• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rematch, zmiana wizy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rematch, zmiana wizy

• Rematch, zmiana wizy
  • Re: Rematch, zmiana wizy

hellomaurice > 26-01-2012, 1:41

Nie wierzę.

Piotr > 26-01-2012, 1:44

Prosze mi wytlumaczy po co jej to zaswiadczenie.Nie jedna au-pair odeszla nie robiac z tego echa.

Nie trzeba sie zorculac nad soba,zgodzilas sie na bycie au-pair w obcej rodzinie mozna roznie trafic.

Nie mamy niewolnictwa co za problem ich opuscic.

balbina > 26-01-2012, 1:47

Gatta - Ty to masz cierpliwość

angelaa > 26-01-2012, 1:49

[quote name="Piotr"]Prosze mi wytlumaczy po co jej to zaswiadczenie.Nie jedna au-pair odeszla nie robiac z tego echa.[/quote]

i tak tego nie zrozumiesz, więc nie pytaj się już! najlepiej zapomnij o tym temacie i idź spać, bo juz późno

gatta > 26-01-2012, 2:59

[quote name="aguta"]Gatta - Ty to masz cierpliwość [/quote]

To bardzo ważna cecha u au pair. Druga zaleta au pair jest umiejętność zrozumienia drugiej osoby i jej potrzeb, Piotrze. Dlatego postaraj sie postawić w sytuacji d.mag, która nie lubi gdy sie ja oczernia. I mimo ze nie chce pomocy z agencji, to nie chce tez, żeby pracujące tam osoby miały ja za nieodpowiedzialna gowniare. Ot, taki kaprys d.mag.

Piotr > 26-01-2012, 11:25

Jezeli d.mag. nie chce wyjsc na rozpieszczona gowniare.

Ja nie mam idealniej rodziny momentami myslalem o odejsciu,ale mamy cos w rodzaju ustnej umowy.

Jezeli chce odejsc mowie im wczesniej i daje czas na znalezienie nowej au-pair.

Pomimo ze masz fatalnyh hostow ty zachowaj sie z klasa.Jezeli nie beda chcieli zebys zostala to masz sumienie czyste,a glownie o to co chodzi.

tosia_ > 26-01-2012, 12:16

[quote name="Piotr"]Po jak cholere ci zaswiadczenie ze maja dobre zdanie o tobie wasze drogi sie rozchodza nie potrzrebujesz zaswiadczen.Moja obecna rodzia ich pierwsza au-pair byla tydzien uciekla nic nie mowiac i nie obchodzila ja opinia hostow.

Znam au-pair ktora program olal to dlaczego au-pair miala by tego nie zrobic.

Co ci po ty ich refeencjach,zaswiadczeniach???? po jaka cholere ci???

Do niczego ci referencje nie potrzebne a program nas olewa to au-pair tez moze.[/quote]

Bedac na obczyznie nie ma co palic za soba mostow bez zadnego zabezpieczenia. Wiem z wlasnego doswiadczenia.

Owszem, moze odejsc bez 'papierka' z okropna reputacja, ale... co gdyby d.mag chciala sobie znalezc kiedys nowa rodzine, przez agencje oczywiscie? Otoz nie znajdzie, bo rodzina juz wczesniej wystawila baaaardzo negatywne referencje, a agencja ma prawo ja nawet 'zbanowac' i juz nigdy nie znajdzie rodziny szukajac przez agencje.

A komu agencja uwierzy? Au-pair, czy rodzinie? Odpowiedz jest raczej oczywista...

Zreszta, nigdy nie wiesz, kiedy i do czego takie referencje moga Ci sie przydac.

d.mag > 26-01-2012, 23:05

[quote name="Piotr"]""chyba nigdy nie załatwiałeś poważnych spraw i nie wiesz jak znacząca jest data i podpis.""

Jezeli uwazasz ze referencje od hostow po pobycie trzymiesiecznym to "zalatwianie powaznych spraw"to ty chyba nigdy takich spraw nie zalatwialas.Uwazam ze referencje sa zbedne (przeczytalem kolejny raz post)no i cholera nie ma wzmianki co chcesz z tymi referencjami robic.

W polsce wystarczy ci w CV napisac ze bylas w UK a jezeli bedziesz tu,to pisemna referencje mozna uzyc jako (no juz nie napisze co).Jezeli uwzasz ze ta referencja bedzie ci potrzebna(i jest niezbedna) to popros o to,a nastepnie ich opusc.

Ja osobiscie uwazam ze to zbedne,takie moje zdanie.Chyba teraz kumacie bo podalem przklad w powyrzszym poscie nikt nie kuma.Dla mnie referencja pisemna od hostow jest niewiele warta.Jezeli ktos uwaza inaczej ma do tego prawo i moze tak owa referencje od hostow uzyskac.Jezeli bym byl na twoim miejscu poprostu bym odszedl bez referencji.Pierwsza au-pair u moich obecnych hostow byla niecaly tydzien uciekla.Jezeli nie zrobilas tego wczesniej stracilas 3 miesiace zycia i chcesz od nich referencje wez ja.

Is it clear now???

Jezeli teraz nie kumacie to ja sie musze chyba na angieslki przerzucic.

[/quote]

Piotrze, Piotrze, pisząc poważne sprawy, podpisy, daty, miałam na myśli banki itp, nie moja wina, że czytając poszczególne zdania, nie rozumiesz ich. Ciesz się, że już zdałeś maturę z języka polskiego, bo po tym, co czytam nie gwarantuję, żebyś zdał ją w tym roku.

d.mag > 26-01-2012, 23:12

Wczoraj rano napisałam do mojej agencji, opisałam "prawie" wszystko.

Poprosiłam o udzielenie informacji :jak wygląda postępowanie w razie rezygnacji, czy będę musiała opłacić jakąś karę za odstąpienie od umowy ,czy mogę odejść w każdym momencie, po prostu

spakować się i wyjść ( gdyż nie chcę się narażać na jakiekolwiek krzyki, które i tak są w tym domu

powszechną formą konwersacji) oraz o nie kontaktowanie się z brytyjską agencją do momentu gdy się na to nie zdecyduję. ( dlaczego?-gdyż obawiam się reakcji ze strony kobiety mnie goszczącej - to dla Piotra gdyby przypadkiem nie zrozumiał )

hellomaurice > 29-01-2012, 19:34

d.mag, jak się rozwiązała sytuacja?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna