• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czas wolny po pracy, weekendy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czas wolny po pracy, weekendy

• Czas wolny po pracy, weekendy
  • Re: Czas wolny po pracy, weekendy

Allerim > 06-10-2010, 18:39

Witam

Jestem tu nowa i chciałam zapytać jak stoi sprawa ze skończeniem szkoły ?

Obecnie się uczę w liceum ale ze względu na poziom chcę zmienić na szkołę zawodową bo i tak nie mam zamiaru iść na studia tylko wyjechać na stałe do Niemiec i tam skończyć naukę.

Więc aby zostać au pair wolno mieć ukończoną zawodówkę?

Za odp z góry dzięki !

Katka > 06-10-2010, 21:16

liczy sie raczej wiek i doswiadczenie z dziecmi niz ukonczona szkola w sensie zawodowka czy zwykle lo- raczej nie zrobi nikomu roznicy ;]

WhiteDove > 06-10-2010, 21:34

Wiesz, do USA sobie raczej nie pojedziesz bez sredniego wyksztalcenia, ale jak przez internet szukasz rodziny, to mysle, ze nie bedzie z tym problemu, bo pewnie znajda sie rodziny, dla ktorych to nie ma znaczenia

mloda > 07-10-2010, 0:15

zeby wyejchac do USA trzeba miec wyksztalcenie srednie a co za tym idzie mature... Nawet w Europie rodzinki pytaja o wyksztalcenie...

A tak poza tym to Allerim jakim cudem chcesz "skonczyc nauke" w Niemczech bez matury? Wszedzie, zeby isc na studia trzeba miec wyksztalcenie srednie... tego sie nie da nigdzie obejsc :roll:

Koala > 20-10-2010, 14:28

co dziewczyny robicie w czasie wolnym? wiem, że już taki temat był ale interesują mnie jakieś sport ekstremalne..czy coś takiego robicie?

WhiteDove > 20-10-2010, 20:28

Ja zawsze lubilam grac na gitarze i pospiewac myslalam, ze tu w anglii bede tylko czasem sobie cos sama brzdakac, ale ostatnio znalazlam towarzysza muzycznego i nie tylko Sporty eksteremalne to raczej tylko w swerze marzen, albo malo realnych planow...)

au pair_ala > 20-10-2010, 21:24

no coż może szydełkowanie.. nie ma jak to sobie szalik zrobić na zime :-)

marika299 > 20-10-2010, 23:54

[quote name="au pair_ala"]no coż może szydełkowanie.. nie ma jak to sobie szalik zrobić na zime :-)[/quote]

haha myslalam ze sie poplacze ze smiechu,rozwlail mnie ten tekst

ja na poczatku jak przyjechalam to prawie lato bylo i pozno sie ciemno robilo wiec w czasie wolnym to duzo zwiedzalam okolice,mapa do reki i na rower badz samochodem.oczywiscie samotnie,aaa no i wydalwam duzo pieniedzy na pierdoly duzo sie uczylam holenderksiego,ang i spedzalam mnostwo czasu wolnego z hostfamily lub przed kompem.a teraz po 5 miesiacach?hmm poznalam pare nowy osob (glownie au piar!)wiec zdarzylo sie gdzies tam wyjsc,ogolnie wiecej mamy planow a troche trudniej z realizacja :evil: ),poszlam na kurs hol zeby poznac nowych ludzi ale niestety okazalo sie to byc porazka.zeby sie nie nudizc wieczorami i zgubic te kg ktore mi przybyly to zapisalm sie na silownie-tez nikogo nie poznalam oprocz moich instruktorow.no i tak plynie zycie operskie,prrzynam szczerze ze po 5 miesiacah operkowania juz mi sie to troche nudzi i potrzebuje zmiany hehe.zreszta te nasze zarobki to ehh ,leiej zostawic bezz komenatrza ...ale co by tu nowego robic jak na studia juz za pozno?sory za wywyody ale trzebabylo sie gdzies wygadac

maxim > 21-10-2010, 11:53

[quote name="au pair_ala"]no coż może szydełkowanie.. nie ma jak to sobie szalik zrobić na zime :-)[/quote]

szydełkowanie to się nazywa sport ekstremalny :mrgreen:

Ponczek > 21-10-2010, 16:49

Czyli widzę że wszedzie to samo .Kiedy wyjezdzamy do Europy lub stanów wydaje nam sie że to bedzie szalenie intensywny czas i zawsze przez kilka pierwszych miesiacach tak jest jednka pozniej masz za duzo czasu na myslenie czytanie ogladanie telewziji lub czytanie silownie czy znjamych jednym slowem dla niewajemniczonych bajka ! ale jak dluzo mozna ktos napisal ze potrzebuje zmiany mam tak samo potrzebuje zeby sie cos dzialo a tu spokojnie leniwie ..powialo nudą
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna