pod same drzwi i dopiero jak wejde do budynku, mozna odjechac. Znajomi z PL wiedza o moim strachu, zawsze jestem odprowadzana. To samo bylo w USA.

Gdy hosci gdzies jechali, prosilam kolezanke, zeby ze mna zostala na noc, bo ja sie panicznie boje byc sama w nocy. Tak bylo az do czasu, gdy sie poklocilysmy i musialam stawic czola samotnosci z pustym domu przez tydzien. Hosci pojechali na wakacje, twierdzac, ze to tez beda moje wakacje! Wiedzieli przeciez, ze bede sama w domu, ze nigdzie sie nie wybieram...

Przez pare dni Kevin byl u mnie, ale musial w koncu wrocic na uczelnie, a ja bylam sama przez dwie noce. Pierwsza jakas wytrzymalam, ale druga byla tragiczna...

Wieczorem juz zaczelam fiksowac, siedzialam na podlodze z nozem w reku, w telefonem w drugiej w kacie w kuchni (bo stamtad mialam oko na wszystkie drzwi - jedne glowne, drugie boczne, wejscie od garazu i wejscie z patio do domu - dajcie spokoj. I wszystkie zamykane jedynie na ten przycisk w klamce, zadnych zasuwek, chociaz lancuch! Do tego drzwi oszklone, mozna wybic reka i otworzyc sobie drzwi...). Dzwonilam do sasiadow, bo wiem, ze mieli operke, ktora nigdy nawet mi "czesc" nie powiedziala. Nikt nie odbieral telefonu.

Godziny plynely, ja dalej w kuchni. Czuje, ze zaczynaja mi sie oczy kleic. Pomyslalam, ze poloze sie w salonie (stamtad tez mialam oko na wszystkie drzwi; dodatkowo zadne okno nie mialo zaslon, bylam calkiem widoczna); noz pod kanapa, telefon. Polnoc. Pierwsza, potem druga... Ja czuwam, spac nie moge. Kazdy szelest, kazdy stukot to dla mnie sygnal, ze ktos sie wkrada.

Gdy wiatr stuknal w ktoryms momencie w drzwi, pomyslalam, ze dluzej tak na kanapie nie wysiedze. Poszlam do garazu, otworzylam drzwi, siadlam do samochodu z torebka obok, z nozem, ale bez telefonu (to byl domowy, i tak by nie dzialal), otworzylam sobie okna, kluczyki juz w stacyjce, rozlozylam sobie fotel i tak wymeczona zasnelam... Pomyslalam, ze najlepiej bedzie byc od razu w samochodzie, jesli ktos sie wkradnie do domu, mam przy sobie wszystko, wyjezdzam z piskiem opon i jestem bezpieczna.

Obudzilam sie ok. 7 rano, powoli obeszlam wszystkie pokoje, pozagladalam do szaf, itd. Pozniej polozylam sie na kanapie w salonie i obudzil mnie host, ktory patrzyl na mnie dziwnie - moze myslal, ze sie spilam, dlatego spie. A ja bylam koszmarnie zmeczona.

Moja mama, gdy jej to opowiedzialam, powiedziala, ze moglam chociaz pojsc na stacje kolejowa, gdziekolwiek, gdzie sa ludzie... Wiecie, to ja juz wolalabym byc w domu.

kamysia > 04-05-2009, 16:22

.

agulka > 04-05-2009, 16:25

ja wam mowilam, ze Ohio normalne nie jest ...

ale ten gwalciciel, to byl poszukiwany i uciekal, wiec ohio mial po drodze. zaatakowal ta operke, bo chodzilo mu o samochod.. a gwalt przy okazji.. wyobrazcie sobie ta biedna dziewczyne. facet jej przylozyl pistolet do glowy! przestraszne!

co do bycia w domu - Kamila, ja robie to samo przewaznie. Ostatnio musialam nocowac w domu hostow jak oni wyjechali. polozylam Maye spac. poszlam na gore...ale co chwile slyszalam jakby ktos chodzil na dole, wiec zeszlam na dol... Maya smacznie spala. ja ogladalam tv do 5 am..pozniej przysnelam, zwyczajnie ze zmeczenia..ze strachu czuwalabym do rana pospalam sobie do 7 am bo mnie Maya obudzila krzyczac "Aga ...hello..anybody here "

dominikan@ > 04-05-2009, 16:32

Boże widzę że wy niezłe historie tam przerobiłyście w tych stanach. Ja tez nie lubie być sama w domu z dziećmi. Tyle hororów się naoglądłaam że baby alarm działa mi na nerwy.

agulka > 04-05-2009, 16:36

hehe ja nie jestem pewna, czy to ameryka sama w sobie, czy tez zwyczajnie moje "szczescie". w szwajcarii tez mi sie takie rzeczy przytrafiaja.

pare tygodni temu faceta zaszkieletowali - siedzialysmy z kol na balkonie i nagle slyszymy awantura na maxa pare balkonow obok...za chwile trach..i krew psika jak na filmach.... grrrr

dominikan@ > 04-05-2009, 16:38

O kurde agula rzeczywiście. Tam gdzie ty się pojawiasz pojawiają się i kłopoty

agulka > 04-05-2009, 16:40

ja ich nigdy nie szukam..zawsze cos!!! dlatego ja juz w sumie sie przyzwyczailam na policji w moim rejonie tez mnie znaja - 3 razy zglaszalam, ze mnie okradziono , 2 razy bylam jako swiadek zdarzenia.

Johnson > 04-05-2009, 16:40

agulka --> nie zaszkieletowali tylko zasztyletowali

agulka > 04-05-2009, 16:42

o matko faktycznie :oops:

dzieki Johnson

Johnson > 04-05-2009, 16:49

hyhy

nie ma sprawy

przepraszam ,ze Ci to wypomnialem...ale za nic nie moglem sobie wyobrazic zaszkieletowania czlowieka
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia