-
-
Re: Summer au pair
alexandra085 > 15-05-2011, 13:06
hehe odstarsza mnie to ze sama z dziecmi nie bede. A jak rodzice patrza Ci na rece-zwlaszcza na poczatku pobytu to nieciekawie. To glowny minus. No i pewnie beda plakac za "swoja" au pairale chyba nawiaze kontakt...w sumie nic nie trace-moze okaza sie fajni. PS maja tez basen -
arsenalfan26 > 15-05-2011, 13:09
[quote name="alexandra085"]hey dziewczyny
troszke cicho tu n watku...do mnie napisala rodzinka z Majorki. Dzieci blizniaki 3 letnie, oglnie pracy dosc malo, niestety zawsze rodzice sa wtedy w domu...No i maja stala au pair ale to jakby zastepstwo w wakacje. Placa 70 E, weekedny wolne. Co sadzicie?[/quote]
dla mnie bomba ;D 3 letnie dzieci są najlepsze jak dla mnie, szkoda, że rodzice są w domu cały czas, ale generalnie ok. i Majorka
ja mam rodzinę 35 min od madrytu, polska rodzina w miarę. ona jest polką chyba on hiszpanem mają 2 córki jedną 17 letnią a drugą 3 letnią. płacą 60euro tygodniowo. praca nie za ciężka. co wy na to? -
alexandra085 > 15-05-2011, 13:19
[quote name="alexandra085"]ja mam rodzinę 35 min od madrytu, polska rodzina w miarę. ona jest polką chyba on hiszpanem mają 2 córki jedną 17 letnią a drugą 3 letnią. płacą 60euro tygodniowo. praca nie za ciężka. co wy na to?[/quote]
dla mnie 3 letnie dzieciaki sa w sam raz. To jest ok. Najgorsze ze rodzice ZAWSZE sa w domu.
"opiekowalam" sie w USA dziewczyna w tym wieku. Pozyczala moje ciuchyJa mozesz co najwyzej podrzucac gdzies autem wydaje mi sie spoko. No chyba ze bedzie jakas wredna, ale nie ma co zakladac najgorszego :-) No i blisko Madrytu...Wlasnie takie miejsce bym chciala. A na Majorce wiekszosc turystow :/ -
alexandra085 > 15-05-2011, 13:20
kurde zle skopiowwalam. Przeciez to nie ja pisalam
[quote name="arsenalfan26"]ja mam rodzinę 35 min od madrytu, polska rodzina w miarę. ona jest polką chyba on hiszpanem mają 2 córki jedną 17 letnią a drugą 3 letnią. płacą 60euro tygodniowo. praca nie za ciężka. co wy na to?[/quote] -
arsenalfan26 > 15-05-2011, 13:28
napisali mi, że od końca maja do poły wrzesnia, to akurat dla mnie. napisałam im o sobie, hostka chce numer telefonu. bardzo mi się to wszystko podoba -
alexandra085 > 15-05-2011, 13:44
ojejciu to juz w tym miesiacu bys leciala! Pewnie jej tez zalezy aby jak najszybciej kogos znalezc zatem! a skad ich masZ?z biura czy ze strony?
a co z tymi z Pamplony? -
rosario > 15-05-2011, 13:49
Madryt chyba fajniejszy jeśli chodzi o lokalizację
a gdzie dokładnie byś mieszkała? -
arsenalfan26 > 15-05-2011, 13:55
jakaś dziewczyna napisała na facebooku na grupie summer au pair, że ma rodzinę od 27 maja w madrycie. napisałam do nich i spodobali mi się. pani bardzo miła, teraz czekam co napisze, bo musiała wyjśc i napisała, że napisze po południu.
Valdemorillo-to miasteczko w którym miałabym mieszkać ok 35 minut od madrytu.
z tej rodziny z pamplony zrezygnuje, muszę napisac do biura, że rezygnuje. teraz juz bede rezygnowac ze wszystkich rodzin z biura, bedę musiała zapłacic te 200zł, ale trudno. -
alexandra085 > 15-05-2011, 15:54
powodzeniadaj znac jak napisze bom ciekawa. ja tez czekam na odpowiedzi i poki co nic. Irlandzka rodizna chyba nie mzoe sie zdecydowac hmm szkoda bo mi przypasowali a rozmawialismy juz 2 razy na skype... -
dosiunia > 15-05-2011, 16:01
kurcze nie lubię tego, że moja rodzinka sama do mnie nie napisze, tylko odpisuje jak ja napiszę. teraz widzę że ona jest na skajpie, napisałam, to napisała tylko jak sie mam i że ejst w Toronto (!) odwiedzieć ziomków... mam nadzieje, że rodzinka nie okaże się porażką, bo naprawdę są sympatyczni...