-
-
Re: Kto wyjeżdża w tym roku 2009 jako au -pair ?????????????????
cailet > 07-03-2009, 2:24
a do stanów ktoś jechał przez neta?
Generalnie chodzi o to, że ten druk D2019 czy jakiś tam inny numer to dostajesz tylko przez agencje. Można oczywiście szukać rodzinki przez internet i potem i ty i rodzinka zapisujecie się do tej samej agencji i oni załatwiają formalności. Ale legalnie bez pośrednictwa agencji się nie da pojechać. Niestety. -
Kachaaa > 21-03-2009, 21:32
ja mam nadzieje ze wyjade rozmawialam z rodinka ale musa podjac decyzje kogo wybiora...:roll: -
dominikan@ > 21-03-2009, 21:58
Cailet no właśnie już się chyba zagmatwałam. -
anngie > 27-03-2009, 22:49
ja zamierzam z koleżanka w tym roku wyjechać do US jakoś wrzesień, październik ... mam nadzieje ze wszytko wypali trochę sie tego obawiam ale cóż nie ma ryzyka nie ma zabawy ;p
pozdrawiam -
Kachaaa > 01-04-2009, 8:53
ja wyjezdzam do Londynku -
Chili > 02-04-2009, 18:36
Jeżeli o USA chodzi to dowiadywałam się mailowo od konsulatu w krakowie co i jak...na ich stronie są zamieszczone druki które trzeba wypełnić żeby ubiegać się o wizę-jak chcesz pracować w wakacje musisz wypełnić druk specjalny oto co mi odpisali:
"Aby pracować w USA przez krótki okres czasu będzie Pani musiała ubiegać
się o wizę J-1 w letnim programie Work and Travel. Informacje o tym, jak
ubiegać się o taka wizę można znaleźć na naszej stronie internetowej
http://polish.poland.usembassy.gov/visa ... ravel.html.
Proszę pamiętać, że jeśli wjedzie Pani do USA z normalną wizą
turystyczną nie będzie Pani mogła pracować w charakterze opiekunki do dzieci."
Nie wiem czy to pomogło ale zamieszczam jakby ktoś o to pytał ;P
A co do załatwiania przez neta w USA to owszem,sama miałam propozycję tyle że nie chce mi się poprostu paprać z formalnościami właśnie wizowymi i ponosić dodatkowych kosztów;/
W zeszłe wakacje na 4 miesiące też przez neta załatwiłam sobie pracę au-pairki w Earley...teraz też szukam w necie ;p -
Kachaaa > 03-04-2009, 16:00
Chili a ty gdzie i na ile jedziesz? -
Chili > 04-04-2009, 1:12
Uhh no teraz aktualnie jestem na etapie poszukiwań,negocjacji i wyboru rodzinki...ale chcę na 3 i pół miecha <studia mnie trzymają a że na 2 roku jestem to już dociągnę a później pojadę na roczek> i do UK standardowo. -
Kachaaa > 04-04-2009, 13:46
aha
ja na filologie od pazdziernika ide
nie chce na rok caly ale wakacje na rok nie chce bo za dlugo dla mnie -
Chili > 04-04-2009, 18:41
Ej mam do Was prośbe...dostałam maila od rodziny pewnej i kurcze jak dla mnie to coś mi się tu nie podoba...tak jakoś poprostu aż za dobrze to wygląda przeczytajcie i powiedzcie co myślicie OK bardzo proszę:
"Am Allen from London, England. We are in the outskirts of London approx 2 miles from good language school. We need an au pair to help out with our two loving, lively children David and cintia aged 5 and 7 . Our kids are both in full time school . Our au pair would ideally have similar interests and an active persona get to.All i need from you is trust and honesty because i will not be at home with the kids and the kids will be with you due to my work status,and for the fact that i travel a lot, i will not be at home to stay with them and as you know it there are a lot of achievement in UK and you will be treated as part of my family from the minute you arrive.You will be payed 350GBP per week.
Our family is a little hectic at times but fun loving and energetic.Our house is 30 minutes drive away from the International airport.You will have access to the internet and a television and dvd in your room. you will have your own double room with en suite shower facilities,you will have a car should in case you want to take the children out,that is if you know how to drive.I would expect you to work for 5hrs per day Mon-Fri, weekends you can be off you can start doing some other things here in UK as you will have your working permit as soon as you have done what the Agency i am going to recommend instructions for you to do. you will not do house work i have a house keeper and a cook so you dont have much stress,you can see is just to take care of the kids only.As soon as you've arrive the airport my driver shall come for your pickup.all what you just have to do is to contact this traveling agent they will be the one who will help you to arrange all your traveling document,Do as i have instructed you.here is the agency contact information <a href="mailto:jctravel@london.com">jctravel@london.com</a> contact them asap so they would start up the traveling arrangement.I expect your mail response for me to know if you are interested.you could also give me a call (i tu nr tel były)
Thanks.
Allen"