• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Światowe życie FutureAuPair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• Światowe życie FutureAuPair

• Światowe życie FutureAuPair
  • Re: Światowe życie FutureAuPair

Gość > 06-06-2007, 19:28

Dzieci ponizej 2 lat sa lepsze niz te 3-6 bo spia w dzien Jesli chodzi o wiek, to teraz wiem jak to jest z 5-8miesiecznym bobaskiem i chyba najlepsza zabawe z nim mam

Aha, mama jest w domu ze mna i super mi sie z nia wspolpraca uklada, ale... nie jestem au pair wiec... pewnie to inaczej.

Szukaj dalej, FutureAuPair, szukaj Powodzenia.

maada > 06-06-2007, 19:52

dokladnie EMi maluchy spia w dzien i to jest ogromny plus :twisted: z drugiej jednak strony starsze dzieci chodza do szkoly (w stanach juz 2,5-3-letnie)

FutrueAupair, jasne ze to juz zalezy od tego co sie lubi..ja jak wyjezdzalam to dokladnie tak samo chcialam dziecko w wieku ok.3 lat, bo uwazalam ze to juz nie dzidzia ale jeszcze malutkie, milutkie i do kochania, a starszych dzieci nie chcialam, bo uwazalam ze beda sie buntowac, pyskowac itp. Jako ze dosw. nie mialam prawie zadnego, to nie zdawalam sobie sprawy, ze 3 lata to wlasnie wiek przekory !!! i takie dzieci sa naprawde niezwykle frustrujace...i maja milion pomyslow na minute, nie mozesz ich niczym zajac na dluzej. Jak przyjechalam do stanow (juz prawie rok temu) to przez dziesiec godzin dziennie musialam NON STOP sie z moja 3-latka bawic i znosic jej ciagle ataki histerii. teraz ona ma juz prawie 4 lata i jest zupelnie inaczej -jest bardziej dojrzala emocjonalnie i potrafi sie sama soba zajac przez dluzsza chwile.

FutureAuPair > 06-06-2007, 20:44

Napisałam rano tej rodzinie, że ich nie chcę (oczywi?cie nie tak chamsko ). Szczerze powiedziałam co mi nie pasuje, żeby nie było żadnych w?tpliwo?ci. I oni mnie teraz zamęczaja mailami. Że jest im bardzo przykro, bo bardzo się na mnie nastawili i bardzo by chcieli,żebym do nich przyjechała, i że Chris jest wspaniałym mężczyzn? i na pewno nie będzie mi wchodził w drogę A ja im ci?gle odpisuję,że bardzo mi przykro, ale to moja ostateczna decyzja i, że życzę im duzo luck i w ogóle staram się być super grzeczna, ale zaczynaj? mnie już denerwować. Niech w końcu zrozumiej?,że nie to nie i przestan? blokować moj? aplikację, bo może moja wymarzona host rodzinka czeka już w kolejce Teraz napisałam im już tak dosadnie, że nie jestem zainteresowana i może w końcu zrozumiej? :?

Maada zgadzam się że troszkę starsze dzieci sa o tyle fajne, że z reguły chdz? do szkoły i au pair ma troszkę czasu dla siebie. A taki roczny szkrab rzeczywi?cie dużo ?pi (chociaż tez nie każdy), ale ogólnie ci?gle trzeba mieć na niego oko.

A co do hostow w domu, to miałam tak w Belgii. Ogólnie hostka mi nie przeszkadzała i dawała zawsze wolna rękę, ale wiadomo,że jesli dziecko ma w domu mamę (albo tatę) i operkę to zawsze woli bawić się z rodzicami a operkę olewa. To normalne. A jak rodzice pracuj?, to wiadomo że au pair jest in charge i nie ma gadania,słuchać jej musz? :twisted: Dlatego stwierdzam,że absolutnie tym razem nie chcę hostów w domu.

Własnie dostałam informację o podwyżce dla operek w Stanach. Może nie jest to powalaj?ca suma, ale zawsze to co? :lol:

WAMPIREK > 07-06-2007, 0:45

Uuu podwyżka...to co oni teraz podwyższyli to standardowe 139 dolarow :?: Woo o ile...

Powodzonka w poszukiwaniu rodzinki.A masz swoj jakby wymarzony region gdzie bys chciala trafic ?

FutureAuPair > 07-06-2007, 12:15

Rz?d normalnie zaszalał i od 24 lipca stawka tygodniowa wzro?nie do 157.95$. Od maja 2008 będzie jeszcze więcej bo 176.85$, a w maju 2009 to juz będzie istne szleństwo bo całe 195.75$ No ale na to już się nie załapię...

Kolejna oferta.Znowu Pensylwania,ale tym razem to juz kompletna porażka. Godzina drogi do najbliższej aupair, w pobliżu nie ma żadnego większego miasta. Dwie dziewczynki 7 i 9 lat i chłopiec...8 tygodni! 8O Przeciez mam wyraźnie zaznaczone,że nie chcę dzieci poniżej 1 roku!

A w ogóle to chyba muszę zadzwonic jutro do biura i powiedzieć,że nie chcę Pensylwanii. W papierach mam napisane,że w zasadzie nie mam preferencji co do miejsca, ale najchętniej chciałabym wschodnie wybrzeże, szczególnie Nowy Jork albo Boston. Chyba muszę to sprecyzować.

Gość > 08-06-2007, 9:35

Nie rozumiem rodzicow szukajacych au pair do dzieciaczkow mniejszych niz 5 miesiecy - a i takie 5-miesieczne to przeciez z mama powinno byc cala dobe jeszcze... Ale Future, moze oni po prostu napisali, bo musieli napisac ile dzieci w domu, a to wlasnie hostka z malenstwem, a au pair ze starszymi...

Co do malenstw jeszcze raz - na takiego wlasnie 3-latka trzeba oko miec caly czas niemalze, zeby sie cos nie stalo w domu... A jeszcze jak sie do tego dolozy druga sztuke, tyle ze mlodsza, to... hoho... Dlatego raz sprobowalam i nie dziekuje, dopoki nie beda to moje wlasne dzieci.

Tu w Szwecji dzieciaki zaczynaja przedszkole konczac 1.5 roku (wszystkie, nie jest to musem, ale rodzice tak chca), wiec jasne, nie ma ich w domu, ale... mimo wszystko frustrujace.

WAMPIREK > 08-06-2007, 10:36

Ojjj to ja będę miała dzieciaczki w tym wieku :7miesięczn? dziewczynkę i 3 letniego chłopca :roll:

madzieeek > 08-06-2007, 10:41

A ja bede miec jednego chlopczyka rocznego...!

Ale w PL

WAMPIREK > 08-06-2007, 11:49

no wła?nie,masz jakies plany co do powrótu do PL ?wiesz co bedziesz porabiac ?

faris > 08-06-2007, 12:15

Jak małe dzieci to tylko 4-9 lat, nic poniżej, nic powyżej...

Mniejsze to ci?gle chc? sie z kim? bawić, cały czas biadol? ile wlezie i w ogóle, fakt dużo mówi? i można pogadać, no ale wiecznie odpowiadać na ytania "dlaczego" "a po co" itd itp to nic nowego się w końcu nie nauczy xD

A powyżej 9-10 lat to dzieci na całym ?wiecie dojrzewaj? i s? po prostu okropne! :twisted: Zło?liwe, uparte, przewrotne, i w ogóle cięzkie do dogadania... Nigdy w życiu...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia