• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Sprawy samolotowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Sprawy samolotowe

• Sprawy samolotowe
  • Re: Sprawy samolotowe

Saiisuke > 27-06-2012, 15:19

Dopłacałyście za drukowanie karty pokładowej na lotnisku? Ja nigdy tak nie miałam, zawsze drukowali za darmo. Wystarczy okazać paszport przy odprawie i się dostaje kartę pokładową. W każdym razie ja tak miałam.

margerich > 27-06-2012, 22:58

Leciał juz ktoś z Warszawa - Modlin ?

Saiisuke > 28-06-2012, 13:12

To już je otworzyli? Jak szukałam biletów w marcu to jeszcze było w budowie.

Mam jeszcze pytanie co do wizzair. Pojutrze lecę wizzairem właśnie i jak teraz weszłam na ich stronę to jest nowy regulamin przewozu bagażu podręcznego. Szczególnie ten fragment mnie zainteresował:

Cytat:Pasażerowie mogą przewozić tylko jedną sztukę bagażu podręcznego. Jedną sztukę bagażu stanowią torebki, torby na laptopa, parasole, torby z zakupami, aparaty fotograficzne, itp. Pasażerowie przewożący więcej niż jedną sztukę bagażu podręcznego nie zostaną dopuszczeni do kontroli bezpieczeństwa i zostaną poproszeni o powrót do punktu odprawy i przepakowanie bagażu lub pozbycie się dodatkowych sztuk bagażu podręcznego.

Ale jeżeli ma się w jednej torbie aparat, laptop, parasol itd to jest to jedna sztuka? W zeszłym roku miałam w podręcznym właśnie laptopa, aparat, książki itp i nikt się nie czepiał (oczywiście laptopa musiałam położyć oddzielnie na taśmę na security).

Cukrova > 28-06-2012, 18:54

[quote name="Saiisuke"]To już je otworzyli? Jak szukałam biletów w marcu to jeszcze było w budowie.

Mam jeszcze pytanie co do wizzair. Pojutrze lecę wizzairem właśnie i jak teraz weszłam na ich stronę to jest nowy regulamin przewozu bagażu podręcznego. Szczególnie ten fragment mnie zainteresował:

Cytat:Pasażerowie mogą przewozić tylko jedną sztukę bagażu podręcznego. Jedną sztukę bagażu stanowią torebki, torby na laptopa, parasole, torby z zakupami, aparaty fotograficzne, itp. Pasażerowie przewożący więcej niż jedną sztukę bagażu podręcznego nie zostaną dopuszczeni do kontroli bezpieczeństwa i zostaną poproszeni o powrót do punktu odprawy i przepakowanie bagażu lub pozbycie się dodatkowych sztuk bagażu podręcznego.

Ale jeżeli ma się w jednej torbie aparat, laptop, parasol itd to jest to jedna sztuka? W zeszłym roku miałam w podręcznym właśnie laptopa, aparat, książki itp i nikt się nie czepiał (oczywiście laptopa musiałam położyć oddzielnie na taśmę na security).[/quote]

Jezeli masz wszytsko w jednej wymiarowej torbie to nie powinno byc problemu

Astrid > 30-06-2012, 17:06

Jak wygląda podróż z laptopem? Jeszcze mam na nim filmy itp to muszę to usuwać?

fdotka > 30-06-2012, 20:40

usuwać filmy? dlaczego? Mnie tylko kazali wyciągnąć laptopa z bagażu podręcznego do koszyka przy odprawie i przeskanowali go osobno niż resztę bagażu podręcznego.

Ja teraz wracam Ryanairem do Polski, za przebukowanie biletu na wcześniejszy termin musiałam zapłacić chyba z 300 zł 'kary' Za anulowanie nic Ci nie grozi.

Jak ktoś ma mało bagażu to Ryanair jest znośny, ja mam dużo więc się wkurzam, bo część musiałam wysłać pocztą a część zostawić w Manchesterze, bo nie stać mnie na płacenie 20 funciaków za każdy dodatkowy kilogram

Astrid > 30-06-2012, 22:52

Bo są ściągnięte z netu Jak to wygląda, co oni prześwietlają? Mogą się o coś przyczepić do mojego laptopa?

tosia_ > 01-07-2012, 17:25

[quote name="Astrid"]Bo są ściągnięte z netu Jak to wygląda, co oni prześwietlają? Mogą się o coś przyczepić do mojego laptopa?[/quote]

Bardziej chodzi o kontrole, czy nie przewozi sie jakichkolwiek ladunkow wybuchowych, przekaznikow, detonatorow itp., ktore moglyby zagrazac bezpieczenstwu.

angelaa > 01-07-2012, 17:46

[quote name="Astrid"]Jak to wygląda, co oni prześwietlają? Mogą się o coś przyczepić do mojego laptopa?[/quote]

Do jednego koszyka będą Ci kazali dać torbę, do drugiego lapka, telefon i inne pierdoly, które masz przy sobie, a nie są w torbie, a do trzeciego ubrania

Kompa będą kazali Ci włączyć i jak się włączy, to możesz go wyłączyć (ale lepiej się zapytaj czy już możesz wyłączyć xD). Jak leciałam z powrotem to strasznie nas 'przetrzepali' () na lotnisku, więc pamiętaj, żeby pasty do zebów nie trzymać w

podręcznym xD

Nic Ci na kompie nie będą sprawdzać^^

Buuzia > 01-07-2012, 19:37

mi podczas moich 3 lotów ani razu nie kazali włączyć kompa Angela, trzepali Cię podczas powrotu bo była nasilona kontrola z okazji EURO...teraz to już z górki )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia