-
-
Re: Mam matching ;D
agulka > 15-06-2009, 14:59
zaprosili Cie na wyjazd - be beda Cie potrzebowaliuwazam, ze skoro zapraszaja - to placa. -
marlenao > 15-06-2009, 15:02
aaa dobra to ucz sie ucz! Jak ja zdobede ta liste to dam Ci znac! Powodzenia na obronie!
Agulka ona mi wyraznie napisała ze podczas wakacji nie bede pracowac [napisala to nawet caps lockiem]ze chca abym spedzila ten czas z nimi jako czesc ich rodziny. -
dominikan@ > 15-06-2009, 15:03
Absolutnie zgadzam się z tobą Aga. Dla mnie jest to tak oczywiste że nie pytam o takie rzeczy! Za dobrze by mieli gdybym jeszcze placila wszedzie za wstępy i zamiast się relaksować i podziwiać to uganiała sie za dziećmi. no bez przesady! -
agulka > 15-06-2009, 15:12
jasne, ale w praktyce to wyglada zupelnie inaczej. dzieci beda chcialy sie z Toba bawic... zobaczysz, zawsze cos sie znajdzie :-) -
marlenao > 16-06-2009, 11:30
Gab napisała, że ona płaci za całe wakacje , ja potrzebuje tylko pieniadze na swoje wydatki. Troche czasu spedzimy u ich rodziny w Virginni wiec spanie bedzie za free a za hotel z DC oni zapłacą. Miło z ich strony, teraz sie ciesze ze zapytałam o te pieniadze bo przynajmniej wyszłam na jakas kulturalna hahah -
monita > 21-06-2009, 1:35
Pacifica, CA?? wie ktoś coś o tym miejscu?? niby 20 min od San Francisco, ale w mailu na dzień dobry dostałam informację, że często jest u nich mgła wiec tak jakby klimat nie za ciekawy..poza tym nie wiem nic o tej rodzinie bo przy poprzednich miałam aplikacje teraz tylko takie szczątkowe informacje, 3 dzieci w tym bliźniaki(ale chłopiec i dziewczynka)Jutro mają do mnie dzwonić więc czekam co mi powiedzą. -
marlenao > 21-06-2009, 1:46
wypytaj o wszystko i daj znac -
kamyk > 21-06-2009, 3:00
Ale fajnie... Też chcę Kalifornię a nie jakieś... Connecticut. Może następnym razem.
Dziś rozmawiałam z potencjalną rodziną. Troje dzieci - dziewczynka 6 lat 9 miesięcy i dwóch chłopców - jeden 5 lat, drugi 3,5 roku. Wydają się sympatyczni. Pokój z łazienką, samochód do dyspozycji - ale tam się nie da inaczej żyć, wszędzie jeżdżą i mocno to zaznaczyli. Dziewczynka rano chodzi do szkoły. Zainteresowania odpowiednie do płci - dziewczynka ściśle dziewczęce, chłopcy chłopięce. Matka anestezjolog, ojciec policjant.
Klimat podobny jak w Polsce tylko duszniej. Dookoła lasy, jeziora. Pociąg do NY niedaleko. Szkoła 5 minut od domu. Mają labradora.
Obowiązki normalne - opieka nad dziećmi, czasem jedzenie dla nich, odwiezienie dziewczynki do szkoły. Pranie, przypilnowanie sprzątania po dzieciach.
Nie wiem... Jakoś tak średnio mnie to przekonuje wszystko. Wolałabym jakieś cieplejsze regiony... Zobaczę, przemyślę.
Co sądzicie? -
NELTILIA > 21-06-2009, 10:40
hey kamyk, powiem Ci, ze sama bylam w CT 2 lata i bardzo mile wspominam! mam ogromny sentymentPlusem jest, ze do nyc jest niedaleko. W weekendy mozna tez do White Plains, NY jezdzic na fajne clubowe imprezki A z jakiego miasta jest ta rodzinka?
Co do pogody to zima jest lagodna, a lato upalne wrecz. Do tego trzeba sie 'niestety' przyzwyczaic, bo ta wilgotnosc jest chwiami nie do zniesienia. Najwazniejsza jest jednak rodzina, bo to z nia bedziesz dzien po dniu przezywac swoj rok jako au pair. Wypytaj ich o wszytsko co Cie interesuje i podejmij wlasciwa decyzje
Powodzenia zycze!! -
monita > 21-06-2009, 12:27
dostałam dzisiaj maila i hmm....to sa dwie kobiety tak??nie tak generalnie to mi to chyba nie przeszkadza, ale dwie kobiety na raz?? to jakaś masakra będzie chyba, trzy baby to zdecydowanie o jedna ZA DUŻO...
Hi
I was thinking it is 6am my time and 3pm your time. I hope I have it right. Does that work.
For the work sch. We are going to have the 3 year old twins in preschool from 8-12 noon pre school for the am so you will watch them in the afternoons and some PM time. Also we would like to go out on either friday or sat evening. If we ask you to work on the weekend during the day we would of course give you a day off during the week. We have never had an au pair so we have not thought it through. Also the children are just starting preschool so we do not know exactly how it will go yet. We are a family of two Moms. I am not so worried about the driving I do not think it will be too hard it you know how to drive.
I am setting my alarm to wake up to call you early because it is too hard to have conversation when the children are awake.