• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

Insula > 04-03-2011, 4:34

Hey mam pierwszy match

Oczywiście, żeby było weselej nie zauważyłam go bo mi skrzynka do SPAMU wrzuciła

2 dziewczynki

7,5

5,5

Lokalizacja-Phoenix

Niestety jedna z dziewczynek ma autyzm (wysokofunkcjonujący) więc to jest lżejsza odmiana oczywiście odpisałam im na maila chcą rozmawiać na skype, wiem z góry że się nie zdecyduje zbyt duża odpowiedzialność jak dla mnie ale porozmawiam na skype na pewno mi się to przyda. Tylko jak delikatnie odmówić?

karolinka > 04-03-2011, 20:13

powiedz, ze nie masz dosiwadczenia z dziecmi cierpiacymi na taka chorobe, ze boisz sie, ze nie dasz rady..

Insula > 04-03-2011, 21:03

tak też delikatnie napisałam,ale nie dali za wygraną i stwierdzili, że im to nie przeszkadza gdyż jest to łagodniejsza odmiana autyzmu, więc powiedziałam to trochę dobitniej i myślę, że sprawa rozwiązana zobaczymy co będzie się dalej dziać w Inter

Nowa_02 > 09-03-2011, 19:38

Cześć dziewczyny Drogie !!

Wskoczyłam na to forum z ciekawości jednak widzę że jesteście bardzo dobrze zorientowane dlatego chciałabym się wszystkiego od was dowiedzieć, jak to wszystko wygląda. Za kilka tygodni mam maturę czy ją zdam to się okaże jednak chciałaby sprawdzic się w takim wyjezdzcie!

Obecnie wspołpracuje z 3rodzinami, tutaj w Polsce ale Au Pair jest to coś zupełnie nowego ale jak to wygląda już tam na miejscu? Posiadam prawo jazdy, wydaje mi się że spełniam wszystkie wymogi choć język. Właśnie, tu mogę mieć problem by się porozumieć. Powiedzcie mi czy tam na miejscu mamy kontakt z "Polskościa? czy zawsze jest wyjazd do w pełni zagranicznych rodzin ?

Próbowałam się zorientować na wielu stronach jednak informacje, od was bezpośrednio są zdecydowanie bardziej sprawdzone

Koniecznie musicie mi Pomóc, w końcu za kilka tygodni muszę podjąć dezycję swojego życia, może własnie tą decyzją jest wyjazd.!

Pozdrawiam was ciepło.

kingulath > 09-03-2011, 20:01

jeżeli znasz choć w podstawowym stopniu angielski, to będzie ciężko, ale dasz radę, masz jeszcze 2 miesiące na naukę , jeżeli nie znasz w ogóle, to nie wiem, ale myśle, że byłoby ciężko

89dzoana89 > 09-03-2011, 20:03

Jesli chodzi o europe to zawsze mozesz w internecie znalezc polska rodiznke i do nich pojechac a co do USA to niestety komunikatywny ang jest potrzebny Choc wedlug mnie oni wymagaja za malo...bo ja sie przerazilam jak pierwszy raz przyjechalam do Londka po maturze...tylko glowa kiwalam, mowilam yes, no, ok ....PORAZKA!!!

No ale po kilku dniach sie podlapuje slownictwo itp

karolinkaa77 > 15-03-2011, 18:20

MI sie wydaje ,ze generalnie Amerykanie potrzbują kogos kto bedzie rozumiał co do nich mowiesz , nawet w najabrdzije podstawowej wersji , tym bardziej ,ze w USA jest ogomna ilosc emigrantow i wiekszosc z nich nie mowi po Ang, jak ja ylam w Szkocji w lutym zeszlego roku nie powieidzlam ani slowa praktycznie ale to nie wynikalo z tego ,ze nie rozumialam tlyko mialam jakis irracjoanlny strach ,ze wszystko mowie zle , a w te wakacje jak juz rpacowalam porozumiewalam sie zupelnie swobodnie czasem mialam jakeis problemy ale trzeba sie z tym liczyc wiec moim zdaniem po prostu nie wolno sie abc i nawet jak popelnicie mase bledow mowic mowic mowiec i ejszcze raz mowic

Martak szkoda ,ze Tobie sie nie udalo ale zoabczysz jeszcze przyjdzie nasz czas

Do reszty dziewczyn czy ktoras z was ma juz jakies matche (konkretniejsze)? Bo jak chcecie wyjezadzac po maturce od razu to juz malo czasu zostalo ;o;o

Nathalie > 19-03-2011, 20:02

Hej maturalne au pair!

Jak wam idą poszukiwania? Mi pozostało tylko zrobić sobie ekuz i zabukować bilet. Ayy!

Aneta96 > 20-03-2011, 15:07

witam . Wyjezdzam 13 czerwca a Ty Nathalie kiedy i dokąd?

anusiawa > 20-03-2011, 18:25

ja chwilowo nie mam rodzinki, ale mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu się znajdzie
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia