• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Co myślicie..?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Co myślicie..?

• Co myślicie..?
  • Re: Co myślicie..?

Yoanna > 15-06-2009, 20:39

ja nie lubie tych dostaw. nie ma to jak pojsc do supermarketu wszyscy moi znajomi wiedza jak bardzo kocham tesco hahahahha :lol:

agulka > 15-06-2009, 21:01

ja w markecie kupuje tylko warzywa i owoce - reszta to dostawa

shante > 15-06-2009, 23:47

[quote name="agulka"]ja leniwiec pospolity przyzwyczailam sie do tego, ze tylko zapisuje na liste co chce...i ktos inny robi za mnie zakupy [/quote]

Ja na szczęście też nie będę musiała się martwić o robienie zakupów jak się przeniosę do mojej host rodzinki, bo Katie już mnie uprzedziła, że na lodówce jest zawsze lista, na której każdy dopisuje, co by chciał i ona robi cotygodniowe big zakupy

zullcia > 18-06-2009, 19:20

Boziuniu, dziewczyny, ludzie to jednak są głupi, że ciężar tej głupoty to aż przygniata, no...

Właśnie otrzymałam ofertę. Wszystko pięknie 2500$ miesięcznie + 500$ tygodniowo i tak dalej podpisane Sean Parkman. Kolejny spam. Ale wiecie co jest w tym najlepsze ? Że dwa dni temu też dostałam spam od Nicka i Nikki Wiliams. I co się okazało ? Że Państwo Parkman i Wiliams to ta sama osoba Mieszkająca w Londynie i NY naraz . Już chociaż meila mogli zmienić, ale po co...

Śmiechu warte...

Ulek > 20-07-2009, 18:54

Mam nadzieje, że pisze w odpowiednim temacie

Otóż mam problem, dostałam dwie fajne oferty zupełnie różne od siebie no i nie jestem pewna co zrobić z tym fantem. Jedna oferta jest z Londynu(2 dzieci w wieku 1 i 3) a druga z jakiejś wioski a Szkocji(chłopiec 8 miesięcy i jego starsza siostra - 11 lat). Przy czym jeśli chodzi o Londyn to nie wiem czy rodzina w 100% mnie wybierze bo mają trochę chętnych. Ale do rzeczy: rodzina z Londynu chciałaby mi płacić 75 funtów tygodniowo ale zaznaczyli, że ich au pair musi być flexible i do końca nie wiem czy martwić się tym słowem(ogólnie są niezbyt wylewni w mailach i nie napisali mi ile godzin chcieliby żebym pracowała...). Aha, to jest rodzina hinduska. Właściwie tyle mi o sobie napisali w paru mailach...no i że będę miała dostęp do Internetu i własny pokój. To tyle..

Z kolei druga rodzina jest z jakiejś małej wioski, jakieś 2 godziny od Belfastu albo 3 godziny od Glasgow(także kawałek drogi jest). Rodzina ta wydaje się mega sympatyczna, napisali mi baardzo długiego maila o sobie(naprawdę bardzo dużo napisali osobie i dzieciach) i o tym na czym polegałyby moje obowiązki, no i płaciliby mi 100 funtów tygodniowo. Ogólnie to oni mają dwa hoteliki i napisali, że jeśli byłabym zainteresowana to mogłabym wziąć sobie tam jakąś dodatkową pracę u nich. Napisali że zatrudniają tam wiele osób(z Australii, Nowej Zelandii, Irlandii, nawet z Polski) i że na pewno znalazłabym sobie jakiś znajomych w moim wieku, itp. Napisali mi też że mieli już kiedyś au pair która była u nich 2 lata.

I właśnie mam teraz ogromny problem bo nie wiem czy zgodzić się na tę rodzinę ze Szkocji czy jednak postarać się zdziałać coś z tą rodziną z Londynu.. Czy jest jakaś au pair ze Szkocji może? Jak wygląda życie tam?

agulka > 20-07-2009, 20:55

z tego co piszesz, ta rodzina ze Szkocja jest lepiej nastawiona. pisza duzo o sobie, dzieciach, a to wazne. rodzina z londynu jest zimna.. a godziny pracy to juz widze..pewnie od switu do nocy!

obstawialabym ta rodzine ze szkocji...tyle, ze maja wielki minus - lokalizacje.. zarobkowo byloby ok, ale wolny czas tez jest wazny! towarzystwo z australii i nowej zelandii jest przewaznie rozrywkowe, wiec domyslam sie, ze jakies zycie tam istenieje, ale upewnij sie

Ulek > 20-07-2009, 23:14

No właśnie... Wszystko byłoby idealnie gdyby nie ta lokalizacja... :?

Jutro ma dzwonić ta rodzina z Londynu, postaram się pociągnąć ich jakoś za języki no nic, zobaczymy :roll:

89dzoana89 > 20-07-2009, 23:40

No rodzinka z okolic Glasgow podoba mi sie bardziej

Choc przyznam ze i ja mialam fajne rodzinki tyle ze mi sie lokalizacja nie podobala i rezygnowalam...

Chcialam okolice Londynu i tego sie 3mam

Nie te to inne

Do mnie teraz duzo rodzinek sie zglasza

Warunki co rodzinka to lepsze

Takze napewno znajdziesz cos fajnego i pasujacego Tobie :mrgreen:

shante > 20-07-2009, 23:53

Ulek, a nie możesz poczekać na zgłoszenia innych rodzin? Czy koniecznie musisz wybrać między tymi dwiema? Bo lokalizacja ma ogromne znaczenie i nawet jeśli rodzina jest świetna, to nie zdecydowałabym się na nią, gdyby lokalizacja mi nie odpowiadała... Z kolei na rodzinę z Londynu nie ma co się decydować tylko dla faktu, gdzie mieszka. Na Twoim miejscu po prostu poczekałabym na inną rodzinę. W przeciwieństwie do USA, znacznie łatwiej znaleźć rodzinę w obrzeżach Greater London, więc możesz raczej spokojnie wybrzydzać. :wink:

89dzoana89 > 21-07-2009, 10:30

Dokladnie Shante dokladnie :mrgreen:

Poczekaj na rozwoj sytuacji :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna