• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

tatuaże i piercing

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• tatuaże i piercing

• tatuaże i piercing
  • Re: tatuaże i piercing

Ninka Jones > 21-10-2007, 16:17

moja siostra cioteczna robiony miała na znieczuleniu, dała mi namiary. 100 j? kosztował. a ja 130 dałam za przekłucie pępka na zamrożeniu :/

ja i tak teraz nie zrobię, bo szkoła i rodzice...

Yoannę w maju zaci?gnę na Camden (again) i zrobimy sobie tatoo i piercing, won't we Jo? :mrgreen:

tatoo na pewno gdzie? na nóżce, a kolczyk albo warga, albo język

Gość > 21-10-2007, 23:04

Dla mnie kolczyk na jezyku to bezsens - jestem masochistka, ale z umiarem. Po co? Ani to piekne, a przez pierwsze 2-3 tygodnie mozna przyjmowac tylko pokarmy plynne i w ogole...

W wardze mialam ale troszke zle przeklulam i po 3 tygodniach zaczal mi nerw drgac niesamowicie i musialam wyjac, a drugi raz juz sie nie staralam, bo sama zauwazylam przez te krotkie tygodnie, ze metal jednak przy zebach to troche zawadza i domyslilam sie, ze mozna sobie szkliwo zjechac takim kolczykiem jak tam lata siedzi.

Nos za to jak najbardziej. Nawet sie zastanawiam nad ponownym przekluciem, bo ladnie bylo Tylko w poczatkowych dniach trudno sie calowac Zwlaszcza, ze ja dosc pokazny nos mam :lol:

Ninka Jones > 21-10-2007, 23:38

[quote name="Emi"]Tylko w poczatkowych dniach trudno sie calowac [/quote]

nie chce my?leć o całowaniu z kolczykiem w języku w takim razie ;D

angelinaa.star > 22-10-2007, 0:23

normalnie dziewczyny jakie? mity słyszały?cie o tym kolczyku w języku!!

ja po zrobieniu kolczyka jadłam 2 dnia normalnie a najlepiej wszystko co ostre (mimo że normalnie nie przepadam)

a całowałam sie 3 dnia po.

kolczyk zmieniłam na mniejszy po 1,5 tygodnia

i jak narazie nie mam zamiaru go wyjmować prze następne lata

WAMPIREK > 22-10-2007, 0:29

To chyba zależy od człowieka...jednym lepiej się goi drugim gorzej.

Mój kolega np. nie mógł przez tydzień mówić, co dopiero je?ć lub się całować

angelinaa.star > 22-10-2007, 18:25

dokładnie wszystko zależy od człowieka

a moim zdaniem też od tego jak robia czyli czy znieczulaj? czy nie !!

Vorissa > 22-10-2007, 18:47

ale jak kto? ma alergie na jakie? metale, bardzo wrażliwe nerwy/cieło/skórę to nawet niewiadomo jakby kto? zakładał tego kolczyka to i tak nie pomoże.

moja mama np. w uchu nie może nosić nawet srebra!! a dziurki ma bardzo długo, bo od razu się jej ropi... i to nie ma nic wspólnego z przekłuciem tego ucha...

tak samo może być w innych czę?ciach ciała. przecież nikt sobie nie robi badań na alergię metali no i potem s? skutki tego...

angelinaa.star > 22-10-2007, 19:01

wiesz co stal chirurgiczna z której s? robione kolczyki do języka, pępka, brody itp. jest zazwyczaj antyalergiczna, a no i można zawsze zamienić na bioplast.

Vorissa > 22-10-2007, 19:08

a je?li kto? nawet na to ma alergie ?

naprawdę, każdy jest inny i nie można tego uogólniać.

angelinaa.star > 22-10-2007, 22:14

gdybys była uczulona na stal chirurgiczna to by? umarła przy byle operacji bo niby czym oni operuja narzędziami ze stali chirurgicznej

z reszta zawsze można się odczulić

polecam Vega Medica instytut medycyny holistycznej dzieki nim żyje mowie serio
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia