-
-
Re: zbliza sie godzina zero-> Julii rosną szkrzydla...
Vorissa > 21-01-2008, 22:04
a tak swoja droga, za 25-30h 60 Ł to tak w miare srednio czyz nie ? -
Yoanna > 21-01-2008, 22:06
ja za 37,5 mialam 90 -
Yoanna > 21-01-2008, 22:07
(ale czworka dzieci :lol: :wink: ... coz.. cos kosztem czegos) -
Ninka Jones > 21-01-2008, 22:08
Paulina, 60 Ł to przeciętna stawka dla aupair w UK. mało kto daje więcej, chyba że za maaaaaase obowi?zków.
Asia, przemilczałam to, nie chciało mi się kłócić, byłam za bardzo szczę?liwa że to koniec -
Vorissa > 21-01-2008, 22:25
no za mase obowiazkow na farmie to byla propozycja 80Ł...
ale az tyle nie chce mi sie pracowac
poza tym, duze miasto, 2 dziewczynki, bez samochodu jedynie z rowerem... pokoj + telefon... wiecej i tak kto malo proponuje, chociaz wolalabym ten samochod jeszcze :lol: :lol: -
idril > 22-01-2008, 0:03
to ze Ninki hosta byla glupia i chora to fakt. nie ma co sie nad tym rozwodzic
co do mojego planu tygodniowego to tak jak mowila Ninka dokladnie tak. nie przekraczalo raczej 40h a jak przekraczalo to mi dorzucali troche kasy zawsze.
tylko w ostatnich dwoch tgodniach zapytali sie mnie czy mogalabym pracowac 45h dorzuciali by 500koron + ewentualne overtimesy (platne) zgodzilam sie i to byl zapierdziel. ale jedno mi sie spodobalo ze jak host mnie o to pytal to pwoiedzial ze mam sie zgodzic jesli mi to odpowiada jak odmowie to mi nikt za zle nie bedzie mial. pamietam to jak dzis.
a tak w ogole to przypomniala mi sie rodzina ktora chciala zebym byla ich operka.
ale, ale!
byla to rodzina jechowych i chcieli zebym pomagala im w pracy ktora jest zwiazana z ich religia.
smiech.
ciekawe czy za zwerbowanie nowej osoby tez bym miala jaka extra kase?!
moglam sie zapytac -
Ninka Jones > 22-01-2008, 1:46
widzisz jak wnikliwie analizowałam Twoje losy
dobre z tymi jechowcami! :lol: może by? zbiła fortune -
Ninka Jones > 22-01-2008, 1:46
widzisz jak wnikliwie analizowałam Twoje losy
dobre z tymi jechowcami! :lol: może by? zbiła fortune -
idril > 22-01-2008, 2:10
no ba! 8) -
Vorissa > 22-01-2008, 2:47
ja widzialam kiedys oferte od jechowitow, to szukali tylko i wylacznie kogos o takiej samej religi...
a w sumie troche mnie ciekawi ich poglad na sprawe au-pair, bo z tego co sie troche orientowalam w tym ( mam znajoma, ktora kiedys nalezala tam ) to oni nie urzadzaj zadnych przyjec, nigdzie nie chodza, nie moga miec raczej znajomych spoza ich religii, najgorzej to maja ponoc na studiach, niektorzy np. ukrywaja to ze tacy sa itp... i jakos dziwi mnie ze ktos z takiej religi moglby (dostal pozwolenie czy co tam ) wyjechac gdzies na rok jako au-pair, no ale ja sie nie znam na tym za bawdzi...