-
-
Re: Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!
martamaua > 20-01-2006, 12:56
VELKOMMEN TIL DANMARK!!!!
<fanfary> -
Gość > 20-01-2006, 17:06
Martusiu, fanfary -
Sol > 21-01-2006, 0:43
No kochane wrocilam :!: Jestem w Dani, dziekuje za cieple przyjecie, jutro wam wszystko napisze bo dzisiaj juz padam :roll: -
Gość > 21-01-2006, 0:55
chlebem i sol? cię powinna Marta powitać
a ja witam w gronie "rasowych" operek :lol:
i czekamy na dalsze relacje, mam nadzieję, że w duńskiej wsi nie umrzesz
btw Sol, ja wła?ciwie nie wiem na ile ty tam pojechała?, na pół roku czy jak? -
martamaua > 21-01-2006, 1:03
Czekamy!!!!
Odezwij sie na gg: 2209296 -
Yoanna > 21-01-2006, 11:23
no to Sol pisz co i jak :lol: -
Sol > 21-01-2006, 13:40
No to juz pisze :wink:
Zaczne wszystko od poczatku zeby bylo jasno
Dzien wyjazdu do wawy byl szalony od poczatku,mimo iz wyjechalam z domu 2 godz przed czasem zeby zdazyc do katowic na intercity oczywiscie nie zdazylam bo droga byla zamknieta i musialam jechac jakims gigantycznym objazdem ktory zajal mi 2,5 godz wiec jak dojechalam mojego pociagu juz nie bylo :!: No wiec poczekalam sobie nastepne cztery na nastepny 8O Podbuzowana juz bylam na maksa a tu jak wsiadam do pociagu okazuje sie ze nie mam miejsca bo przedzial w ktorym mialam miejsce zajeli sobie konduktorzy :?: :!: :!: Ludzie z mojego przedzialu tez wnerwieni na maksa wiec postraszylismy ich skargami i w koncu ulokowali nas w jakims malym przedziale,miala byc 1klasa ale tez nie mieli miejsc,ludzie bardzo sympatyczni wiec jechalo sie przyjemnie. W wawie mialam jechac taxi do hostki ale facet z taxi mnie wyprosil i oczywiscie musialam znalesc nastepna w momencie w ktorym wlasnie wszystkie odjechaly.Jak juz znalazlam taxi to z takim taksowkarzem ze w ogole szkoda cokolwiek pisac,po prostu szok 8O
W wawie bylo spoko, kilka dni spedzilam z asia byla aupair a na weekend przylecial z dani host wiec mialam okazje poznac cala rodzinke juz w Polsce
Po 10 dniach spedzonych w wawie przyszedl czas na wyjazd do dani i ten dzien bede pamietac do konca zycia na bank :!:
Z mieszkania w wawie wyszlismy o 8.10 rano a o 10 mielismy miec samolot. Oczywiscie w kopenhadze burza sniezna :?: wiec samolot opozniony o ponad godzine.
Jak juz lecimy samolotem to przy ladowaniu takie turbulencje ze o malo nas nie rozbilo ludzie w kolko powtarzali<jezus maria> 8O Jak juz wylodowalismy to wszystkim tak sie rece trzesly ze szok
Ale to oczywiscie jeszcze nie wszystko :!: :!: :!:
Idziemy po odbiur bagazu,czekamy, czekamy i nic...
Dominika juz wnerwiona poszla zapytac co sie dzieje i okazalo sie ze nasz bagaz nawet jeszcze nie wylecial z wawy :!:
4 godz spedzilysmy na lotnisku zalatwiajac formalnosci a bagazu do dzisiaj nie ma 8O
No mowie wam dziewczyny pierwszy lot w moim zyciu a tyle wrazen :wink:
Ogolnie do domku jechalismy jeszcze chyba 2 godz bo korki jak cholera
Co do krajobrazu to Emi miala racje tylko pola i lasy
Domek przytulny nie za duzy,hosci spoko mala tez wiec ogolnie ok :wink:
Mam nadzieje ze do konca czerwca wytrzymam, maja tu niesamowity wybor w ksiazkach wiec zawsze moge cos poczytac,zreszta juz nawet zaczelam
Koncze bo musze poczytac co tam u was nowego bo po tych 10 dniach abstynencji nie jestem na bierzaco hehe :wink: -
martamaua > 21-01-2006, 13:58
Ja bym sie chyba posikala jakby turbulencje byly podczas mojego lotu.
A o bagazu ni mowiac :mad:
Miejmy nadzieje, ze sie znajdzie. :roll:
Jaka au pair? Chyba nie ta co ja znalam, ona krotko byla u nich. Zreszta zapomnialam jak miala na imie
Ta taka w dluzszych brazowych wloskach, z okularkami, 25 lat???
Czy jakas inna mieli?
Domek mowilam, ze fajny? Mimo, ze w takim miejcu to mi sie polozenie podobalo, i przytulnie. Z fotek widzialam, ze sa sympatycznymi ludzmi.
A dzidzia taka spokojna i psisko fajne.
Zle nie bedziesz miala
Moze dasz sie gdzies wyciagnac czy wolisz rozpakowac sie itd.?
To dobrze, ze masz super wrazenia. Ale ta podroz...nie zazdroszcze. 8O
Odezwij sie na PW. -
Yoanna > 21-01-2006, 14:37
hehe to mialas wrazen, oj mialas ;D
jak moja kolezanka do szkocji leciala, to jej bagaz wyslali do helsinek :/ a jak juz do niej dotarl, to torba byla w takim stanie ze szkoda gadac, bez bocznej kieszeni.. co oni z tym robili?!? -
anetka28 > 21-01-2006, 15:38
[Obrazek: 142.gif]
Trafiła? w bardzo zł? pogodę ale nie martw się,wiosna kiedy? przyjdzie.
[Obrazek: n025.gif] w pracy.
No,no Marta,Ty chyba wszystkie operki na Sjelandzie znasz?? [Obrazek: h020.gif]