-
-
Re: Maturalne au-pair - 2011
anitaaa > 17-02-2011, 21:46
[quote name="Insula"]tak wielkie dzięki mail do Gawo poszedł bez jaj, P może a G nie ;/[/quote]
A zapłaciłaś już w Gawo pierwszą ratę? No ja nie wiem co oni sobie wymyślają. Jak dostaniesz od nich maila to napisz co napisali. A co im dokładnie napisałaś? -
Kama^^ > 18-02-2011, 0:13
Dla mnie to jest dziwne, kpią sobie. Czytałaś umowę zanim podpisałaś z nimi? Czytałaś umowę z APC zanim podpisałaś? Czy w ogóle jej jeszcze nie podpisywałaś? Broń się i kłóć, jeżeli w umowie nie ma o niczym takim mowy, nie mają prawa stawiać teraz takich warunków, proste. Jak dla mnie próbują upchnąć ludzi do Interexchange bo w APC za łatwo znaleźć rodzinę i mają nadzieję że do kiwietnia ktoś cię w IE wyhaczy. Broń się umowami jakie podpisałaś, chyba że jest tam pkt stawiający taki warunek. -
Insula > 18-02-2011, 17:58
pieniążki i umowa została już podpisana rozmawiałam dzisiaj z Panią z Gawo przez telefon, więc cóż nic zrobić nie mogę sprawa wygląda następująco w APC jest wymagana szkoła średnia " Be a secondary school graduate (high school) or equivalent" kiedyś można było zaświadczać świadectwem z 2giej klasy i między czasie dołączyć to z ukończenia, ale APC się zraziło(nie wszyscy dosyłali) od 2010 nie ma takiej możliwości. Ogólnie różnica między agencjami jest taka, że niektóre agencje chcą się "podstawiać" a inne nie Pani z G stwierdziła, że jeśli ktoś by się dopatrzył to taka osoba byłaby wyrzucona z programu tyle wiem. Cóż więc Gawo pp działa zgodnie z przepisami więc nie mogę mieć do nich o to pretensji niestety i życzę tym z Proworku żeby sprawa nie wyszła na jaw -
Insula > 18-02-2011, 18:31
pewnie tak bym zrobiła jak mówisz, ale kto mógł się spodziewać, że P i G mają inne zasady -
sikorkaxx > 20-02-2011, 3:44
prowork.gawo to sa posredniki z aupaircare czyli na to samo wychodzi....
choc raz tu jest promocja a raz tam, -
Insula > 23-02-2011, 19:28
hey i jak tam dziewczyny idzie ja dostałam wczoraj maila od Interexchange, więc zaczynają mi szukać między czasie myślę o koncepcji na filmik bo jednak pierwsza wersja nie sprostała moim wymaganiom ;D -
kingulath > 23-02-2011, 21:45
hej. możecie mi powiedzieć, jak to jest z tym świadectwem, bo w marcu chce zmienić agencje - w CC od października miałam jeden match.
Zastanawiam się nad Proworkiem. Co doradzacie?? -
Insula > 24-02-2011, 1:04
w Gawo nie przyjmą Cię do AuPairCare bez świadectwa skończenia szkoły średniej ale współpracujesz 2 agencjami jednocześnie więc będziesz wtedy w Interexchange a jak dołączysz papiery to w ciągu 2 dni włączą Ci profil w AuPairCare -
kingulath > 24-02-2011, 16:17
a jak to jest? prowork współpracuje tylko z AuPairCare, a Gawo z tym i Interexchange, tak? A jak jest w Proworku, pewnie tak jak w Gawo wtedy? -
Insula > 24-02-2011, 22:12
nie chce tu pisać jak jest w Proworku bo jestem Gawo, dziewczyny mówią, że można mieć odtworzony APR mimo nieskończenia szkoły średniej, ale najlepiej po prostu z nimi się skontaktowaćNie chce tu spekulować jak tam jest itp. bo nie mam info. z 1 ręki i głupio by mi było gdybym racji nie miała a pracownik Proworku czyha na forum ;D