-
-
Re: Au Pair 2014
kazetka > 12-02-2014, 22:55
Moim zdaniem kuzynka o innym nazwisku spokojnie może udzielić referencji, przecież to nie jest bliska rodzina. Z reszta o pokrewieństwie nikt nie musi wiedzieć...
Ja sama będę brać też referencje od dalszej kuzynki (mamy wspólnych...eee? pradziadków). Mafcik pamiętaj tylko, że musisz mieć minimum te 200 godzin.
Z tego co się orientuję po sytuacjach niektórych aupair, to czasem nie opiekowały się one nikim, tylko po prostu się dogadały z kimś w sprawie referencji i tyle -
mafcik > 12-02-2014, 23:23
Wiem, wiem, postaram się mieć ich jak najwięcej i nie chciałabym koloryzować. Boje się tylko że za późno się obudziłam i nie dam rady szybko ich zdobyć i najlepiej już składać aplikacje żeby wyjechać we wrześniu. Bo później jest pewnie dużo mniej rodzin.
Szukała któraś z was rodziny na wyjazd późną jesienią/zimą? Najlepiej z APiA? -
kazetka > 13-02-2014, 2:36
ja właśnie zabieram się za aplikację, a chcę wyjechać we wrześniu właśnie z APiA -
ewa0209 > 13-02-2014, 23:05
Ja też gonie z aplikacją, i również chcę jechać w okresie sierpień wrzesieńPodobnie jak większość z Was wybrałam APiA. -
Divertissante > 14-02-2014, 23:11
Dziewczyny jeśli weźmiecie się teraz ostro za aplikację, to w ciągu miesiąca jesteście otwarte na roomie (referencje ZAWSZE mozna dolozyć w trakcie szukania rodzinki), także duuuże szanse na wyjazd we wrześniu. Oczywiście nic nie jest gwarantowane, dlatego zawsze warto brać się za to możliwie jak najwcześniej.
Czemu mam wrażenie, że zawsze pisze o tym samym? haha ale prwda jest taka, że z mojego doświadczenia wiem, że gdybym wzięła się za aplikację od razu i nie przedłużała wszystkiego - to już bym była happy in the USA -
ewelinagr88 > 15-02-2014, 0:03
Divertissante wez tak nie motywuj hahah bo my dopiero wyjedziemy chyba przed 27 rokiem zycia ahha wszystko na to wskazuje ahahh -
kazetka > 15-02-2014, 13:44
Divertissante napisał(a):Dziewczyny jeśli weźmiecie się teraz ostro za aplikację, to w ciągu miesiąca jesteście otwarte na roomie (referencje ZAWSZE mozna dolozyć w trakcie szukania rodzinki
Jak to jest z tymi referencjami? Ja byłam ostatnio na spotkaniu informacyjnym, i koordynatorka APiA mi powiedziała, że wszystko musi być dostarczone przed otwarciem roomu, a dokładnie właśnie się o te referencje pytałam. Bo sama chciałabym od jednej osoby wziać najpóźniej jak się da...), także duuuże szanse na wyjazd we wrześniu. Oczywiście nic nie jest gwarantowane, dlatego zawsze warto brać się za to możliwie jak najwcześniej.
Czemu mam wrażenie, że zawsze pisze o tym samym? haha ale prwda jest taka, że z mojego doświadczenia wiem, że gdybym wzięła się za aplikację od razu i nie przedłużała wszystkiego - to już bym była happy in the USA -
karolina11988 > 15-02-2014, 14:05
Hej dziewczyny powiedzcie mi czy w agencjach jest możliwosć wybrania stanu do którego chce się jechać? -
yamisouls > 15-02-2014, 14:17
nie ma takiej możliwości niestety -
yamisouls > 15-02-2014, 14:22
kazetka napisał(a): Jak to jest z tymi referencjami? Ja byłam ostatnio na spotkaniu informacyjnym, i koordynatorka APiA mi powiedziała, że wszystko musi być dostarczone przed otwarciem roomu, a dokładnie właśnie się o te referencje pytałam. Bo sama chciałabym od jednej osoby wziać najpóźniej jak się da...
Do otwarcia roomu potrzebujesz trzy referencje ( 2x childcare i 1x character) bez tego Ci nie otworzą. A potem możesz dostarczyć jakieś dodatkowe jeszcze jak zdobędziesz