• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

czekanie na rodzine

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• czekanie na rodzine

• czekanie na rodzine
  • Re: czekanie na rodzine

Saiisuke > 29-08-2012, 14:05

Ja teraz jestem we Włoszech, pojechałam bez agencji, już dwa miesiące tu jestem i nie mam powodu do narzekania. Rodzinka okay, dobrze mnie traktują, płacą mi regularnie. Wyjazd bez agencji to przede wszystkim oszczędność - nie trzeba płacić ok. 800 zł haraczu, a do tego od rodziny można dostać bilety na samolot (ja dostałam).

pavlinka_88 > 29-08-2012, 14:22

Ja też jechałam bez agencji, co mnie bardzo cieszy, bo zaoszczędziłam kasę Któraś z Was wspominała o wyjeździe do rodziny po zalogowaniu się na aupair world. Ja tak zrobiłam, rodzina jest świetna, mam podpisaną z nimi umowę Po to są rozmowy na skypie i wymiana maili, aby trafić na jak najbardziej w porządku rodzinę, jeżeli jest strasznie źle, zawsze można ją zmienić.

kajtuś > 29-08-2012, 14:24

[quote name="martyniok"]Kurcze a nie boicie się jechać tak na własną ręke? Bez agencji?[/quote]

Ja bym sie bal

Saiisuke > 29-08-2012, 14:39

Strach zawsze jest, przez agencje też można trafić na nienormalnych ludzi. Gdy się jedzie jako aupair głównie dla kasy lepiej jest znaleźć rodzinę na własną rękę.

Asia_rias1 > 29-08-2012, 15:14

ja niestety musze sama zaplacic za bile...szkoda bo myslalam ze dostane go od rodziny,,,ale jak rozmawialam z host mamą to czulam ze to jest to.....a agencja do ktorej wplacilam juz 250 od tygodnia nie daje znakow zycia pomimo moich maili, zaluje bo wyrobilam tez swiadectwo o niekaralnosci, kolejne 50 zl i teraaz jeszcze bilet sama musze kupic,,,, wiec pojade tam z paroma funtami, ale podjecal decyzje ze raz sie zyje ,,,no wiec ruszam na gleboka wode,,,nie ja pierwsza i nie ostatnia....

kajtus.... nie boj żaby....

Ullalala > 29-08-2012, 18:06

Mi trochę szkoda, że tak dużo czasu poświęciłam na szukanie na au-pair world, byłam w kontakcie z tyloma rodzinami, a ostatecznie albo było coś nie tak z terminami, znajdowali kogoś innego albo ja stwierdziłam, że mam coś lepszego na oku i mi umknęło... w każdym razie w końcu znalazłam rodzinę przez forum. Agencje mnie nie tyle odstraszają jeśli chodzi o kasę (dla mnie to nie takie istotne), ale wszystkie formalności, dokumenty (lekarz, niekaralność, referencje) jakoś nie dla mnie to wypełnianie.

kajtuś > 29-08-2012, 18:23

[quote name="Ullalala"]Mi trochę szkoda, że tak dużo czasu poświęciłam na szukanie na au-pair world, byłam w kontakcie z tyloma rodzinami, a ostatecznie albo było coś nie tak z terminami, znajdowali kogoś innego albo ja stwierdziłam, że mam coś lepszego na oku i mi umknęło... w każdym razie w końcu znalazłam rodzinę przez forum. Agencje mnie nie tyle odstraszają jeśli chodzi o kasę (dla mnie to nie takie istotne), ale wszystkie formalności, dokumenty (lekarz, niekaralność, referencje) jakoś nie dla mnie to wypełnianie.[/quote]

Mnie tez sie nie chcialo wypelniac, zalatwiac itp... Ale jak sie w koncu zebralem, to raz dwa...

Blueberry91 > 29-08-2012, 18:51

A ja się tak spytam tych co jadą bez agencji... nie boicie się, że coś wam się, tfu tfu, stanie i będziecie potem z własnej kieszeni płacić za opiekę medyczną?

Saiisuke > 29-08-2012, 19:27

Przecież bierzemy ze sobą ekuz, a do tego kupujemy dodatkowe ubezpieczenie np. euro26. SummerAupair jadąca z agencją też nie ma żadnego ubezpieczenia zdrowotnego zapewnionego, więc wychodzi na to samo.

pavlinka_88 > 29-08-2012, 19:30

Poza tym, jeżeli już chodzi o ubezpieczenie, to ja np. zapytałam się mojej rodzinki czy mogą mi pokazać wykaz zapłaty za moje ubezpieczenie Pokazali, więc wszystko gra
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia