• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???
  • Re: jak za granica wymawiaja wasze imiona???

Czarna_ski > 28-02-2006, 16:40

oo zawsze mnie wkurzalo to pytanie w Starbucksie jak podpisac kawe. Zawsze trzy razy musialam powtrzac zeby w koncu i tak nagrezmolili jakies Edieta, coraz pytajac czy jestem z Rosji.

W koncu sie wkurzylam i za kazdym razem mowilam jakiekolwiek amerykanskie imie jakie mi przychodzilo na mysl, najczesciej Lisa.

3-latek pewnien nazwal mnie kiedys "Dydydita".. :lol:

xMala__Mi > 11-03-2006, 20:07

na mnie (ola) niemcy wolaja "ora" (i nijak im nie wytlumaczysz, nawet literujac;p), przedwczoraj tez, kiedy moj ojciec przedstawil mnie jako aleksandre, upierali sie, ze to napewno alexa i tak tez caly czas na mnie mowili. niby male przekrecenia, ale bardzo mi sie niepodobaja, bo nadaja takiej twardosci imieniu. chyba czas sie przemianowac;ppp chociaz kumpel z UK mowil na mnie sandy, a to juz brzmialo o wiele milej dla ucha;>

Gość > 13-03-2006, 13:18

a Ola to w Skandynawii imie meskie :lol:

ja sie im wcale nie dziwie z Alex - a co ci sie w tym nie podoba?

oliwka911gt > 13-03-2006, 22:59

ola po hiszpansku czesc tyle ze pisze sie hola :wink:

Yoanna > 13-03-2006, 23:13

hehe no tak, ale maja tez zwykla ola la ola - fala :lol:

xMala__Mi > 19-03-2006, 1:31

z imieniem meskim wiem, moi rodzice maja poczucie humoru;p alex jakos tak hmmm nie wiem, w ogole nie bardzo podoba mi sie moje imie;p

z hola z kolei smiesznie mialam na hiszpanskim ;p "ola jo soj ola" [oczywiscie zapis taki jak wymowa;p] kiedy uczylismy sie przedstawiac;p

Ewelina88 > 29-04-2006, 10:40

A ja jestem Ewelina i Anglicy bez problemu wymawiaj? moje imie

maada > 29-04-2006, 12:18

moje imie "Magda" to dla obcokrajowcow MAHDA 8O

zaczelam sie wiec przedstawiac jako "Magdalena" i z tego to juz w ogole wyszlo jakies mega-dlugie-dziwne imie w style MAGDALEEEENA albo jeszcze lepiej MEGDELIIINA :twisted:

o nazwisku nawet nie wspominam

:lol:

kamildzianka > 01-05-2006, 20:06

Mam na imie Kamila i to sprawia tyle trudnosci moim azjatyckim przyjaciolom, ze glowa boli!

Najpierw nazywali mnie Kamira, slyszalam tez Kamela.

A najlepsze bylo kiedys - kolezanka z Tajlandii nazwala mnie Camera, co przeciez oznacza aparat fotograficzny! Tego nie zapomne.

Ludzie maja problem w pisaniu tego imienia i wymawianiu. Pisza:

Kamilla, Camilla, wymawiaja: Kamiila, Kamili, Kami.

Najczesciej mowie, ze moje imie wymawia sie, jak Camilla Parker Bowles i kazdy juz wie. Czyli mowia tak bardziej z angielskim akcentem.

A nazwisko to porazka, wszedzie musze literowac, tlumaczyc. Poza tym w Polsce tez wielu ludzi mialo problemy, tez literowalam wielokrotnie. Ehh, trzebaby wyjsc za jakiegos Kowalskiego, czy Nowaka, to nie byloby trudnosci...

3hope > 18-07-2006, 1:42

Jestem Agnieszka. Więc nikt nigdy nie miał problemu - Agnes i tyle. Nie przepadam jednak za t? wersj?, więc niektóre osoby postanowiły nauczyć się pełnej wersji. A to już było bardziej ciekawe Ale praktyka czyni mistrza.

Za? dla dzieciaków byłam Aggie [agi]. 'Agnes' skojarzyło im się z imieniem bohaterki 'Maggie and the Ferocious Beast'. I tak już zostło.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia