-
-
Re: PROWORK
PawelAuPair > 18-03-2009, 14:18
Witamy witamy na forum
Ja też dopiero "zaczynam" i w zasadzie to mój drugi post.
Uparłem się na Kalifornie ponieważ w zeszłe wakacje zwiedziłem Nowy Jork, Waszyngton, Filadelfie, Niagare i Toronto w Kanadzie - wobec tego nie ciągnie mnie już na wschodnie wybrzeże (ale jak ktoś się zastanawia jaki kierunek obrać to polecam).
Zachodnie wybrzeże jest mi zupełnie obce a jestem typem człowieka, który nie umie wysiedzieć w miejscu i podejrzewam, że w każdy wolny dzień jaki mi się przytrafi będę coś zwiedzać i oglądać. Po prostu to moja pasja ;]
No i ten klimat... cały rok ciepło, bezśnieżna zima... a ceny? Ktoś mi kiedyś powiedział, że w CA nie jest drożej niż w NYC więc nie jest tragicznie.
Najbardziej zależy mi chyba właśnie na lokalizacji... wiem, że to zły tok myślenia ale wiadomo, że nie skuszę się na rodzinę z 5 dzieci i full zakresem jeśli chodzi o prace domowe, dlatego, że są w Kalifornii!!
Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć odpowiednią rodzinkę w odpowiednim dla mnie miejscu. -
89dzoana89 > 18-03-2009, 15:00
Nooo naszej polskiej zimy to ja mam juz dosc;p
Z kazdym rokiem mniej ciesze sie na minusowa temperaturke i snieg za oknem :?
Takze chcialabym byc tam gdzie cieplo i brak sniegu
Kalifornia, Floryda, Miami...kusza mniei to bardzo
Ale ja w przeciwienstwie do Ciebie wieksza uwage bede zwracala na rodzinke niz lokalizacje
Jesli ktos mnie wogole zechce hehe
Kurcze naczytalam sie o wyborze rodzinki tyyyyyle ze juz nie wiem czy lepiej wybrac taka ktora miala juz jakas operke czy niee... :| :lol:
Ponoc te co mialy juz ich kilka bywaja bardziej wymagajace i wogole
Ale podstawa jest dla mnie zebym czula sie u nich dobrze, zeby starali sie traktowac mnie jak czlonka rodziny
A ty juz 2 rok bedziesz opiekunem?
Jakie byly twoje poczatki w USA? -
dominikan@ > 18-03-2009, 15:49
Rzeczywiście dużo osób na tym forum chwali sobie Gawo i Prowork.
Dzoana CC zaczeło mi szukać rodziny na jakieś 6 mies przed planowaną datą wylotu ale wiele rodzin które poszukuja au pair zgłasza się do agencji na jakies 4 -3 mies przed. Więc założe się że właśnie wtedy au pairki dostają najwięcej ofert. -
89dzoana89 > 18-03-2009, 16:23
Czyli ja sobie jeszcze poczekam
Mam nadzieje ze uda mi sie spelnic moj AMERICAN DREAM hehe
Dominikanin a ty juz USA?
Wktorym stanie jestes?
Opowiadaj!! -
dominikan@ > 18-03-2009, 17:55
Ja jeszcze nie. Wybieram się dopiero w połowie lipca. Już nie moge się doczekać
Ps.Dzoana jak czytam to co napisałaż wyżej - to tak jak bym czytała siebie 2 mies temu: słoneczne LA -
PawelAuPair > 18-03-2009, 18:38
W zeszłym roku były to tylko wakacje
Teraz w maju matura i pod koniec wakacji wyjazd - mam nadzieję, że pod koniec. Totalnie mi się tam spodobało (jak wszystkim zapewne), ten ogólnie panujący uśmiech, optymizm, zupełnie inne realia - bardziej przyjazne i dlatego postanowiłem, że spędzę tam trochę więcej czasu - w planach mam już zostanie na drugi rok!
A ciekawy jestem bardzo czy trafi mi się Kalifornijska rodzinka, lub w ogóle jakaś rodzinka... referencje miałem dobre (nawet bardzo dobre jak mówiła babka z biura) a to dzięki temu, że mam 6 letnią siostrę i chcąc nie chcąc zajmuje się nią - nawet to lubięW końcu takie doświadczenie przyda się w przyszłości. -
89dzoana89 > 18-03-2009, 19:52
Dominika a czemu juz tak nie masz jak ja??
Rodzinke juz wybralas sobie??
Termin wylotu masz juz ustalony?
Ja to w sumie chcialam juz w czerwcu lub lipcu leciec ale na poczatku sierpnia mam wesele qumpeli i zalezy mi zeby na nim byc
W sumie to by bylo fajnie pozegnanie z Polska... 8)
W jakim stanie chcialabys byc??
Paweł a ty to mlody jeszcze hehe
Ja co do referencji tez nie mialam problemow bo uwielbiam dzieciaki i czesto sie nimi zajmowalam :lol:
Takze tam nie powinnam miec wiekszych problemow choc i z tym moze byc problem bo ponoc dzieciaki to rozpieszczone sa hehe;P
Ale jak to wszyscy mowia " POLAK CHCE- POLAK POTRAFI" 8) :lol:
Cos w tym jest
Wogole tak sie ciesze ze dolaczylam do Was bo jednak w grupie razniej
To nie to samo co rodzinka i znajomi ktorzy sie ciesza itp ale nie sa tym tak zainteresowani8)
Aaaa....widzialam ze wymienialiscie sie adresami na nk....wiec i ja nie bede gorsza
http://nasza-klasa.pl/profile/698368 -
Yoanna > 18-03-2009, 20:34
[quote name="89dzoana89"]Paweł a ty to mlody jeszcze hehe
[/quote]
odezwala sie stara :lol:
jejku wszyscy do usa jada, takie to forum sie robi malo urozmaicone ehheh -
dominikan@ > 18-03-2009, 21:06
Dzoana dlatego że jak dotad nie dostałam żadnaj oferty z miejsc do których chciała bym trafić (LA lub NYC) pomimo tego iż mam świetne referencje, mówie całkiem dobrze po ang, mam prawko, bardzo chętnie opiekowała bym się dziećmi poniżej 2 r ż. Nie mam jeszcze rodziny. Jakaś siedzi od prawie 2 tyg w moim profiu i blokuje mi kontoPrzestałam już wierzyć że znajde super rodzinę w którymś z tych miast -
PawelAuPair > 18-03-2009, 22:40
No mlody az tak nie jestem ;p
No skoro się tak integrujemy to również podaję: http://nasza-klasa.pl/profile/7907786
A teraz przyszło mi do głowy, że jak do lipca nie znajdę rodzinki odpowiedniej dla mnie to składam papiery w tym waszym GawoTylko nie wiem do końca czy biorą chłopaków, bo jakis rok temu jak się dowiadywałem u nich to odpisali, że ONLY FOR GIRLS!
No a ja już świruje i sporządzam skrupulatne plany zwiedzania zachodniego wybrzeżaOd zawsze marzyły mi się Stany!
A kto jeszcze chętny na Kalifornie?