• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

• zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...
  • Re: zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...

idril > 22-01-2008, 16:54

wiesz moze cos w tym jest. ja mam w zasadzie za sciana (mieszkam w bloku) jechowysch.

ja tam do zadnych religii nic nie mam kazdy powienien wyznawac to co mu odpowiadam.

i tez musze powiedziec ze te malzenstwo to strasznie takie dziwne jest. dziwne na tle kontaktow z sasiadami. odludki takie. dzien dobry sie powie to robia miny jakbym nie wiem co im zrobila i cos tam wymamracza pod nosem.

ale moze u nich to nie kwestia wiary a charakteru. nie wiem.

Grizzly > 22-01-2008, 18:10

Wiecie co.. też mi sie wydawało ze 60Ł to normalna stawka, ale znam mnóstwo operek które zarabiaj? w sumie jak ja po 100 i więcej, za wcale nie wiele godzin i obowi?zków..

Wydaje mi sie ze po prostu na tych aupairskich stronach sie tak rodziny wycfaniły, ale spróbujcie poszukac na takich stronach jak gumtree.com albo gumtree.co.uk.. tam na serio fajne oferty można znaleźć.

Yoanna > 22-01-2008, 18:30

ja mialam moich debili z gumtree ;/

inne przygody z gumtree tez nieciekawe heheh

idril > 22-01-2008, 19:00

dobra moze i ja sie tam zarejestruje?!

ale ogolnie trzeba miec na prawde szczescie zeby trafic na rodzine ktora jawet jesli wymaga wiecej to chce za to zaplcic tak jak trzeba.

no bo sory wlansie przeczytalam jeszcze raz tego maila od tych z Watford no i niby 25h z dziecmi ale te dodatkowe 10 na (wyliczyli!) pranie, prasowanie, odkurzanie, lazienke+kuchnia i scieranie kurzy. a no i 2 babysitting w tygodniu.

za max 60Ł tygodniowo to to jest mala kasa uwazam.

a jestem pewna ze ich stac na wiecej.

Vorissa > 22-01-2008, 19:00

a w ogole... jakby ktos sie znal to niech mi podesle jakies linki do stronek gdzie mozna znalezc ridzinki, bo ograniczylam sie do 2, z czego korzystam z jednej strony...

szkoda ze tu nie mozna wklejac linkow, byloby chyba prosciej...

Vorissa > 22-01-2008, 19:03

Jula, to tak samo moja rodzinka z Reading, matka pracuje w policji, ojciec w jakims biurze, troche roboty jest w domu, jakies gotowanie na wieczor chociazby, prasowanie, sprzataie domu, a ona mi pisze ze nie sa bogaci i moga jedynie mi placic 200Ł na miesiac :?

praca - ok. 35h w tygodniu, a z laska napisala ze jak chce to moge chodzic do datkowej roboty, bo jej byla au-pair miala nawet 2 prace dodatkowe, no to super dzieki, ale mi chodzi o 'uczciwe' kieszonkowe najpierw... a potem dodatkowa praca.

Yoanna > 22-01-2008, 19:22

nie sa bogaci haha jakie wyznanie! juz bez przesady ze nie moga dac chocby 60! niecale 50 to juz komedia jest. zwlaszcza ze i hostka i host pracuja.. jakos mojego hosta stac na to zeby dac mi 60 a tylko on pracuje.

Yoanna > 22-01-2008, 19:27

[quote name="idril"]dobra moze i ja sie tam zarejestruje?!

[/quote]

na gumtree sie nie rejestrujesz. tam masz mnostwo ogloszen (praca, mieszkania i inne) i w przeciwienstwie do operskich stronek mozesz normalnie napisac do oglaszajacych sie rodzin

idril > 22-01-2008, 20:12

tak juz 'odwiedzialm' ta storne i wiem juz jak ona dziala (mniej wiecej). no wyslalam o dwoch rodzin maila czy tam ta wiadomosc. zoabczymy.

ale ogoleni to fakt oferuja wiecej kasy (na ogol).

idril > 22-01-2008, 20:13

aaa Vorissa no to ja polecam au pair swiat.

great au pair tez spoko.

tam ja jestem zarejestrowana, ale wiadomo roznie to bywa z tymi rodzinami.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia