-
-
Re: Zostać.
angelaa > 07-11-2011, 23:18
najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeśli któraś z nas chciałaby po dwóch latach aupairowania iść na studia, to musi mieć te ponad 20 tysięcy na koncie, żeby wizę studencką otrzymać. Gdzieś wyczytałam, że posiadanie GC zmniejsza tą cenę znacznie. tylko na jakiej wizie być przez kolejne 3 lata, żeby GC otrzymać?
Czy ktoś z Was podczas bycia aupair brał udział w loterii?
I czy to prawda, że przy zmianie wizy trzeba wrócić do PL i tu od początku wszystko załatwiać? -
sikorkaxx > 08-11-2011, 21:07
mozna zmienic status tutaj...( no wlasnie to sie nazywa zmiana statusu ), ja wzielam udzial w loterii. Te 20 tys to musisz miec zeby dostac wize...niekoniecznie tyle cie to moze wyjsc za rok bo przeciez podejrzewam ze sie bedzie dorabiac jako babysitter czy cos? ja tak zamierzam
apropo, ostatnio dowiedzialam sie czegos szokujacego jak dla mnie. Bo ogolnie osoba ktora przedluzy sobie samowolnie pobyt mniej niz rok ma 3 lata zakaz wjazdu, a wiecej niz rok to 10 lat zakazu wjazdu do USA, ale to sie tyczy tylko turystow...
wiz J-1 i studenckich nie obejmuje, ciekawa jestem czemu? ( no ale oczywiscie trza bedzie niezle ambasadora przekonac jak sie pojdzie po jakas wize po przesiedzeniu w USA ;p ) ah ten kraj mnie naprawde fascynuje.. -
sikorkaxx > 08-11-2011, 21:09
a no i oczywiscie zmniejsza zmniejsza i nie dosc ze miejsze czesne to jeszcze o dofinasnowanie sie mozna starac..ale to sie tyczy rezydentow i obywateli, -
adziszkowa > 09-11-2011, 20:52
chyba jednak najproscie wziac slub ze wszystkich tych opcji:oops: -
angelaa > 10-11-2011, 0:08
haha doszłam do tego samego wnioskuo ile to będzie true love, to nie będzie żadnych problemów -
sikorkaxx > 23-11-2011, 17:12
Mianowicie - czy znacie kogos, albo same zostalyscie w USA na studia? ja po programie wlasnie planuje taka opcje - jednak nie wiem jak sie do tego zabracCo do kasy - bede miala wystarczajaco na pierwszy rok. Kurde, jaka szkoda ze takie drogie to jest ! Na oku mam tylko community colleges bo kredyty sa tansze i nie wymagaja SAT...wiec...moze ktos sie wypowie? ) -
ThEveline > 26-11-2011, 1:49
heyteż się nad tym zastanawiam ale jak coś ja chyb chciała jechać do usa we wakacje 2013 po maturze... na rok na Au pair a na 2 studia, jak podszkolę angielski -
mgdlena > 01-01-2012, 2:43
a jak ubiegać się o wize studencką? -
angelaa > 01-01-2012, 12:39
w wielkim skrócie:
zostać przyjętym na studia
wykazać możliwość opłacenia studiów przez pierwszy rok (ponad 20 tyś)
iść do konsulatu z poświadczeniem przyjecia na uczelnie & wydrukiem z konta i się ładnie uśmiechać
http://www.youtube.com/watch?v=drLTOleh ... L98IDstsDX tu link do filmiku co i jak -
mgdlena > 01-01-2012, 13:04
o, dzięki