-
-
Re: Rocznik '89 rlz.
Yoanna > 02-05-2008, 9:24
idril hmm to chyba zalezy od konta i od banku.. karty kredytowej na pewno nikt ci nie da od razu, ale to i dobrze (ile razy jestem w banku to szatany probuja mi wcisnac.. juz to az nudne sie robi, ile mozna?), ale z debetowa nie powinno byc problemu. chociaz no moja kol operka ma konto, a karty nie ma...
co do polski - w pl ang karty nie sa akceptowane. bo to choty kraj. tak jak juz pisalam hahah. mam karte visa, jedna z najpopularniejszych, a w bialymstoku tylko jeden bankomat mi daje kase (a sprawdzilam z 6)... po prostu no comment.... -
Ninka Jones > 02-05-2008, 9:26
ja mam Vise teraz :lol: ladna mi przyslali, postarali sie -
Ninka Jones > 02-05-2008, 9:26
ja mam Vise teraz :lol: ladna mi przyslali, postarali sie -
Vorissa > 02-05-2008, 12:09
Yoanna, chodzilo mi o to czy w UK s? respektowane polskie karty, ale w sklepach ? (bo to ze w bankomatach, to wiem, bo sprawdzalam na stronie mbanku, poza tym maja jakas filie w Londynie, wiec tym bardziej nie powinno byc problemu...) -
Vorissa > 02-05-2008, 12:09
Yoanna, chodzilo mi o to czy w UK s? respektowane polskie karty, ale w sklepach ? (bo to ze w bankomatach, to wiem, bo sprawdzalam na stronie mbanku, poza tym maja jakas filie w Londynie, wiec tym bardziej nie powinno byc problemu...) -
Yoanna > 02-05-2008, 13:52
no tu raczej polskie karty sa respektowane. chociaz ja nigdy nie mialam to na sto procent nie powiem. ale raczej musza byc.
z ang karta jezdzilam po europie i jedynym krajem w ktorym nie dalo sie wyjac pieniedzy z bankomatu byla wlasnie polska. wstyd. -
Yoanna > 02-05-2008, 13:52
no tu raczej polskie karty sa respektowane. chociaz ja nigdy nie mialam to na sto procent nie powiem. ale raczej musza byc.
z ang karta jezdzilam po europie i jedynym krajem w ktorym nie dalo sie wyjac pieniedzy z bankomatu byla wlasnie polska. wstyd. -
Vorissa > 02-05-2008, 14:32
no bo to Polska. -
Vorissa > 02-05-2008, 14:32
no bo to Polska. -
Grizzly > 02-05-2008, 14:36
Julka, ja po jakim? tygodniu pobytu w UK poszłam z hostk? do banku, ona napisała tylko jaki? list że mnie zatrudnia jako au pair, pokazała im jakie? dokumenty potwierdzaj?ce dochody i założyli mi konto z kart? debetow? bez żadnych problemów! Teraz oferuj? mi kredytow?, ale po co mi ona, debetowa jest idealna (solo/maestro) i tutaj wszędzie można ni? płacić. A mój bank to HSBC, polecam tak na marginesie
A, i na lotnisku w Rzeszowie mogłam spokojnie wybrać pieni?dze z ang. karty, za 'niewielk?' prowizj? oczywi?cie.. ale te pieni?dze mi życie uratowały! (samolot mi wyl?dował w rzeszowie zamiast w krakowie i bylam bez grosza przy duszy;p)