-
-
Re: Troche o USA, troche o uczuciach... Czarna_ski
Gość > 19-09-2005, 9:59
czarna, ale wlasnie oni po to wzieli ciebie bez agencji zeby te 6tys oszczedzic, kto ci w dzisiejszym swiecie cos da? dostajesz tyle ile normalna operka, trzeba bylo o kasie dyskutowac zanim sie u nich pojawilas (tak sie wlasnie robi) -
oliwka911gt > 19-09-2005, 10:58
wlasnie emi. tak samo w szoku byloam ze placa tylko 150 dolcow po zaoszczedzeniu 6 tysiakow. mogli by dac juz 200. stac ich na to. a samochod?? bez slowa.
czarna, bedziemy cie czytacbo jestes pierwsza osoab na tym forum co jest w stanach jako operka na wizie turystycznej :wink: -
Czarna_ski > 20-09-2005, 2:12
dzis pierwszy dzien mojej pracy...
zaczal sie niefajnie...pretensjami hostki...
ale potem bawilam sie z z 3letnim Keltonem na decku... Ledwo go przekabacilam zeby zmienic muy pieluszke, ale udalo sie. Gdy skonczylam, od wstal i do mnie: " Dziekuje ci Edyta, Bardzo ciesze sie ze jestes teraz czescia rodziny..."
Wiem, ze pewnie rodzice nauczyli go tej formulki, ale zrobilo mi sie milo...
( to mnie tylko przeraza ze dziecko 3,5 letnie, ktore umie mowic, spi ze smoczkiem i robi w pieluchy !!! w ogole maja jakies dziwne praktyki, niemowlaka nie karmia kiedy on chce tylko z zegarkiem co 4 godziny... a dziecko ryczy z glodu... az mi szkoda jej...)
Mala daje sie we znaki bo choruje... ale ogolnie jest w porzadku...
Za 30 $ dziennie moge sie pomeczyc...
co do tego co napisalam wczoraj, tak bije sie w piersi i ubolewam nad tym ze nie uzgodnlam z nimi wszystkiego przed wyjazdem, ze skonczylo sie tylko na kilku zdaniach, ze wszystko ma byc tak jak przez agencje... zaluje zaluje zaluje... ale madry polakpo szkodzie...
nie chce tych 6 tysaikow ktore zoaszczedzili, ani podwyzki, tylko to co mi sie nalezaloby gdybym szla przez agencje... tzn 500$ na nauke i caly bilet i ubezpieczenie. Oba ostatnie sfinansuja po polowie, dlatego mam zamiar o tym wspomniec ze w agencji placa oni...za caly......
troche nie tak sie wczoraj wyrazilam..
pozdrawiam -
Czarna_ski > 26-09-2005, 7:20
#Parada fetyszow#
czesc...
dawno tu nie zagladalam, ale milam problemy z kompem....
pierwwszy tydzien pracy minal bardzo szybko... jest naprawde w porzadku... rodzinka jest wyrachowana, ale uczciwa, pomocna, w porzadku... daja mi duzo luzu...
dostalam juz pierwsza wyplate i od razu w sobote poszlam do malla i polowe jej wydalam.... kocham Malle amerykanskie
Mam tu jedna kolezanke, Soili z Finlandii, mieszka naprzeciwko, to z nia wszedzie chodze i poznaje okolice....
Dzis bylysmy razem w San Francisco... Tam dolaczyla do nas jeszcze jedna Finka i razem wybralysmy sie na parade... milosci...
Przypuszczalysmy co nas czeka, ale nie az w takim stopniiu,..
hehe poznalysmy jedna z kolejnych twarzy San Francisco... I skromnie mowic bylysmy przerazone.
Ta parada to byl tlum fetyszy, gejow i lesbijek oraz totalnych odchylencow od ktorych narmalnie sie ucieka. Na ulicy chodzili goli, prezentowali taniec w klatkach ubrani tylko w skorzane paski z cwiekami.... oraz nowe narzedzia urozmaicajace wspolzycie, co wygladalo dla mne jak narzedzia tortur... albo kobiety wampiry, jakies 100 kilo nadwagi, chodzace nago z przypietymi skrzydlami motyla...
Gosh myslalam ze jestem tolerancyjna, ale to co zobaczylam to bylo tatalne odchylenie. Oblesne i chamskie......
Szybko stamtad ucieklismy ( ale zrobilam z 20 fotek, wiec jesli ktos chce.... hehe...)
Potem poszlysmy juz na zwyczajny sightseeing
Szkoda ze weekend juz sie skonczyl. Jutro do "pracy... "
A co do kasy to juz jest Ok. Zaplaca za bilety i szkole oraz kieszonkowe tygodniowe 150$... To naprawde w porzadku liczac moje utrzymanie hehe
Ok Lece lulku bo zaraz padne ze zmeczenia...pa[/list] -
Gość > 26-09-2005, 8:10
o, zdjecia z parady mozesz wyslaca swoja droga, to juz masz wiecej kolezanek Finek niz ja po prawie 9miesiacach pobytu w ich kraju -
efusia > 26-09-2005, 19:27
ja tez chce zdjecia bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic:lol: -
martamaua > 26-09-2005, 22:54
Ja tezzz chceee -
kasik > 26-09-2005, 23:02
ja chetnie zobacze
<a href="mailto:kasiant20@yahoo.com">kasiant20@yahoo.com</a> -
oliwka911gt > 26-09-2005, 23:27