-
-
Re: Tanie Gadanie
NELTILIA > 17-06-2005, 9:56
MONIKA mam pytanie do Ciebie - gdzie mozna nabyc te karty o ktorych wspomnialas wyzej czyli <International Phone Card> ??
Chodzi o to czy bedac na szkoleniu w NY bedzie mozna gdzies je sobie tam kupic?? Bo moje biuro oferuje karty telefoniczne super extra gites w "promocyjnej" cenie, ale widze ze to wychodzi niesamowicie drogo w porownaniu do tych o ktorych Ty piszesz...
Daj znac co i jak oki? -
(-:MARZENA:-) > 17-06-2005, 16:19
ja ma takie pytanie- dostalam od hostki numer jej komorki zeby w razie jakiegos opoznienia lotu sie z nia skontaktowac ale tak dla pewnosci usilowalam zadzwonic z mojej komorki i sie nie da- pika tak dziwnie w sluchawce, numer ktory mam to 0 i 10innych cyfr- podejrzewam ze jak dzwonie z polskiej karty to trzeba jeszcze cos na poczatku wstawic tylko nie mam pojecia co- hostki sie nie zapytam bo wyjechali do Grecji i wracaja dopiero dzien przed moim przyjazdem a ze ja jade na raty (26 do Londynu, 27 do Belfastu) tak wiec nie bedzie okazji porozmawiac z nia inaczej jak tylko przez komorke
i problem numer 2- mialam hostce maila zostawic z moim numerem komorki bo jak rozmawialysmy to nie miala gdzie zapisac- tylko kurcze tez nie mam pojecia jakie cyferki na poczatku beda
POMOCY!!! -
MONIKA > 18-06-2005, 1:14
Nie badz naiwniaczka. Te karty sa bardzo drogie i w ogole nie wiem, jak im nie wstyd proponowac cos takiego podczas, gdy przejdzisz sie do najblizszego sklepu i tam kupisz ta sama, tyle ze nie za 25$.
Jest mozliwosc zaopatrzenia sie w normalne karty. Ta moja IFC jest z MA, NH, RI, z NY jest inna, bo to od stanu zalezy, wiec nie wiem, czy az tak tania znajdziesz, ale wie, ze na pewno tansza. Tylko nie dzwon na komory do pl. -
NELTILIA > 18-06-2005, 11:51
oki, dzieki za cenne info. Swoja droga ja bede operkowac w CT wiec podejrzewam ze znajde te International Phone Card. A w NY (na poczatek) poszukam czegos podobnego.
aaa... najwazniejsze, ze - jak sama piszesz - sa one zdecydowanie tansze tam na miejscu od tych proponowanych nam tutaj (jednym slowem zdzierstwo)!!! -
ewelinka > 18-06-2005, 12:00
marzena moja kuzynka jest w USA i ma numer zaczynajacy sie na +16 to tak samo jam komorki w polsce maja poczatem +48 czyli mzie zanim wcisniesz ten numer musisz wbic +16 ?? sprubuj ! -
(-:MARZENA:-) > 18-06-2005, 12:30
czyli jak do polski mamy +48, do USA +16, wiec do Irlandii pewnie jakies inne +cos tam
poszperam w kalendarzach bo chyba kiedys cos takiego widzialam jak numery kierunkowe a jak nie to neta przeszukam
bede probowac
pozdrawiam -
ewelinka > 18-06-2005, 15:00
heheeh myslalam ze ty do USA :? napewno znajdziesz w ksiazce telefonicznej! milego grzebania -
joelle > 18-06-2005, 15:11
Marzena, z tego co wiem to do Irlandii kierunkowy jest 353+ -
Lea > 08-09-2005, 13:25
mam pytanko:nie wiecie jakie sa ceny sms-ow z Niemiec do Polski i na odwrot? ktora siec mozecie mi polecic?z tego co slyszalam wychodzi to dosyc drogo,wiec juz sama nie wiem co bedzie lepsze-niemiecka karta do koma,czy roaming :? -
Gość > 08-09-2005, 13:36
roaming odpada, zbankrutowac czlowiek moze, chociaz moja kumpela dzialala na roamingu cale lato jak operkowala kolo Münster, ale ja bym nie polecala. Ode mnie 2zl sms do Polski jak kiedys bylam tydzien - dzieki bardzo.
Co do smsow z Polski - bo w tym temacie moge sie wypowiedziec - w telefonach na karcie z Simplusa masz w tej samej cenie co krajowe (jesli nie wybierzesz taryfy Team 7, ale to juz inna sprawa), w Idei i Erze sa z tego co wiem drozsze niz krajowe.
na smsach z Niemiec sie nie znam, ale T-Mobile jakies fajne oferty powinna miec