-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
Agulass > 18-09-2010, 16:24
Super z ich strony !! Naprawde trafiłaś na świetna rodzinke domniewam
A ja wymyśliłam prezent dla host mamy! Kupiłam w Empiku kalendarz" Do it by yoursefl " A , że bardzo lubie fotografować widoczki wkleiłam tam moje dzieła Wygląda baaaaardzo ładnie I zawsze coś od siebie
A pierwszą kartke zostawiłam wolną na ich zdj. A od stycznia do grudnia moje dziełaMam nadzieje, że się spodoba -
Klarasek > 18-09-2010, 16:58
ja to najbardziej boje się reakcji dzieci na prezenty...bo jak Ci dzieciak wyskoczy z tekstem "beeeznaaadzieeja..." to jakoś tak głopio :roll: a już miałam taką sytuację -przywiozłam 7latkowi grę planszową -
kamyk > 20-09-2010, 12:09
W końcu ja też stanęłam przed koniecznością wymyślenia prezentów dla host family. Hostom kupię jakiś album o Polsce/Warszawie/Krakowie. Dziewczynki dwie - 8 lat i 6 lat. Najchętniej coś niewielkiego, symbolicznego, ale fajnego. Dziewczynki lubią dziewczynkowe rzeczy - barbie, zabawy w zwierzątka, Little Pet Shop i tego typu. Ale przecież barbie im nie kupię, w Stanach na pewno mają świecąco-latająco-śpiewające, z tysiącem bajerów. Wymyśliłam książkę z naklejkami typu: http://allegro.pl/moda-z-naklejkami-bale...13265.html, http://allegro.pl/moda-z-naklejkami-swia...80506.html. Co prawda podpatrzyłam je u mojej podopiecznej 3,5latki, ale dla niej były to stanowczo za trudne rzeczy. Naklejek jest ok. 400 w tym drobne, typu baletki. Można się wspólnie pobawić, na przełamanie lodów. Do tego słodycze jakieś polskie. Co sądzicie? A może macie jakieś fajne pomysły na prezenty dla takich dzieciaczków? -
WhiteDove > 20-09-2010, 12:32
Kamyk, kup cos neutralnego, bo a noz sie okaze, ze Twoja dziewczynka jest chlopcem tak jak moj Laurie
A tak na serio, to mysle, ze fajnym pomyslem jest cos, w co mozna sie razem pobawic na poczatku -
hiszpankaa > 21-09-2010, 1:07
Ja kupiłam moim dziewczynkom (2,5 i 5 lat) takie kolorowanki co sie koloruje samym pędzelkiem zamoczonym w wodzie. Dzieci zajmuje a nie ma bałaganu przy tym. Oba są z Kubusiem Puchatkiem tylko różne wersje. Do tego kolorowe pędzelki z Puchatka i takie małe kubeczki. Wszystko kupiłam w SmykuI jestem dumna z siebie bo kubeczki były na wyprzedaży i za oba prezenty zapłaciłam ok 25zł Do tego kilka słodyczy i prezent z głowy -
Katka > 21-09-2010, 12:04
co będzie dobre dla 6letniego chlopca???? bo mam kryzys i nie wiem czy mu ta koszulke klubu piłkarskiego kupować czy nie :> -
hiszpankaa > 21-09-2010, 12:31
jak lubi piłkę nożną to jasne, że takJa kupiłam -
Klarasek > 22-09-2010, 22:10
fajne tu dziewczyny pomysły macie ale...teraz jestem ciekawa jaka była reakcja na te wasze prezenty i hostów i dzieci. -
WhiteDove > 23-09-2010, 10:54
Ja albo swietnie dobralam prezenty, albo oni swietnie potrafia udawacOczywiscie dziekowali jak szaleni(Typowi anglicy), ze to bardzo mile i w ogole, a dzieciaki pierwszy dzien lataly z tym misiem-plecaczkiem na plecach i czytalismy wspolnie bajki np z mala ja po polsku czesc- ona po angielsku.Takze bardzo sie cieszyli -
Katka > 27-09-2010, 1:08
okej, mam prezenty dla wszystkich:
mała - maskotka-poduszka owieczka. taaaak kochana że sama bym ją sobie wzięła
mały - koszulka WKS Śląsk Wrocław, bo gra i w piłkę i w hokeja, wiec mu się przyda, poza tym jest ładna bo zieloooona .
hości - mała książka w twardej oprawie, kredowy papier - Wrocław the meeting place, duuuużo zdjęć, ciekawe informacje.
Wszystko chcę wrzucić do jednej torby, ktora zasypię słodyczami polskimi.
cenowo śmiesznie wyszło, bo każda z rzeczy 30 zl