-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
aivie > 27-09-2010, 13:40
Ja kupiłam:
- host mamie książkę o polskiej kuchni bo się tym interesuje
- host tacie notes (na każdej stronie jest akwarelowy rysunek jakiegoś wrocławskiego zabytku) i długopis z rysunkiem bocianów i napisem made in poland
-dziewczynkom:
14 lat: srebrny łańcuszek z zawieszką z bursztynu w kształcie serca
10 lat: piłka w barwach polski (trenuje piłkę nożną)
6 lat: książeczki z bajkami w wersji dwujęzycznej
Dodatkowo zrobiłam dziewczynkom anioły z masy solnej:
[Obrazek: img1528k.jpg]
No i tak jak Katka chcę to wszystko zapakować w jedną torbę wypełnioną słodyczami. -
Katka > 27-09-2010, 14:20
mega aniołki!!! -
WhiteDove > 27-09-2010, 21:46
Slicznete aniolkiMiejmy tylko nadzieje, ze docenia Twoj wysilek, bo z rozpieszczonymi dziecmi roznie bywa -
aivie > 28-09-2010, 1:44
Myślę, że docenią bo dzieciaki są super. Wiadomo, ze trudno kogoś poznać na podstawie kilku rozmów na skypie, ale jak widzę jak dziewczynki kłócą się która ma ze mną rozmawiać, a najmłodsza powtarza mi ciągle że mnie kocha i nie może doczekać się aż przyjadę to aż chce mi się w to wszystko angażować i wymyślać prezenty. -
WhiteDove > 28-09-2010, 13:03
Super, ze masz takie kochane dzieciaki!Tylko pamietaj, ze one na poczatku wszystkie chca sprawiac dobre wazenie,np moja mala nazwalam po pierwszym dniu aniolkiem, a tera najchetniej czasem bym ja w szafie zamknela i nie wypuszczala -
Klarasek > 01-10-2010, 16:07
Kupiłam dziś prezenty dla rodzinki
Misie -30 zł każdy (mam dwie dziewczynki ale naweekend będzie siostra hosta z synkiem i głupio by mi było jemu nic nie dać więc też dostanie misia)
album na zdjęcia - 6 zł
nalewka babuni - 20 zł
Ujrzeć szczęście na twarzy host rodziny - bezcenne -
89dzoana89 > 09-01-2011, 16:24
Ejjjj...a macie pomysl co mozna kupic 17-letniemi chlopakowi ktorego glownym zainteresowaniem jest komputer i wszystko z tym zwiazane;/? -
Sake > 09-01-2011, 17:30
[quote name="89dzoana89"]Ejjjj...a macie pomysl co mozna kupic 17-letniemi chlopakowi ktorego glownym zainteresowaniem jest komputer i wszystko z tym zwiazane;/?[/quote]
odkurzacz na USB
albo lampke na USB
albo podgrzewacz do kubków na USB
Wszystko co na USB i można podłączyć do komputera i co jest gadzetem i mruga swieci i takie tam -
martyna > 03-03-2011, 0:41
ja jestem zawiedziona i zła. Kupiłam dzieciakom legendy o Polsce z kolorowymi obrazkami- szukałam długo czegoś związanego z krajem i odpowiedniego dla dzieci w tym wieku. I coś mnie trafia jak widzę te książki porysowane i pogniecione, bo oni ich tu nie szanują. Amerykanie często nie doceniają naszych prezentów więc nie starajcie się za mocno...
oczywiście są wyjątki -
89dzoana89 > 03-03-2011, 4:13
Ja tez od razu mowie ze nie warto kupy kasy wydawac...w moim przypadku tym bardziej ze mnie po tygodniu wywalili z pracy haha