-
-
Re: Mam matching ;D
dominikan@ > 12-06-2009, 16:00
Na tak wiem ze masz racje Aga bo to niby tylko poł dnia ale juz trzeba wstac rano i wogole . Ale zazwyczaj jest tak ze jak jakas rodzina chciala zebym pracowała od pon do piątku to wszystko inne u niej mi nie odpowiadało. Trzeba czasem iść na ustępstwa niestety bo wszytskiego miec nie mozna. Chociaz ja swoje godziny pracy uwazam za duzy plus! -
agulka > 12-06-2009, 16:05
wiem, wiem. tez uwazam, ze masz ok warunki, bo jednak bedziesz miala troche wolnego w tyg, tak? ale ja pisalam odnosnie calej tej chorej umowy. bo wg niej to au pair ma pracowac 45 h na tydzien plus 3 weekendy w miesiacu.. dla mnie to zwyczajnie nie do pomyslenia. -
marlenao > 12-06-2009, 16:07
a gawo i prowork mają jedną umowe czy inna? Agulka w gawo sa 3 wolne wekendy ? ja jestem pewna ze w proworku przysługuje tylko 1 wekend w miesiacu free... zaraz jeszcze sprawdze ale dam sobie glowe obciac ze tak jest! -
agulka > 12-06-2009, 16:09
wez pod uwage, ze ja umowe podpisywalam a 2005 roku. a moze ja po prostu mialam fuksa to rodzin? nie wiem, w kazdym badz razie ja generalnie nigdy nie pracowalam w weekend. tylko przy specjalnych okazjach, albo jak chcialam pt wolny to zamienialam z sobota. -
marlenao > 12-06-2009, 16:10
ahhh od 2005 roku moglo sie duzo zmienic... -
marlenao > 12-06-2009, 16:13
[quote name="kamysia"]
Tak w ogóle jesteś z Kluczborka?[/quote]
Tak na marginesie. Kamysia Ty wiesz że istnieje cos takeigo jak Kluczbork ?? 8O 8O 8O 8O 8O Jestem w ogromnym szoku -
89dzoana89 > 12-06-2009, 16:37
Marlenao w umowie rzeczywiscie pisze ze tylko jeden weekend free w miesiacu ale rodzinki przeciez nie musza tego przestrzegacNiektorzy rodzice jednak wola weekendy spedzic z dziecmi :mrgreen: -
marlenao > 12-06-2009, 17:58
jestem po rozmowie z ich byla au pair Polką. Byla u nich 3 lata. opowiedziala mi wszystko dokladnie i generalnie chlodzi o to ze jak bede sie dobrze zajmowac dziecmi i bede przestrzegala zasad tej rodziny to wszystko bedzie ok. O zasady sie nie martwie bo nie sa takie straszne o pilnowanie dzieci tez nie ponewaz wiekszosc dnia spedzaja w szkole. Mysle , ze bedzie ok. O warunki mieszkalne mam sie nie martwic bo sa rewelacyjne, wielki dom z basenem +ogromne podwórko+ swietnie wyposazony pokoj z lazienka.Jeszcze pogadam z ich obecna au pair, ktora odchodzi. Ogolnie ja mam byc ich trzecia au pair w ciagu roku, bo kazda poprzednia miala jakies akcje hahah nie wiem o co chodzi ale sie dowiem. Wiem tylko ze jedna miala 3x wypadek samochodowy w ciagu 3 tyg. Jak bede znac szczegoly to dam znac. -
kamildzianka > 12-06-2009, 18:02
Basen! Bierz ich! -
dominikan@ > 12-06-2009, 18:39
Upsss no to czas się zaczac martwić3 au pairki w ciagu roku!!! To sporo bym powiedziała