• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

oczekiwanie na rodzine

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• oczekiwanie na rodzine

• oczekiwanie na rodzine
  • Re: oczekiwanie na rodzine

Gość > 22-05-2007, 9:52

Ja bylam po klasie z rozszerzonym angielskim, wiec spoko, zaraz po ksiazkach na FCE. Ale moja siostra jedzie na przyklad w tym roku i mowi, ze nie umie nic... Wiec pewnie takie wodorosty jak Sol opowiada

Z tym ze w Finlandii to i tak moj angielski byl na poziomie wyzszym niz tubylcow Finowie suck in English, powaznie!

Jak przybylam do Szwecji to moj szwedzki byl na poziomie... tak nieco srednio zaawansowany.

edyta_s > 22-05-2007, 10:43

Ja to moze o swoj zasob wiedzy sie nie boje, ale chcialabym sie w miare szybko przyzwyczaic do poslugiwania sie obcym jezykiem na co dzien. Wiadomo, ksiazka i zycie codzienne to jednak nie to samo...

Ale mysle, ze rodzinki staraja sie pamietac o jedym z celow naszej podrozy - ksztalcenie jezyka

Gość > 22-05-2007, 14:46

Jasne, ze wiekszosc pamieta. Moja pierwsza rodzinka pomagala mi jak mogla z oboma jezykami, zarowno angielskim jak i szwedzkim. Nawet dzieciaki A te obecne rodziny, z ktorymi pracuje, tez zwazaja na to, ze nie jestem 100% pewna co do mojego szwedzkiego, wiec jak widza, ze cos nie kapuje, to mowia wolniej (lacznie z dziecmi) i wyrazniej

agata_nb > 23-05-2007, 18:01

teraz przyda mi sie bardzo wasza pomoc.

otoz...dostalam dzisiaj oferte z biura:

jedno dziecko, 8 lat, manchester, chca jechac do hiszpanii na 5 tyg w trakcie wakacji, lecz jest problem gdyz jest to dziecko autystyczne. Zainteresowali sie mna gdyz mialam zaznaczone ze opieowalam sie mentalnie niepelnosprawnymi dziecmi, lecz nigdy nie mialam nawet kontaktu z dzieckiem autystycznym. czytalam ze z takimi dziecmi nie jest latwo i trzebaprzygotowac sie na ciezka prace.

Teraz mam dylemat gdyz jesli odmowie to boje sie ze nie znajde innej rodziny (z neta nie pisza), zreszta ta mi bardzo odpowiada gdyby nie ten wlasnie problem. Po prostu boje sie ze nie dalabym sobie rady a przeciez bylabym odpowiedzialna za tego chlopca

Grizzly > 23-05-2007, 19:29

Moim zdaniem do opieki nad autystycznym dzieckiem trzeba mieć na prawdę duże do?wiadczenie. To jednak jest ogromna odpowiedzialno?ć, dużo większa niż z normalnym dzieckiem, no i trzeba mieć ogromn? cierpliwo?ć, wyrozumiało?ć itd.

Jeste? gotowa na wzięcie takiej odpowiedzialno?ci?

..Je?li nie to nie zgadzaj się tylko dlatego, że boisz się, że nie znadziesz innej rodziny. Płacisz agencji i ich obowi?zkiem jest znaleźć Tobie rodzine najlepsz? z możliwych, któr? będziesz chciała na 100%

Ty lecisz tam żeby się dobrze czuć, i spędzić fajnie czas a nie żeby się męczyć i odliczać dni do powrotu albo zaraz zmienić rodzine..

Karolina_c > 24-05-2007, 9:00

kazdemu dziecku specjalnej troski potrzebne jest duze poswiecenie uwagi. osobiscie nie mialam okazji opiekowac sie zadnym z nich wiec nawet nie moge sobie tego wyobrazic za bardzo. Ja bym poczekala jeszcze na inna opcje...

Gość > 24-05-2007, 10:41

Cytat:z neta nie pisza

sama do nich pisz, a nie czekasz! do jak najwiecej ilosci, ile tylko sie da

agata_nb > 24-05-2007, 19:27

[quote name="Emi"]
    Cytat:z neta nie pisza

sama do nich pisz, a nie czekasz! do jak najwiecej ilosci, ile tylko sie da[/quote]

własnie pisze tylko mi nie odpisuja ale sie nie poddaje, mam kolejna zainteresowana rodzine: 2 chlopcow (12,15 lat), przedmiescia Londynu

Moze cos z tego bedzie

Gość > 24-05-2007, 21:07

No, to powodzenia!

Ja ostatnio jak sie na Sztokholm napalilam to bylam w stanie nawet membership oplacic, aby tylko kogos znalezc... Jedna z moich kumpelek z Holandii oplacila i tak znalazla sie wlasnie tutaj.

Czasami moze warto, jak czlowiekowi naprawde zalezy?

agata_nb > 26-05-2007, 13:16

ale dziwna rodzina do mnie napisala pisza ze nie sa swietoszkami, nie maja zamkow w lazienkach ani w zadnych pokojach i wszyscy swobodnie sie poruszaja nawet jak ktos inny jest wlasnie w lazience muzulmanie, 18 lat mieszkaja w anglii, francuzi (ojciec chyba jest hindusem albo turkiem, nie rozpoznaje za bardzo ale widac na zdjeciu ze ma ciemna karnacje), pytaja sie "do you like hugs?" , mowia ze cos maja z hipisow, chca aby au pair traktowala ich jak czlonka rodziny gdyz oni chca okazac to samo, dzieci: 6, 11 lat dziewczynka i chlopiec

sa bardzo zainteresowani ale troche przestraszylam sie tego maila, co o tym sadzicie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia