• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rocznik '89 rlz.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rocznik '89 rlz.

• Rocznik '89 rlz.
  • Re: Rocznik '89 rlz.

Vorissa > 01-05-2008, 18:02

Ze wszystkich rodzinek które do mnie pisały tylko jedna deklarowała że nie kupuj? biletu, poza tym uważam, że te 300-800zł to trochę za dużo zeby samemu kupować, i wydaje mi sie że można to jako? negocjować, chociażby tak że ho?ci kupi? bilet a potem można im kasę oddać z tego co się zarobi - przynajmniej ja bym wolała tak? opcję. Albo po połowie ?

No nie wiem, tak mi się wydaje.

Ja w ogóle nie używam gotówki - tylko karta...

Ninka Jones > 01-05-2008, 18:08

ja tez placilam sobie za bilet.

karta lubie, ale wiecie co :lol:

ostatnio mi zmienili konto na Studenta i myslalam ze jak moja siostra bede mogla robic debet ze nie bylo bankomatu w poblizu to wyprobowalam karte na stacji benzynowej kupilam gumy do zucia i potem uswiadomilam sobie ze te 2 zl to moglam miec na koncie i chcialam kupic papierosy nie udalo sie...

teraz jestem na minusie bo jakies oplaty mi pobralo za prowadzenie rachunku moja nowa karta sie w portfelu kurzy... :lol:

Ninka Jones > 01-05-2008, 18:08

ja tez placilam sobie za bilet.

karta lubie, ale wiecie co :lol:

ostatnio mi zmienili konto na Studenta i myslalam ze jak moja siostra bede mogla robic debet ze nie bylo bankomatu w poblizu to wyprobowalam karte na stacji benzynowej kupilam gumy do zucia i potem uswiadomilam sobie ze te 2 zl to moglam miec na koncie i chcialam kupic papierosy nie udalo sie...

teraz jestem na minusie bo jakies oplaty mi pobralo za prowadzenie rachunku moja nowa karta sie w portfelu kurzy... :lol:

Vorissa > 01-05-2008, 18:19

mi przyslali jakies informacje ze skoro skonczylam 18 lat to mnie nie obowiazuje umowa i jak po 30 dniach nie zamkne rachunku to mi kasa przepadnie. no to sobie zlozylam wniosek w mbanku, bo za darmo wszystko jest, a w pko bede wybierac kase. pol roku sobie zerowalam na starej karcie, a co - nie jestem studentem i nie pracuje ;p

Vorissa > 01-05-2008, 18:19

mi przyslali jakies informacje ze skoro skonczylam 18 lat to mnie nie obowiazuje umowa i jak po 30 dniach nie zamkne rachunku to mi kasa przepadnie. no to sobie zlozylam wniosek w mbanku, bo za darmo wszystko jest, a w pko bede wybierac kase. pol roku sobie zerowalam na starej karcie, a co - nie jestem studentem i nie pracuje ;p

Ninka Jones > 01-05-2008, 18:22

ja tez nie jestem studentem, powiedzieli ze jak bede mam sie pokazac z legitymacja :lol:

Ninka Jones > 01-05-2008, 18:22

ja tez nie jestem studentem, powiedzieli ze jak bede mam sie pokazac z legitymacja :lol:

Vorissa > 01-05-2008, 18:27

no a mi kazali zmienic na studencka - bo skonczylam 18 lat i sie ucze (niewazne ze w liceum :lol: )

ale wale taka oferte :lol: 2zl za prowadzenie konta i jakies pare zlotych za uzywanie karty pfff, co to ja bankomat jestem ze mam im oddawac kase, nie ma mowy, zwlaszcza ze sa inne darmowe opcje.

Vorissa > 01-05-2008, 18:27

no a mi kazali zmienic na studencka - bo skonczylam 18 lat i sie ucze (niewazne ze w liceum :lol: )

ale wale taka oferte :lol: 2zl za prowadzenie konta i jakies pare zlotych za uzywanie karty pfff, co to ja bankomat jestem ze mam im oddawac kase, nie ma mowy, zwlaszcza ze sa inne darmowe opcje.

Yoanna > 01-05-2008, 18:55

dla mnie polska to chory i zacofany kraj. tutaj karta jest czyms naturalnym. w polsce chcesz miec - zaplac. chcesz wyjac pieniadze z bankomatu? ok ale tylko z bankomatu twojego banku bo inaczej zaplacisz i to naprawde sporo. plus nie wiem dlaczego przy placeniu w sklepie to tyle trwa? karta jest po to zeby ulatwic zycie, nie utrudnic.. tu jak place karta to wszystko trwa krocej niz przy placeniu gotowka. i nikt na mnie krzywo nie patrzy jak place dziwne kwoty.. raz mi sie zdarzylo 80p w tesco karta placic :lol: ale wtedy ni grosza nie mialam ;P
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia