• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

szuszuvp > 15-02-2011, 0:09

Insula ja podpisywałam umowę w grudniu a później jeszcze raz w styczniu ale o niczym takim nie słyszałam... szkoda że agencja nie uprzedziła Cię wcześniej no i w ogóle to trochę dziwne jest. Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni a jeśli rzeczywiście będziesz musiała czekać no to że uda Ci się wszystko załatwić w maju :) bądź dobrej myśli :)

anitaaa > 15-02-2011, 0:12

[quote name="Insula"]agencja powiedziała mniej więcej tak "kiedyś tak było,że można było dać świadectwo z 2 klasy LO teraz już nie ma takiej opcji" więc mnie trochę dziwi to "kiedyś" skoro składanie naszych anitaaa dokumentów różni się w czasie o około tydzień półtora do AuPairCare. Z tego co czytam na forum to jedna dziewczyna pojechała z Interexchange a reszta nie za bardzo wypowiada się dobrze na jej temat. Chciałabym wyjechać w czerwcu wszystkie dokumenty do AuPairCare są przygotowane i wgrane na serwer tej agencji teraz czekają tylko na "odpalenie" więc może przez maj się uda wszystko zorganizować a puki co zobaczymy co mi Inter zaproponuje podobno od marca wchodzi u nich AuPairRoom[/quote]

To ja nie wiem. Ja żadnego świadectwa nie muszę dawać. Podstawowe dokumenty tylko i w tym tygodniu moja aplikacja zostaje wysłana do AuPairCare. Ja się zapytam pani z Proworku czy coś wie na ten temat jak będę do niej dzwonić najwyżej i ci napiszę o co chodzi dokładnie i czy u mnie też będzie taka sytuacja jak u ciebie.

Insula > 15-02-2011, 1:49

Ok byłabym wdzięczna gdybyś zdała tutaj relacje z rozmowy jeśli w Proworku jest inaczej niż w Gawo to już nie rozumiem o co chodzi.

anitaaa > 15-02-2011, 1:57

[quote name="Insula"]Ok byłabym wdzięczna gdybyś zdała tutaj relacje z rozmowy jeśli w Proworku jest inaczej niż w Gawo to już nie rozumiem o co chodzi.[/quote]

Nie ma sprawy. I tak będę dzwonić w sprawie zdjęć, to się zapytam.

Insula > 16-02-2011, 19:51

i jak anitaaa wiadomo już coś?

madlen.b > 17-02-2011, 2:07

Hej dziewczęta !

Także jestem tegoroczną maturzystką, i także rozmyślam o au-pair...

Mam pytanie, czy któraś z Was korzysta może z agencji http://www.aupair-koncepcja.eu/ ? Zastanawiam się nad jej wyborem.

anitaaa > 17-02-2011, 2:17

[quote name="Insula"]i jak anitaaa wiadomo już coś?[/quote]

Jeszcze nie. We wtorek nie mogłam się dodzwonić więc wysłałam meila, ale o to się nie zapytałam. Jak dostanę odpowiedź dzisiaj to się zapytam albo zadzwonie.

anitaaa > 17-02-2011, 14:07

[quote name="Insula"]i jak anitaaa wiadomo już coś?[/quote]

Dzisiaj dzwoniłam i zapytałam się o co dokładnie chodzi w AuPairCare z tym świadectwem i pani z P. powiedziała mi, że z tym nie ma problemu i nie muszę mieć żadnego świadectwa ukończenia szkoły średniej bo o to bardzo rzadko pyta agencja amerykańska i nie ma takiej potrzeby. Powiedziała mi również, że jeżeli jestem przed maturą to to też nie ma wpływu teraz. Jak ukończę szkołę dopiero bedę mogła wyjechać to jest na takiej zasadzie. Więc nie wiem czemu w Gawo Ci tak powiedzieli. W mojej aplikacji jest też zaznaczone, że ukończyłam high school. Więc to nie robi problemu. Jak skończysz szkołę w kwietniu i dostaniesz świadectwo będziesz mogła wyjechać, ale wcześniej przy składaniu aplikacji nie jest ci ono potrzebne. Owszem może być sytuacja, że agencja amerykańska poprosi o takie świadectwo, ale o tym powinnaś zostać poinformowana ze strony polskiej agencji. Ja dostałam taką informację od pani z P. Chyba dobrze wytłumaczyłam?

Insula > 17-02-2011, 20:57

tak wielkie dzięki mail do Gawo poszedł bez jaj, P może a G nie ;/

szuszuvp > 17-02-2011, 21:06

Insula a wcześniej Cię o tym w ogóle nie poinformowali? dopiero po podpisaniu umowy? trochę to dziwne bo przecież i Prowork i Gawo współpracują z APC..a gdybyś wiedziała wcześniej to mogłabyś wybrać Prowork
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia