-
-
Re: kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...
Pati > 22-04-2005, 16:36
oo to moze by sie tak do tych Chin wyprowadzica moze sie to u nas tez przyjmnie, hehe nie wyobrazam sobie moich zakudlonych nog, ojjj -
kasik > 22-04-2005, 16:47
Oliwka rzucilas palenie? Tak po prostu sobie powiedzialas dobra, to juz ostatni, czy jak to bylo? Tez powinnam rzucic.. ale jakos nie moge sie zebrac -
Gość > 22-04-2005, 16:55
Pati, I totally agree with you :lol:
kasik, ja rzucilam. Wyjezdzalam z Wroclawia do rodzicow wracajac na miesiac (to bylo przed wyjazdem tutaj) i stwierdzilam, ze nie pale (bo w domu oficjalnie nigdy nie).
Potem zapalilam po 3tygodniach w okolicach Bozego Narodzenia. Potem juz tutaj jak przyjechalam do Finlandii. Ale teraz pale tak od czasu do czasu, zwykle w weekendy jak gdzies wychodze.
Na przyklad teraz zyje 2tygodnie bez fajki i wcale jakos mi to nie przeszkadza. A palilam ponad paczke dziennie. -
kasik > 22-04-2005, 17:00
Ja wiem, ze mozna..! Tylko trzeba miec motywacje a ja poki co jej nie mam! Nie chce mi sie rzucac, choc wiem, ze powinnam. Tak na prawde od pieciu lat pale i nigdy na powaznie nie probowalam rzucic :!:
Przydaloby sie przed wyjazdem, zeby wlasnie tam ewentualnie zapalic od czasu do czasu, tak jak mowisz Emi. Pozyjemy, zobaczymy -
Gość > 22-04-2005, 17:04
ja sobie pomyslalam o operskich finansach to mi sie od razu odechcialo palic. -
kasik > 22-04-2005, 17:08
Fakt, to jest argument dosc solidny
A kto wie ile w Stanach fajki kosztuja?
Tez mi sie zaraz pewnie odechce
Hehe to pytanie umieszczam w temacie urody i zdrowia :wink: -
martamaua > 22-04-2005, 17:14
Fuuuuj moda na klaki.Blleee....Emi golenie na pewno wymyslil facet :twisted: Pati ja planuje wlasnie to samo,kupic pomeczyc sie a pozniej uzywac regularnie.Bo od maszynek tez mi sie robia krostki :? Palic tez kiedys palilam ale zwyczajnie mi sie odechcialo.I zero ciagat,wrecz mnie brzydzi to juz.A co do sokow to ja kiedys wydlubywalam miazsz z czerwinego grejpfruta i sypalam cukru no i moglam to szamac dzien i noc,ale nie wiem jak to sie stalo,bo ja nigdy grejpfrutow w takiej ilosci nie gadlam,ale mnie tak wysypalo,ze do lekarza chodzilam 5dni i zastrzyki w tylek dostawalam.Jakis szok moj organizm przezyl.
A w ogole dorwalam na o2 jakies forum chudziakow ''jak przytyc''.Heheh taki watek to mi byl potrzebny.W epoce diet i McDonald'sow jakies chudziaki -
agulka > 22-04-2005, 17:27
podaje dwa ulubione przepisy ( "domowe")
maseczka dla skory tlustej i mieszanej :
3 listki posiekanych listkow miety ( mocno je posiekac, taka "ciapa" ma wyjsc)
2 lyzki kefiru
3 -4 krople soku z cytryny
wymieszac calosc i nalozyc na buzke na 15 minut po czym splukac
efekt: buzka sie az tak anie swieci ( stosowac 1 lub 2 w tygdoniu )
a teraz cos w rodzaju hm..balsamu dla ciala :
pol torebki cynamonu
odrobinka gozdzikow
pol szklanki oliwy z oliwek
calosc podgrzac na wolnym ogniu. wsmarowac w cialko , odczekac chwilke i splukac..aaaaa i nie stosowac na buzie.. -
oliwka911gt > 22-04-2005, 17:31
juz pisze jak z tym apleniem jest i bylo u mnie.
otoz jak wycieli mi migdalki to palic nie mozna bo jak, rana i bol a dym podraznia. wiec niepalilam. powiedzialm sonbie ze za jakis tyzien zapale pierwszego slzuga, i ten tydzien odkladalm 3 miesiace :!: w miedzy czasie tysiac innych wyrzeczen bo ja tylko kleik ryzowy na wodize i nicwiecej :evil: i wogule mnie nie ciaglo i nie ciagnie ... ale ... kupilam ostnio paczke szlugow, zeby mi smakowaly zbytnio to nie poweim, ale czuje sie troche lzejsza to fakt. i teraz pale sobie od czasu do czasu do kawy. wiec da sie wytrzymac. -
kasik > 22-04-2005, 17:41
aaaa no do kawy i piwa to wspaniala rzecz nie da sie ukryc 8) choc ja tez moge spokojnie nie palic dwa, trzy dni i zyje, ale potem tak jakos z przyzwyczajenia, albo gdzies sie wyjdzie, albo ktos do mnie wpadnie na szybkiego szluga i tak to wyglada :? jak lezalam kiedys w szpitalu to tez tydzien nie palilam bo sie nie moglam ruszyc z lozka, ale jak tylko mi sie udalo to pokustykalam przed szpital w wiadomym celu...