• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 02-04-2012, 19:36

Matma oczywiście podstawa, angielski rozszerzenie (i tak nie mam wyjścia) a polski hmm... zastanawiam się jeszcze. A z dodatkowych to na podstawie tylko bo i tak mi się nie przyda, niemiecki albo historia.

kapsi > 02-04-2012, 19:48

W moim przypadku rozszerzenie angielskiego z góry skazane jest na wielkie niepowodzenie (bynajmniej na dzień dzisiejszy), więc się nie podejmę tego ryzyka. Do tego rozszerzony polski, podstawa matmy i historii sztuki. W sumie i tak nie mam zamiaru czekać na wyniki matur, więc jakoś ją olewam.

paulaw > 02-04-2012, 20:15

Też bym chciała szybciej wyjechać, albo chociaż mieć czas aby sobie powybrzydzać w roomie (:

merti > 02-04-2012, 20:34

Jeszcze ustne są, więc tak szybko nie wyjadę... bo jestem w Klasie H, na dodatek 30, więc najwcześniej w czerwcu. Poza tym chcę spędzić jeszcze czas z ziomeczkami, bo mam nadzieję, że to będzie ostatni raz kiedy się zobaczymy

Booże, to takie cudowne uczucie mieć plan na życie... nawet bez żadnych innych opcji, czy planu B. Po prostu musi się udać i koniec... Kiedyś mnie zgubi to przeświadczenie o sukcesie, no ale jak o tym myślę, to jedyne co może stanąć mi na drodze to choroba, albo to, że będę karana (czego nie planuję ).

Większość moich znajomych nie ma wgl pojęcia co chcą ze sobą zrobić po liceum.... na część z nich nawet ja nie mam pomysłu, chociaż zaplanowałam już z 5 karier Współczuję im strasznie, bo ja jestem zaplanowana chyba do 30 i nic mi nie przeszkodzi. Jak nie Ameryka to ostatecznie Irlandia (bo od Polskiego plebsu w Anglii chcę się trzymać jak najdalej się da ) Tylu nieogarniętym ludziom się udało w życiu to mi na pewno się uda... i to bez pomocy małżeństwa w szybszym załatwieniu spraw. Chcę dojść do tego sama.

DaisyyUSA > 02-04-2012, 21:45

[quote name="merti"] Jak nie Ameryka to ostatecznie Irlandia (bo od Polskiego plebsu w Anglii chcę się trzymać jak najdalej się da ) [/quote]

A ja właśnie dzis rano słyszałam w TV że w Irlandii jest już więcej polaków niż irlandczyków właśnie.

kapsi > 02-04-2012, 21:49

Ja mam w Irlandii ciocię i ona mówi, ze woli na weekendy sobie latać do Londynu, żeby tylko po Irlandii nie chodzić, bo pełno Polaków się tam nazjeżdżało i okropną wiochę robią.

merti > 02-04-2012, 21:56

Seeerio? W Irlandii już też? Nie podoba mi się to coraz bardziej. Porozjeżdża się plebs po całej Europie, a potem trzeba kombinować i za ocean latać, żeby nie walczyć ze stereotypem polaka...

Ja właśnie widziałam na yt filmik Polki mieszkającej w Irlandii, która mówiła, że jesteśmy tam bardzo szanowani i właśnie nie ma tego całego Polskiego chamstwa..

kapsi > 02-04-2012, 21:57

Może to jeszcze zależy w jakiej części Irlandii, ale to od niedawna tam tak jest, bo wcześniej ciocia sobie bardzo chwaliła właśnie Irlandię.

paulaw > 02-04-2012, 22:02

Niestety... jeżeli nie chce się Polak uczyć, a chce minimalnie więcej zarabiać - rozjeżdża się po Europie, a że angielski to łatwy język zawsze padnie na Wyspy. A jeżeli jest nieco ambitniejszy, albo ucieka nie za pieniędzmi - zawsze padnie za ocean. Ale jeżeli wizy zostaną zniesione i tam tak się wszystko rozlezie.

paulaw > 02-04-2012, 22:21

Kiedy można już zarejestrować się na stronie (np CC) i czekać na otwarcie roomu?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia