• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?

• wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?
  • Re: wyjazd od razu po maturze - tak czy nie ?

Ninka Jones > 10-05-2009, 22:20

powiedziała bym że wyjazd przed maturą - w moim przypadku się to sprawdziło. ostatni rok w liceum po powrocie był bardzo ciężki. zapierałam się że od razu po maturze wyjadę, a jednak nie pojechałam nawet na wakacje. teraz studiuję i raczej się nie wybieram w najbliższym czasie na dłużej. jestem na pedagogice więc myślę że z dyplomem licencjata więcej zdziałam. było fajnie, ale przez większość młodości nie chcę być niczyim popychadłem, oczywiście nie ubliżając nikomu. jestem już prawie na mecie pierwszego roku i nie cofnęłabym akurat tych decyzji, choć wątpliwości wciąż są. a co do samodzielności to na studiach też można. ja pracuję, jestem na dziennych więc nic mnie to nie kosztuje, rodzice niewiele mi dokładają. da się. i jestem niezależna. bo będą au pair to nie ma szans na niezależność, nie ważne co powiecie i jakie mieliście doświadczenia.

no ale plus za odwagę, trzeba ją mieć żeby wyruszyć w wielki świat do obcych ludzi!

Klaudia_1990 > 12-05-2009, 18:58

Mam pytanko do lasek, które wyjechały od razu po maturze - co powiedziałyście w konsulacie ? No bo przecież nie jestem ani studentką ani też już licealistką, chociaż legitymacja szkolna jest ważna do końca września i obejmuje mnie jako ucznia ... Pomóżcie !

dominikan@ > 22-05-2009, 20:35

Napewno że chcą sobie zrobić roczną przerwę a po powrocie iść na studia

Klaudia_1990 > 17-06-2009, 21:07

dziewczyny nie wiedziałam w którym wątku napisać, wybrałam ten.. nie wiem co mam robić, 4 razy nie zdałam prawa jazdy i moje sny o usa gasną... chyba po prostu wyjadę na wakacje do angli poza tym zakochałam się... i to chyba bez wzajemności..

89dzoana89 > 17-06-2009, 21:16

Ciebie zatrzymalo prawko, mnie kasa...witaj w klubie;/!!!

Ja tez wybieram sie do anglii...zawsze to jakis pomysl

dominikan@ > 17-06-2009, 21:19

Bardzo dobrze dziewczyny robicie. Najpierw na płytką wodę potem na głęboką. Też tak zrobiłam i pewnie dlatego tyle ofert rodzin dostawałam. Podciągniecie ang, dostaniecie super referencje od ang rodzin i będziecie wybrzydzać w ofertach amerykańskich rodzin do woli!

Klaudia_1990 > 17-06-2009, 21:21

Myślicie że dobrze myślę ? ..

shante > 17-06-2009, 21:44

Moim zdaniem zdecydowanie lepszym wyjściem będzie, gdy wybierzesz się najpierw do Anglii, jeśli nie możesz od razu do USA. Mam na myśli, że lepsze to niż bezczynne siedzenie w Polsce :wink: Bo to ani na studia nie warto, ani do pracy, bo wiadomo, jakie są zazwyczaj warunki... a w Anglii właśnie podszkolisz język, nabierzesz doświadczenia z dziećmi, zdobędziesz świetne referencje i USA będzie Twoje

agulka > 17-06-2009, 22:05

rok w UK na pewno wyjdzie Ci na dobre - podszkolisz jezyk, zapoznasz sie z zawodem. zdobedziesz nowe doswiadczenie, poznasz nowy kraj, kulture, ludzi. same plusy

a usa nie ucieknie, dojedziesz jak bedziesz mogla. tylko jak z tym prawkiem, bedziesz probowala do oporu w pl i potem wyjazd do uk ? czy teraz uk a potem prawko i usa? jesli moge wyrazic swoja opinie - lepiej dokonczyc prawko teraz..a z 2 strony skoro dokonczysz prawko teraz to moze ten wyjazd do usa tylko przesunac?

a odnosnie zakochania - wiadomo, kazdy przypadek inny. moj byl taki, ze zrezygnowalam z wyjazdu w 2004 i polecialam rok pozniej. tez sie zakochalam... z pespektywy czasu uwazam, ze zle zrobilam, bo juz na samym poczatku kazdy mi mowil, zebym sie na pakowala w ten zwiazek bo facet jest tego nie wart ( jego brat , kuzyn..KAZDY MI TO MOWIL ) ale ja musialam sie przekonac sama...

skoro piszesz, ze to nieodwzajemniona milosc ...to nie warto rezygnowac z marzen

Klaudia_1990 > 18-06-2009, 1:53

Postanowione. Anglia.

Nie dokańczam już prawka.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia