• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

British dream ^ ^

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• British dream ^ ^

• British dream ^ ^
  • Re: British dream ^ ^

Louhans > 22-06-2007, 23:15

dziewczyny, potrzebujecie przeciez ubezpieczenie tylko na jakies 2 tyg.

przyjezdzacie do rodziny, rodzinka musi was zapisac do swojego lekarza i macie ubezpieczenie automatyczne, a potem trzeba jeszcze wypelnic jeden druczek na necie i mozna dostac ubezpieczenie na cala UE wazne, czyli taka europejska karte ubezieczenia zdrowotnego.

A jelsi sie tego nie potrzebuje, to w Anglii kazda rodizna ma obowiazek zapisac do swojego lekarza au-pair.

asiafrugo > 22-06-2007, 23:33

Monia to jest takie jakby europejskie ubezpieczenie - 'uprawnia do korzystania z niezbędnych ?wiadczeń zdrowotnych w innym państwie unijnym w takim zakresie, który umożliwi kontynuację pobytu w warunkach bezpiecznych z medycznego punktu widzenia'

EKUZ nic nie kosztuje, a lepiej ja miec niz nie miec :wink: euro<26 tez mam...mysle ze styknie :roll:

Ninka Jones > 23-06-2007, 0:40

ja mam EKUZ (darmowy) i ISIC z ubezpieczeniem za który 69 zł dałam. Chyba wystarczy na dwa miechy

black_rose1706 > 23-06-2007, 0:56

ISIC to ja tez musze wyrobic bo jest tez mnostwo znizek na nia

Ninka Jones > 23-06-2007, 1:16

nom a to duży plus poza tym nie tylko sie przydaje za granic? ale też w Polsce

black_rose1706 > 23-06-2007, 1:53

Dokladnie

Migotka > 23-06-2007, 13:36

Ja sobie zalatwilam Euro>26. Bo bylo najlatwiej, nie chcialo mi sie nic szukac..

Ninka Jones > 23-06-2007, 14:19

mi też się nie chciało szukać, tatu? mi znalazł ^^

i od ręki wyrobili

black_rose1706 > 23-06-2007, 23:39

Tacy to maja dobrze

Grizzly > 24-06-2007, 13:16

Mowisz- masz ;]

A wieccc.. calodniowy babysitting wczoraj wypadl calkiem fajnie Kiedy nie ma rodzicow w domu dzieci sa bardzo grzeczne, za to kiedy oni sa to wariuja, bo wiedza ze z rodzicami moga sobie na wszystko pozwolic a z operka nie. Hostka lubi experymentiowac ze sposobami na wychowanie dzieci- Veronika jest bardzo 'firm' z nimi, a maja nadzieje ze ja nie bede:> Oni uwazaja, ze dzieci nie musza po sobie sprzatac ani byc grzeczne, tylko zeby sie bawily, no ale zobaczymy :wink:

Nie rozmawialam jeszcze o moim planie zajec, nie wiem troche jak sie do tego zabrac, ale niedlugo to zalatwie, mam nadzieje.

Pozatymmm, jedziemy dzisiaj do Reading z Veronika i Migotka, ktora jeszcze o tym nie wie ale zaraz jej powiem

A pozatyymmmm.. wszystko OK : )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia