-
-
Re: chce byc au - pair
martamaua > 19-07-2005, 21:51
Ja w nocy przed dniem wyjazdu i z rana jeszcze.I powiem ci zapodzialam gdzies pesete,klapki a album z fotami mi sie nie zmiescil,aa no i koszule ostatnio jedna sobie przypomnialamA tak to wszystko wzielam.Tam pare pierdul pewnie jeszcze by sie znalazlo,ale daleko nie mam i jak kiedys bede sie wybierala to przeszper zrobie Na ta chwile to mam tyle tych maneli,ze nie wiem jakbym miala sie zabierac z powrotem.Ale tego jak narazie nie planuje wiec chyba nie bedzie zle. -
ewa^^^ > 20-07-2005, 22:37
[quote name="Emi"]
ja marzylam o au pair, ale w koncu zlozylam na studia, zdalam egz i rok mam w plecy - po roku rzucilam germanistyke wroclawska zeby sie znalezc w Finlandii i pluc sobie, ze moglam wyjechac o rok wczesniej.
3mam za ciebie kciuki mloda[/quote]
Emi, ja bylam w podobnej sytuacji. Przez cala klase maturalna myslalam o wyjezdzie jako au-pair, a w koncu poszlam na studia. I troche zalowalam, ze tak zdecydowalam. No i dopiero teraz po 1 roku studiow wyjezdzam jako au-pair -
Gość > 20-07-2005, 22:49
Ja tez bardzo chcialam jechac jako operka tuz po liceum, ale jesli juz to gdzies daleko (Australia, USA, South Africa) ale tez bardzo chcialam studiowac w Niemczech. I jak sobie to przemyslalam to stwiedzilam, ze albo jedno albo drugie, bo tam bym juz na 100% niemiecki zapomniala. Wiec wakacje spedzilam w Niemczech uczac sie jezyka, a teraz sobie nadrabiam zaleglosci operkujac w Europie i usilujac to jakos polaczyc ze studiami (chociaz teraz na moj pobyt w Belgii biore dziekanke - jak mi dadza...) -
leneczka > 21-07-2005, 1:04
ja tez po I roku wiec dolaczam do fanklubu..
i etaz moja hosta sie pyta czy ja bym moze chciala zostac na uniwerku w LV na jej koszt na studiach i juz nie wiem sama..
rok w plecy? :/ -
Emm > 21-07-2005, 14:49
leneczka, nie pisz nawet takich rzeczy!!!!Hostka chce ci zaplacic za studia w USA a ty sie martwisz, ze stracisz rok w PL???Z dyplomem USA mozesz szukac roboty wszedzie na swiecie, a w PL od razu masz robote w co lepszych firmach. Wiem, bo znam osoby, ktore tylko porobily jakies glupie kursy na uniwerkach w Stanach, nawet nie cale studia, a pracodawcy sikali ze szczescia, ze ich moga zatrudnic. -
Mikania > 21-07-2005, 17:30
Ja też jestem po pierwszym roku studiów , ze ?redni? 4,8 i jako? nie żal by mi było rzucić ten rok i zacz?ć studiować w USA na Twoim miejscu Leneczka nie zastanawiałabym się nawet -
monica07 > 21-07-2005, 17:49
leneczka ale masz fajnie. zostawaj, nie ma nawet porownania studia u nas a w stanach. -
Gość > 21-07-2005, 19:43
ja bym sie tam troche wstrzymala - leneczka jeszcze nie wyleciala a wy jej juz zostac kazecie -
leneczka > 21-07-2005, 20:25
jeszcze jakiegos homesicka dostane i sie zachlam na smierc
a moze i skoncze tam jakies studia..
hmmmmmmmmm
czas pokaze -
MONIKA > 21-07-2005, 21:16
emi rulez.
:wink: