-
-
Re: Prezenty dla Host-rodziny
tosia_ > 26-08-2010, 22:18
Ja spytałam byłej au-pairki i ona powiedziała mi mniej więcej, co dzieciaczki lubią. Kupiłam prezenty według ich zainteresowań. Hostom kupiłam polski alkohol, jakieś mazurskie wino produkowane z miodu, Ptasie Mleczko i książkę o Śląsku po angielsku. Najstarszej dziewczynce, jako że lubi arts&crafts - książkę do projektowania wnętrza domów. 5-letniej dziewczynce zestaw Małej Księżniczki, a jej bratu bliźniaku mały zestaw Lego. Wszyscy byli bardzo zadowoleni. -
melissa > 31-08-2010, 19:44
. -
Emyska > 14-09-2010, 13:47
Dziewczyny, a ja mam mały problem..
Chciałam kupić rodzinie jakieś polskie słodycze, jako dodatek do prezentu, ale kurczę - oni mieszkają w Belgii, a wiadomo jaką opinię ma belgijska czekoladaco myślicie o tym?? -
WhiteDove > 14-09-2010, 14:08
Ja nie wiem jaka opinie ma belgijska czekolada
Ale krowek na pewno nie maja, a sa pyyszne -
Katka > 14-09-2010, 15:07
właśnie - jakie słodycze kupowałyście?
z prezentó dla malej znalazłam taką słoooodką owieczkę-poduszkę, prosto z Karkonoszy a dla małego zdecydowałam się kupić koszulkę WKS Śląsk Wrocław. Dla hostów żubrówka od moich rodziców. Do tego chcę właśnie dla maluchów zasypać prezenty w toebkach słodyczami tylko właśnie myślę jakimi -
tosia_ > 14-09-2010, 18:41
Jakieś polskie typu Wedel, Mieszanka Krakowska (czy jakoś tak), krówki - bo nie ma tutaj, przynajmniej nie zauważyłam. :lol: -
mloda > 14-09-2010, 22:48
Opini jest tysiaceJa rowniez slyszala, ze czekolada jest pyszna, ale polska najlepsza :mrgreen: Tak jak dziewcyzny pisza, nie musi to byc czekolada. Krowki sa tylko w Polsce!!
Ja wzielam moim ptasie mleczko, krowki, raczki, kukulki, jogusie. Smakowaly!! -
Agulass > 16-09-2010, 1:18
Ja jadę juz za 3 dni a jeszcze nie mam prezentu dla Host mamy ;o (tak btw może ktoś będzie w okolicach Winchesteru?)
Ja Ojcu kupiłam Wódkę Dębową ( ale tyle tylko 0,2 żeby sobie nie pomyśleli) i butelka jest jakby w takiej skorupce i podpisana Dębowa Polska Vodka. Uznałam , że mimo ze to alko ale jednak takie symboliczne i ładnie w barku bedzie wyglądać a i na spróbowanie bedzie
Dla dzieciaków chłopiec 8 i dziewczyna 16 tylko słodycze... zastanawiam się czy by czegoś wiecej nie dorzucić... no zobaczymyaaa jeszcze jest chłopak 18 ale on wraca dopiero na gwiazdkę bo pracuje, to sobie odpuściłam... jak sądzicie?
Wg mnie fajnie zrobić dobre pierwsze wrażenie i lepiej tak symbolicznie - A na Gwiazdkę można kupić im coś bardziej trafnego i nawet more expensive. Po takich mega extra drogich prezentach to chyba mogą sobie pomyśleć różne rzeczy... bo ludzie myślą dziwnienp , że się czegoś wielkiego od nich oczekuje czy cos... -
WhiteDove > 16-09-2010, 10:16
No bez przesady z ekstra drogimi... My i tak mamy sporo wydatkow zwiazanych z wyjazdem... -
mloda > 16-09-2010, 13:12
Symboliczne prezenty, slodycze ok, ale na pewno nic drogiego... Tak samo na gwiazdke. Pomysl, ze masz 2 hostow i 3 dzieci i co wydasz cala tygodnowke, albo i jeszcze wiecej na prezenty? Lepiej sobie zostawic.
A ja tak sie zastanawiam, czy ktos robil "prezenty" na dowidzenia. Tzn. chodzi mi o cos typowo symbolicznego, bo przeciez my robimy prezenty na dzien dobry, np kartke z podziekowaniem. Ja cos takiego dalam rodzice z USA i zdjecie gdzie jestesmy wszyscy (nawet pies sie zalapal). Teraz tez kupilam kartke. Czy dostaliscie cos od hostow na pozegnanie? Moi mnie zabrali na kolacje, mi extra kase, kubek z MArtha's Vineard bo akurat wtedy bylismy na wakacjach, pare wywolanych zdjec dzieci i 3 muszelki ze srebra: kazda innego ksztaltu i z inna literka imienia dzieciakow: G, G P. Bylo to mi naprawde milo, ze pomysleli o mnie wczesniej.