• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

chce byc au - pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• chce byc au - pair

• chce byc au - pair
  • Re: chce byc au - pair

martamaua > 19-07-2005, 21:51

Ja w nocy przed dniem wyjazdu i z rana jeszcze.I powiem ci zapodzialam gdzies pesete,klapki a album z fotami mi sie nie zmiescil,aa no i koszule ostatnio jedna sobie przypomnialam A tak to wszystko wzielam.Tam pare pierdul pewnie jeszcze by sie znalazlo,ale daleko nie mam i jak kiedys bede sie wybierala to przeszper zrobie Na ta chwile to mam tyle tych maneli,ze nie wiem jakbym miala sie zabierac z powrotem.Ale tego jak narazie nie planuje wiec chyba nie bedzie zle.

ewa^^^ > 20-07-2005, 22:37

[quote name="Emi"]

ja marzylam o au pair, ale w koncu zlozylam na studia, zdalam egz i rok mam w plecy - po roku rzucilam germanistyke wroclawska zeby sie znalezc w Finlandii i pluc sobie, ze moglam wyjechac o rok wczesniej.

3mam za ciebie kciuki mloda [/quote]

Emi, ja bylam w podobnej sytuacji. Przez cala klase maturalna myslalam o wyjezdzie jako au-pair, a w koncu poszlam na studia. I troche zalowalam, ze tak zdecydowalam. No i dopiero teraz po 1 roku studiow wyjezdzam jako au-pair

Gość > 20-07-2005, 22:49

Ja tez bardzo chcialam jechac jako operka tuz po liceum, ale jesli juz to gdzies daleko (Australia, USA, South Africa) ale tez bardzo chcialam studiowac w Niemczech. I jak sobie to przemyslalam to stwiedzilam, ze albo jedno albo drugie, bo tam bym juz na 100% niemiecki zapomniala. Wiec wakacje spedzilam w Niemczech uczac sie jezyka, a teraz sobie nadrabiam zaleglosci operkujac w Europie i usilujac to jakos polaczyc ze studiami (chociaz teraz na moj pobyt w Belgii biore dziekanke - jak mi dadza...)

leneczka > 21-07-2005, 1:04

ja tez po I roku wiec dolaczam do fanklubu..

i etaz moja hosta sie pyta czy ja bym moze chciala zostac na uniwerku w LV na jej koszt na studiach i juz nie wiem sama..

rok w plecy? :/

Emm > 21-07-2005, 14:49

leneczka, nie pisz nawet takich rzeczy!!!!Hostka chce ci zaplacic za studia w USA a ty sie martwisz, ze stracisz rok w PL???Z dyplomem USA mozesz szukac roboty wszedzie na swiecie, a w PL od razu masz robote w co lepszych firmach. Wiem, bo znam osoby, ktore tylko porobily jakies glupie kursy na uniwerkach w Stanach, nawet nie cale studia, a pracodawcy sikali ze szczescia, ze ich moga zatrudnic.

Mikania > 21-07-2005, 17:30

Ja też jestem po pierwszym roku studiów , ze ?redni? 4,8 i jako? nie żal by mi było rzucić ten rok i zacz?ć studiować w USA na Twoim miejscu Leneczka nie zastanawiałabym się nawet

monica07 > 21-07-2005, 17:49

leneczka ale masz fajnie. zostawaj, nie ma nawet porownania studia u nas a w stanach.

Gość > 21-07-2005, 19:43

ja bym sie tam troche wstrzymala - leneczka jeszcze nie wyleciala a wy jej juz zostac kazecie

leneczka > 21-07-2005, 20:25

jeszcze jakiegos homesicka dostane i sie zachlam na smierc

a moze i skoncze tam jakies studia..

hmmmmmmmmm

czas pokaze

MONIKA > 21-07-2005, 21:16

emi rulez.

:wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza