-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 02-04-2012, 22:39
Jak zaniesiesz papiery po ukończeniu szkoły
Paula, nie wiem co Cię ciągnie do tego CC, Gawo ma same zalety -
kapsi > 02-04-2012, 22:44
A Ty merti wybierasz Gawo?
[quote name="merti"]Jak zaniesiesz papiery po ukończeniu szkoły[/quote]
to znaczy, że nam dopiero otworzą jakoś pod koniec kwietnia za rok? -
merti > 02-04-2012, 22:53
W Gawo, tzn Interexchange, można zacząć szukać rodziny przed zakończeniem szkoły. Poza tym ta agencja ma biuro w NY, gdzie jakieś 80% z nas chciałoby trafićI chyba szkolenie od nich jest na Manhattanie a nie w New Jersey, ale to niesprawdzone info . No i ma się w cenie rozszerzone ubezpieczenie, które wg. mnie jest bardzo ważne. -
merti > 02-04-2012, 22:59
Oja, ale mi się miło zrobiło, kiedy z 15 miesięcy w podpisie zmieniłam na 10... tak się pochwalę -
kapsi > 02-04-2012, 23:05
[quote name="merti"]Oja, ale mi się miło zrobiło, kiedy z 15 miesięcy w podpisie zmieniłam na 10... tak się pochwalę[/quote]
:roll:
Szkolenie na Manhattanie? Nie wiedziałam o tym. Jak można sprawdzić, czy to prawdziwe info? :twisted:
Ja ciągle nie wiem czy GAWO, czy APIA czy CC... Rzeczywiście te rozszerzone ubezpieczenie i o wiele tańsze koszty w GAWO zachęcają, APIA ma wiele pozytywnych opinii, a po rozmowie z paulaw, dowiedziałam się, że dużo osób z CC trafia do NYC, więc... jestem w kropce dalej :mad: -
merti > 02-04-2012, 23:38
Przeczytałam to gdzieś tutaj na forum. Że agencja Aupaircare ma szkolenie w New Jersey, a Interexchange na Manhattanie. Szczerze mówiąc - marzenie... poimprezować od razu pierwszej czy drugiej nocy w StanachI to chyba w najbardziej rozrywkowym miejscu świata! -
paulaw > 03-04-2012, 11:14
[quote name="merti"]Jak zaniesiesz papiery po ukończeniu szkoły
Paula, nie wiem co Cię ciągnie do tego CC, Gawo ma same zalety[/quote]
A większość z CC trafia na Manhattan albo Brooklyn. A to jest moje marzenie. Nie jakaś tam mała mieścina obok, ale centrum - Manhattan lub Brooklyn. To jest to.
Ale fakt, dość drogie...
Poopowiadajcie więcej o GAWO i APIA. Gdzie są szkolenia? Jakie koszty? Jakie ubezpieczenie? Gdzie dużo rodzin jest? -
Tośka > 03-04-2012, 11:30
w Gawo masz szkolenie w New Jersey albo na Manhattanie .. w zaleznosci z jaką agencją wyjedziesz.. Gawo wspolpracuje z APC i IE ... jezeli zaaplikujesz do APC to masz szkolenie w NJ jezeli do IE to wtedy szkolenie jest na Manhattanie ... jakie są koszty ? ogólnie za program płacisz 750 zł ( płatne w dwoch ratach) 350 zł na samym początku a potem po znalezieniu rodziny te 400 zł.. chyba ze chcesz wyjechac "na promocji" masz dwie do wyboru wyjechac z kims z jakas kolezanka wtedy kazda z was płaci 500 zł... no i jezeli wyrobisz sie w ciagu 2 tygodni to wtedy płacisz 550zł .. ostatnio byla promocja ze jezeli wyrobisz sie do konca marca to jest darmiowa wycieszka po NYC .. wiem ze niektore dziewczyny sie załapały.. ... jezeli chodzi o ubezpieczenie to masz w cenie .. i chyba nawet ( nie jestem do konca pewna) masz rozszerzone .. hmm gdzie jest duzo rodzinke... wydaje mi sie ze to zalezy gdzie jest agencja .. w USA jest bardzo duzo takich agencji gdzie rodziny sie zgłąszaja APC czyli AU Pair Care ma siedzibe w CA wiec podejrzewam ze stamtad bedzie duzo rodzinek... ale tez niekoniecznie .. hmm w IE czyli Interexchange masz siedzibe w NY .. wiec podejrzewam ze stamtad bedzie wiecej rodzinek... ale to tez nie koniecznie... rodziny czasem wyjezdzaja na wakacje wiec praktycznie moga sie zglosic do kazdej agencji... ja osobiscie zaaplikowalam do obu agencji IE i APC.. wiecej mozliwosci..... hmm mam nadzieje ze jakos pomoglam.. w ogole te informacje juz byly gdzies podawane na forum ... wystarczy tylko podszukac..w kazdym badz razie mam nadzieje ze pomoglam.. .. jak ktos ma jeszcze jakies pytania no to isac.. ? tak nawiasem pamietam jak ja sie dowiadywalam wiele rzeczy .... a teraz sama udzielam informacji.,....
p.s mam nadzieje ze trafie do NY -
paulaw > 03-04-2012, 11:52
A skąd mam wiedzieć czy jak będę aplikowała do Gawo to będzie APC czy IE? :oops:
Postanowiłam zrobić mały schemat. Aby Wam i sobie dopomóc w decyzji. Do schematu dałam cztery biura: CC, GAWO, APIA i Prowork.
GAWO
Szkolenie:Cytat:3-dniowe szkolenie w hotelu Hilton Hasbrouck Hotel w New Jersey z opłaconym zakwaterowaniem i wyżywieniem (śniadania, obiady)
Odległość: około 15 mil od Manhattanu, czyli jakieś 25-30 minut drogi samochodem
Cena: 750 zł, dużo promocji
Uwaga: Tanie, duże ubezpieczenie, dużo rodzin w NYC
Jak już wcześniej podała Tośka - jeżeli z APC - to dużo rodzin z CA, szkolenie NJ. Jeżeli IE - duzo NYC (o tym słyszałam sama) i szkolenie Manhattan.
CC
Szkolenie:Cytat:specjalnym szkoleniu w naszej jedynej w swoim rodzaju Cultural Care Au Pair Training School na Long Island w Nowym Jorku
Odległość: Nie mam pojęcia w jakim miejscu na Long Island więc nie mogę obliczyć.
Cena: opłata programowa 1490 + opłaty wizowe i inne takie
Uwagi: dużo negatywnych opini, mnóstwo rodzin w centrum NYC - Manhattan. Nie płacisz dopóki nie znajdziesz rodziny.
APIA:
Szkolenie:Cytat:przedstawiciel i zawozi do ośrodka w Stamford [Connecticut] na 4-dniowe szkolenie
Odległość: 40 mil na Manhattan.
Cena: 1390 + dodatkowe koszty, czyli jakieś 1500 jeżeli nie więcej
Uwagi: Brak.
Prowork:
Szkolenie:Cytat:4 dniowe bezpłatne szkolenie w Nowym Jorku (hotel Sheraton)
Odległość: -
Cena: 850 zł program + 100$ tranfer lotniskowy i opłata wizowa jakieś 140$
Uwagi: brak
Mam nadzieję, że nie popełniłam nigdzie żadnego błędu, jeżeli tak, to piszcie to poprawię. Przyda to się nam i innym też (: -
Tośka > 03-04-2012, 11:59
]
Cytat:A skąd mam wiedzieć czy jak będę aplikowała do Gawo to będzie APC czy IE? :oops:
jak sie zgłosisz do Gawo to Pani sie zapyta czyt chcesz jedna agencje czy li APC czy dwie ... hmm skąd masz wiedziec.. to juz w twoim interesie .. musisz sie zastanowic gdzie chcesz/.. niektore z nas chcą do CA .. wiec głownie zgłaszaja sie do APC.. niekotre do NY wiec IE... .. mozesz na samym poczatku zaaplikowac tylko do jednej agencji w zaleznosci gdzie chcesz wyjechac.... dziewczyny tutaj po jakims czasie aplikowaly równiez i do IE .. wiec raczej trzeba sie głęboko zastanowic gdzie chcesz..