-
-
Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
89dzoana89 > 16-04-2009, 11:01
Fajnie masz
jedz duzo slodyczy, fast food'ow, pij napoje gazowane i powinno pomoc -
cailet > 16-04-2009, 15:24
no ja to bym laptopa do rejestrowego nie ryzykowała. Przy tym, co się z tymi bagażami dzieje...
Chyba do podręcznego najlepiej. Tak myślę. Zajmie trochę z tego limitu bagażowego, ale przynajmniej jest szansa, że dojedzie w całości
A w ogóle to koleżanka mi mówiła - choć zaznaczam, że nie wiem, na ile to jest prawda, aczkolwiek z tego, co dziś czytałam na stronkach linii lotniczych LOT i Lufthansa to by się zgadzało - że laptopa można brać poza limitem bagażowym. Że tylko na JFK i chyba heathrow laptop jest normalnie do limitu bagażowego wliczany. -
dominikan@ > 20-05-2009, 17:59
Dziewczyny a czy lecac do USA mozna miec 2 torby podręczne? Mam na myśli torbę z laptopem + torbę z najpotrzebniejszymi rzeczami tak na wszelki wypadek gdyby mój bagaż zaginoł na lotnisku to żebym miała chociaż jakąś pizamę czy ciuchy na zmianę. -
89dzoana89 > 20-05-2009, 18:02
To zalezy jakimi liniami lotniczymi bedziesz leciec
Czytalam o tym troche juz i niektore pozwalaja miec procz torby podrecznej laptopa a inne nie...
Jak juz bedziesz wiedziala czy lecisz to wejdz na ich stronke i poczytaj :mrgreen: -
dominikan@ > 20-05-2009, 18:10
Wiem że to zalezy od linii ale myślałam że na takie dalsze trasy to przymykają oko -
agulka > 26-05-2009, 4:37
przymykaja oko jak juz wyjezdzasz z usa - jestem zywym przykladem - ominela mnie kosmiczna doplata do bagazu...
ale przy wylocie do usa sprawdzaja dosc szczegolowo wage itd. :/ -
kamysia > 26-05-2009, 10:40
. -
dominikan@ > 26-05-2009, 15:22
Ja miałam kiedyś tylko torebkę zwykłą na ramię i laptopa i się przyczepili! -
kamysia > 26-05-2009, 16:18
. -
marlenao > 26-05-2009, 16:47
no wlasnie kijowo z tymi laptopami, ja to chyba zrobie tak ze kupie jakas duza torbe<bagaz podreczny> i tam schowam laptopa;/ bo co innego zrobic ;/