-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 03-04-2012, 12:57
Dokładnie (: Nie przejmujcie się, będziemy miały rok, a niektóre z nas i dwa lata żeby się spotkać (: Na kawie i ciastku mniam i na zakupy. I to już niedługo! -
paulaw > 03-04-2012, 17:30
Właśnie dostałam maila od pani z GAWO
Cytat:Jesli chodzi o USA to mozna zacząć, ale au pair room i tak będzie otwarty dopiero na 3 miesiące przed planowaną data wyjazdu. Więc może Pani przez ten rok czasu podnieść doświadczenie w opiece nad dziećmi, polepszyć angielski i porobić fotki z dziećmi, aby Pani aplikacja była interesująca.
A o zdjęciach nie wiedziałam, mam teraz zamiar zrobić sobie milion takich zdjęć chociaż nie jestem fotogeniczna. Ale nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi, jedynie co to mam młodszego brata i niedługo będę miała siostrę. Ehh...
I dostałam załącznik z potrzebnymi dokumentami i innymi takimi rzeczami, jeżeli ktoś chce to sobie poczytać to wyślijcie mi adres mailowy w prywatnej wiadomości (: -
kapsi > 03-04-2012, 18:40
trochę się już w tym wszystkim gubię, ale i tak dużo rzeczy mi tu dziewczyny wyjaśniłyście :roll:
wiesz ktoś może, czy jak nie skończę jeszcze liceum, ale np. będzie już marzec to otworzą mi room? czy muszę mieć skończoną szkołę? -
margo > 03-04-2012, 18:56
Z tego co słyszałam to otworzą ci room ,ale chyba trzeba donieść karteczkę od wychowawcy czy dyrektora że skończysz liceum w tym roku i zdasz ;p -
kapsi > 03-04-2012, 19:10
A orientujesz się może, czy w każdej agencji tak jest? -
paulaw > 03-04-2012, 19:12
Nie mam już pojęcia, jedyne co wiem, że w niektórych agencjach nie trzeba czekać aż do wyników z matury i zakończenia szkoły. I to tyle.
Mam pytanie -- jak z waszymi referencjami? Macie zamiar zebrać nieprawdziwe referencje od znajomych czy może chcecie na serio zająć się dziećmi w wakacje? -
blonde > 03-04-2012, 19:16
Mogę Wam powiedzieć jak jest w CC (bo jestem w tej agencji).
Kończę liceum za niecały miesiąc (klasa maturalna) i mam już otwarty i 'aktywny' room w CC (aktualnie to nawet mam rodzinkę na roomie) od prawie dwóch tygodni, aplikację złożyłam w marcu, i w ogóle w CC nie ma problemu z otwarciem roomu przed ukończeniem szkoły. -
paulaw > 03-04-2012, 19:18
W tym rzecz, że my tu w większości chcemy do GAWO (tak, tak dziewczyny -- przekabaciłyście mnie) :mrgreen: -
blonde > 03-04-2012, 19:20
[quote name="paulaw"]W tym rzecz, że my tu w większości chcemy do GAWO (tak, tak dziewczyny -- przekabaciłyście mnie) :mrgreen:[/quote]
Podczytuję Was trochę, więc zauważyłamOk, każdy wybiera agencję jaka mu najbardziej pasuje. Ja po prostu napisałam to, co wiem z własnego doświadczenia - no i odpowiedziałam na pytanie kapsi -
merti > 03-04-2012, 19:28
Ja wezmę referencje od rodziny, ale tej z innym nazwiskiem. Ze 3-4 zbiorę i wystarcząJa planuję zrobić super filmik i wiem , że znajdę rodzinę. No i porobię sobie dużo fotek z różnymi dzieciakami, żeby mieć ciekawą aplikację
Pochwalę się Wam, że z matury próbnej z Angola (podstawa) miałam 96%, czyli zrobiłam tylko 2 błędy !!