-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 03-04-2012, 12:02
Ja zastanowiłam się już 10 lat temu - NYC. A więc IE. Dzięki -
Tośka > 03-04-2012, 12:09
[quote name="paulaw"]Ja zastanowiłam się już 10 lat temu - NYC. A więc IE. Dzięki[/quote]
heh ja mialam tak samo... hmm tylko wiesz co jesli bym ci poradzic .. to zaaplikuj sobie do dwoch agencji apc i ie... . to nie jest powierdziane ze w apc są tylko roidzinki z ca..bo na pewno tak nie jest.. jezeli trafisz na swoj perfect match z IE.. grzecznie podziekujesz innym rodzinkom..
aaaa i trzeba dodac ze jezeli wybierzesz IE .. to trzeba sobie zabrac ze sobą jakies pieniadze bo za transport z lotniska płacisz sobie sama.. w APC masz dodatkowe 100 USD do agencji .. czyli te 100 dolarow idzie na transport z lotniska do miejsc adocelowego..natomiast w IE trzeba sobe wziasc kase.. i samemu zaplacic.. oczywiscie jezeli wyjedziesz z agencja IE to na maila dostaniesz wszelkie informacje i rozpiske tych wszystkich pierdolek ... busow itp... z tego co dziewczyny pisaly to taksy są drogie .. -
Efka87 > 03-04-2012, 12:12
Dziewczyny... szczerze mówiąc to w obu agencjach są rodziny z różnych stron USA. Ja jestem z APC więc teoretycznie California. Pomimo tego, że ostatecznie zdecydowałam się na rodzinę z CA to miałam na profilu 4 rodziny z NY i okolic, a "tylko" 2 z CA.
A szkolenie... właściwie bez różnicy gdzie się odbywa. Wycieczka do NY jest w każdej agencji, a poimprezować i tak nie poimprezujecie, bo szkolenie trwa cały dzień praktycznie, a wieczorem o określonej porze trzeba być w hotelu. -
Tośka > 03-04-2012, 12:15
Efka to samo twierdze.. dlatego zaaplikowalam do obu agencji wiecej mozliwosci ... mam wtedy.. no i oczywiscie ten konfort mam ze moglam zglosic sie bez prawka czego w innych agencjach nie wolno robic..( tak nawiasem to wznowilam swoje prawo jazdy) .. -
paulaw > 03-04-2012, 12:24
Mi obojętne właściwie gdzie będzie szkolenie bo i tak pewnie nie będzie na nic czasu (a może się mylę?) Ale pomimo tego zaaplikuję i IE i APC, ale wybiorę tylko rodzinę z NYc nie ma innej opcji. Od zawsze o tym marzyłam i spełnię swoje marzenieDzięki za pomoc dziewczyny! -
Efka87 > 03-04-2012, 12:26
Pewnie - skoro nic Cię to nie kosztuje! ja w sumie wyboru nie miałamale i tak się dobrze stało!
Nooo, dałaś się w końcu przekonać! jestem dumnai 3mam kciuki!
tak w ogóle to mam zamiar Cię przekonać, żebyś skusiła się jednak na Cali. Przyjedź kiedyś na kawę -
Efka87 > 03-04-2012, 12:28
[quote name="paulaw"]Mi obojętne właściwie gdzie będzie szkolenie bo i tak pewnie nie będzie na nic czasu (a może się mylę?) Ale pomimo tego zaaplikuję i IE i APC, ale wybiorę tylko rodzinę z NYc nie ma innej opcji. Od zawsze o tym marzyłam i spełnię swoje marzenieDzięki za pomoc dziewczyny![/quote]
przypuszczam, że się nie myliszpoza tym pewnie będziesz wykończona zmianą czasu... -
Tośka > 03-04-2012, 12:32
ja mimotego ze chce do NY ... to i tak CA zamierzam odwiedzic .. i przy okazji nasze au pairki ktore tam beda .. zawsze to jakos razniej .. i ta swiadomosc ze jednak ktos jest kogo mozesz spotkac i ze nie bedziesz oczywiscie tam sama.. -
paulaw > 03-04-2012, 12:46
Nigdy, nigdy nie zmienię zdania. To zawsze było NYC i zawsze będzie. Ale w końcu Cali można odwiedzić, to żaden problem (: -
Tośka > 03-04-2012, 12:48
[quote name="paulaw"]Nigdy, nigdy nie zmienię zdania. To zawsze było NYC i zawsze będzie. Ale w końcu Cali można odwiedzić, to żaden problem (:[/quote]
u mnie tez zawsze byl NYC..dlatego tam tez chce jechac... no ale tak jak wspomnialas to Cali zawsze mozna odwiedzic i nasze au pairki